چرا بسیاری از ما عادت به باز کردن ده‌ها برگه در مرورگر داریم و بعد هم خودمان را سرزنش می‌کنیم؟

0

اگر خودمان جزو این افراد نباشیم؛ حتما چندین نفر در اطراف‌مان دیدیم که همیشه با ده‌ها برگه باز شده در مرورگر وب و کامپیوترشان کار می‌کنند.

آن‌قدر برگه باز شده که پیدا کردن یک برگه خاص یا موضوعی غیرممکن است و فقط خود آن فرد می‌داند کدام برگه برای چه کاری باز شده است. صحنه‌های وحشتناک مشاهده مرورگرهایی با چند ده برگه باز شده برای غالب ما آشنا است.

خبرهایی که ابتدای صبح باز کردید و منتظر خوانده شدن هستند؛ فیلم‌ها و پادکست‌هایی که باید دانلود شوند؛ مقالاتی که باید تا انتهای روز خوانده شوند؛ ایمیل‌های مختلف یکی در حالت پاسخ‌گویی و دیگری در حالت ضمیمه شدن، شبکه‌های اجتماعی مختلف و برگه‌های برنامه‌های کاری روزانه یا علاقه‌مندی‌هایی که نباید از دست بروند.

ساده‌ترین نتیجه باز بودن این برگه‌ها، کند شدن کامپیوتر است. جالب است غالب اوقات، ذهن خود فرد این وضعیت را سرزنش می‌کند. اما واقعا چرا با دانستن این موضوع باز هم ده‌ها برگه باز شده در مرورگر داریم؟

اخیرا سایت مترو، تحقیقی انجام داده است و به دنبال پاسخ این سوال رفته که چرا غالب کاربران برگه‌های زیاد باز شده را دوست دارند؟ جواب برخی از کارشناسان و روان‌شناسان را در ادامه می‌خوانیم:

اولین عامل قابل حدس «task switching» است. یعنی همان کاری که غالبا ذهن ما در هنگام چندکارگی (multitasking) انجام می‌دهد.

سوئیچینگ دیجیتال و مقاومت در برابر کسلی

تحقیقات نشان می‌دهد انسان‌ها نمی‌توانند همزمان چندین کار را با هم پیش ببرند و در چندکارگی موفق باشند. بنابراین، ذهن ما سراغ task switching می‌رود و می‌خواهد به سرعت از یک کار به کار دیگر سوییچ کند.

باز کردن تعداد زیادی برگه در مرورگر و کامپیوتر، پیاده‌سازی دیجیتالی این ذهنیت است که غالبا هم بی‌نتیجه است چون تغییر تمرکز از یک کار یا برگه به کار و برگه دیگری همراه با از دست دادن زمان است.

عامل دیگری که با احتمال بسیار بالایی، پس از task switching باعث می‌شود ده‌ها و شاید صدها برگه باز شده داشته باشید؛ فرار از ملولی و کسلی است.

باز گذاشتن ده‌ها برگه باعث می‌شود این‌طور وانمود کنیم همیشه در حال انجام کار هستیم یا کاری برای انجام دادن داریم و پس از یک کار، سریعا سراغ کار بعدی می‌رویم.

یعنی باز بودن برگه‌ها بیشتر جنبه روانی دارد تا فنی و کارایی. انگار اگر در مرورگر ما فقط چند برگه باز باشد؛ آدم بی‌کار و بی‌مسئولیتی هستیم یا وقت‌مان در حال تلف شدن است.

ترس و فراموشی

ترس از دست دادن اطلاعات یا فراموش شدن کارها هم باعث می‌شود پشت‌ سر هم برگه‌ها باز کنیم و بعد با ده‌ها برگه روبرو باشیم که گاهی اوقات یادمان نمی‌آید چرا آن‌ها را باز کردیم.

می‌ترسیم این برگه را ببندیم و خواندن یک خبر مهم را از دست بدهیم یا لینک دانلود جدیدترین فیلم را دیگر پیدا نکنیم. هر ایمیل را در برگه‌ای جدید باز می‌کنیم تا فراموش نکنیم باید پاسخ داده شود و برخی پست‌های شبکه‌های اجتماعی را در برگه‌هایی جداگانه باز می‌کنیم تا یادمان بماند این سر فرصت با دقت بررسی شود.

برگه‌های باز شده زیاد در مرورگر باعث عدم تمرکز، انحراف ذهنی و حتی کاهش انرژی می‌شوند. شاید این‌طور وانمود کنید که روی یک کار و برگه تمرکز کردید ولی ثابت شده برگه‌های دیگر به شما چشمک زده و ذهن‌تان را منحرف خواهند کرد.

بهترین مثال برای این موضوع، عادت سر زدن به برگه‌ها در طول روز است. برخی افراد در طول یک روز، باید چندین بار تمام برگه‌های باز شده را چک کرده و مرور کنند.

وضعیت زمانی بدتر می‌شود که برخی کاربران در پایان روز، مرورگر وب خود را  نبسته و کامپیوترشان را خاموش نمی‌کنند؛ مبادا برخی از برگه‌ها و موضوع‌ها را برای فردا فراموش کنند یا از دست بدهند.

ذهن ما و کامپیوتر محدود است

دقیقا همانند ذهن شما، مرورگر و کامپیوتر شما توانایی پردازش یک مقدار مشخصی از اطلاعات را دارند. مثلا، پیشنهاد می‌شود در هر مرورگر حداکثر ۹ برگه باز شده داشته باشید و هنگامی که یک برگه بسته شد؛ سراغ باز کردن برگه‌های دیگری بروید.

همیشه استثنا وجود دارد. ممکن است در حال انجام یک تحقیق باشید و نیاز شود برگه‌های زیادی همزمان باز شوند تا مورد بررسی و مقایسه با یکدیگر قرار گیرند.

باید بپذیریم کامپیوترها هم مانند خود انسان‌ها محدودیت دارند. پهنای‌باند و سرعت آن‌ها محدود است. قدرت ذهنی ما هم محدود است. ده‌ها ترفند و روش برای بایگانی لینک‌ها و خبرها، اطلاعات و برگه‌های جدید در مرورگرهای وب امروزی وجود دارد.

همیشه تاریخچه برگه‌های باز شده را دارید و می‌توانید با دسته‌بندی لینک‌ها و برگه‌ها، غیرضروری‌ها را بسته و در آینده سراغ‌شان بروید.

آنچه اهمیت دارد، کم کردن برگه‌های باز شده و محدود کردن ذهن و تمرکزتان روی چند برگه و کار خاص به طور همزمان است. این‌طوری دیگر خودتان، خودتان را سرزنش نمی‌کنید.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس های هوایی تام هگن از باغ های زیتون اسپانیا – الگوهای زیبای مواج و سنت‌های قدیمی

به مدت هزاران سال، اسپانیا به دلیل آب و هوای مدیترانه‌ای، تابستان‌های طولانی و گرم و دمای معتدل زمستانی، در تولید زیتون پیشرو بوده است. میوه‌های زیتون که در آب نمک نگهداری می‌شوند و یا آسیاب می‌شوند تا روغن‌های طبیعی از آنها استخراج شوند،…

عملیات گانرساید: حمله نروژ به تاسیسات آب سنگین نازی‌ها که آنها را از بمب اتمی محروم کرد

سرهنگ ارتش سلطنتی نروژ، لیف ترونستاد، پس از تحویل کپسول‌های انتحاری، به سربازانش اطلاع داد: «نمی‌توانم به شما بگویم که چرا این مأموریت اینقدر مهم است، اما اگر موفق شوید، برای صد سال در خاطره نروژ زنده خواهد ماند.»با این حال، این…

موجودات شگفت انگیزی که اکنون منقرض شده‌اند: بقایای باورنکردنی آنها از گذشته‌های طولانی

مادر طبیعت هرگز دست از شگفت زده کردن ما بر نمی‌دارد و در طول میلیون‌ها سال موجودات باورنکردنی، از ظریف گرفته تا خشن زایش کرده است.وقتی تاریخ جانداران را مرور می‌کنیم، حشرات به اندازه یک انسان، خزندگان با ابعاد بزرگ، و جوندگان با شاخ …

بیماری‌ها و مشکلات روانی می‌توانند به مانند همین غول‌های تصور شده توسط میدجرنی باشند، اما می‌توان…

تا وقتی کسی مبتلا به یک مشکل روانپزشکی نشده باشد یا آشنا و فامیلی نداشته باشد که مبتلا به شکل جدی آنها باشد، نمی‌داند که چقدر روی کیفیت زندگی تاثیرگذار هستند. کسی که افسردگی ندارد، تعجب می‌کند که مثلا چطور کسی از قدم زدن یا غذای خوب یا…

عکس‌های بسیار جالبی از روز‌های اولیه هوانوردی، دهه‌های 1890-1930

در اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20، جهان شاهد تغییر ژرفی در فناوری شد. رویاپردازانی مانند برادران رایت، اتو لیلینتال و آلبرتو سانتوس-دومونت که با میل سیری ناپذیر برای تسخیر قلمرو‌های ناشناخته پرواز می‌کوشیدند، با جسارت و عزم تزلزل ناپذیر داستان…
آگهی متنی در همه صفحات

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.