از بی‌خوابی شبانه رنج می‌برید؟ شاید این مشکل به خاطر جهش ژنتیکی باشد که شما را مریخی کرده!

2

اختلال DSPD یا تأخیر در به خواب رفتن، دلایل بسیار متنوعی دارد. در سال‌های اخیر که مراجعه به کلینیک‌های خواب برای پیدا کردن مشکل، معمول‌تر شده، خیلی‌ها در پی پیدا کردن مشکل خود هستند. در بسیاری از موارد مشکلات چیزهای ساده‌ای هستند که با تغییر سبک زندگی یا دارو، قابل رفع هستند.

اما در این میان دسته‌ای از مردم یعنی 1.2 درصد آنها، واقعا نه سبک زندگی‌شان مشکلی دارد و نه چندان استرسی دارند، آنها هر کاری که می‌کنند، نمی‌توانند خود را از چرخه بدخوابی‌ها برهانند.

جالب است بدانید که به تازگی پژوهشگران دانشگاه راکفلر متوجه شده‌اند که یک جهش ژنتیکی در این افراد باعث می‌شود که ساعت شبانه‌روزی طبیعی بدن آنها یا اصطلاحا ریتم سیرکادین آنها، به جای 24 ساعت روی 24 ساعت و نیم، تنظیم شده باشد، یعنی چیزی نزدیک به شبانه‌روز مریخ که 24 ساعت و 39 دقیقه است!

نتایج این تحقیق در مجله معتبر Cell به چاپ رسیده است. همین امر باعث می‌شود که آنها نتوانند خود را با دوره‌های 24 ساعته مطابقت دهند و تبدیل به جغدهای شب‌بیدار می‌شوند.

این جهش یا موتاسیون ژنتیکی CRY1  نام دارد. پژوهشگران البته هنوز شیوه‌ای که این تغییر ژنتیکی باعث تغییر ریتم سیرکادین می‌شود را پیدا نکرده‌اند.

فرقی نمی‌کند که هر شخص یک کپی یا دو کپی از این ژن را داشته باشد،‌ در هر صورت دچار اختلال خواب می‌شود. البته تغییر ریتم سیرکادین فقط اختلال خواب نمی‌دهد و می‌تواند تغییرات طبیعی دمای بدن در طی شبانه‌روز یا ترشح هورمونی بدن را تحت تأثیر قرار بدهد.

در بعضی از کسانی که این تغییر ژنتیکی را دارند، خواب مقطع رخ می‌دهد. اینها آدم‌هایی هستند که شب، خیلی زود خوابشان می‌برد، اما بعد حدود دو اسعت بیدار می‌شوند و مجبور می‌شوند، در طی روز چرت‌های طولانی بزنند.

حالا جالب است که این آدم‌های بدخواب از هم‌اینک برای مشاغل مربوط به مریخ، آدم‌های خیلی شایسته‌ای هستند! چنین چیزی علمی تخیلی می‌نماید، اما جالب است بدانید که هدایتگران زمینی مریخ‌نوردهای اعزامی به مریخ، واقعا مجبور بودند در شیفت‌های 24 ساعت و نیمی کار کنند و خودشان را با شبانه‌روز مریخ مطابقت دهند! شاید ناسا زمانی از بین همین افراد، نخستین مسافران مریخ را برگزیند.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

تجدید خاطره‌ای با وبلاگستان – اسکرین شات‌هایی از برخی از وبلاگ‌های قدیمی خوب

شبکه‌های اجتماعی وبلاگ‌ها را فرونرخیتند. دلایل فروریختن آنها بسیار بیشتر از محبوب شدن شبکه‌های اجتماعی بود:1- بسته شدن ابزارهای رایگان‌های وبلاگ‌نویسی2- نوع نوشتن وبلاگ‌نویس‌ها که هم بسیار انرژی‌بر و وقت‌گیر بود و هم به خاطر…

سلاح‌های مخفی و شگفت‌انگیز آلمان نازی در طی جنگ جهانی دوم

در طول جنگ جهانی دوم، آلمان نازی سرمایه گذاری زیادی در تحقیق و توسعه تسلیحات مخفی انجام داد تا بتواند بر دشمنان خود برتری یابد. برخی از برجسته ترین سلاح های مخفی که توسط آلمانی ها ساخته شده اند عبارتند از:موشک V-2: V-2 اولین موشک…

بال‌های پرنده نورثروپ: کاوشی در هواپیمای XB-۳۵ افسانه‌ای با عکس‌های کمتر دیده شده

نورتروپ XB-۳۵ گواهی‌ای بر روح پرشهامت نوآوری در صنعت هوانوردی در اوایل دهه ۱۹۴۰ بود.XB-۳۵ که توسط شرکت نورتروپ Northrop با همکاری نیروی هوایی ارتش ایالات متحده توسعه یافت، یک هواپیمای آزمایشی بود که مرز‌های مهندسی هوانوردی را جابجا کرد.…

بازسازی چهره شاعران ایرانی به کمک هوش مصنوعی Midjourney (میدجرنی)

چه کسی می‌داند مولدهای متن به عکس هوش مصنوعی در آینده به کدام سمت خواهند رفت. به نظر من روز به روز پیشرفته‌تر و متنوع‌تر می‌شوند.امروز داشتم فکر می‌کردم گاهی لازم می‌شود که شما باری تصویرسازی بهتر به جای توصیف متنی، ترکیبی از توصیف متنی…

مجموعه دیگری از عکس‌های تاریخی کمتر دیده شده را با هم مرور کنیم

هر چقدر عکس‌های تاریخی را با هم مرور کنیم، کم است. همان طور که قبلا هم نوشته بودم احتمالا بیشتر این عکس‌ها اگر در دوره خود در نشریه‌ای منتشر می‌شدند، خیلی عادی به نظر می‌رسیدند، اما حالا بعد از گذشت دهه‌ها یا حدود یک قرن، برای ما عجیب و…

این هنرمند با خلاقیت‌های خوب خیابان‌های پر از کسالت و یکنواختی را زیبا کرده و یک لحظه لبخند بر لب…

خیابان‌های پر از سر و صدا و چهره‌های خمو، خیابان‌هایی با تزئینات و پیام‌های فوق‌العاده تکراری، خیابان‌هایی که زحمت با شادی‌های اندک مردم شریک می‌شوند و مردم را یک آن با هم می‌کنند. این است توصیف شاید بدبینانه خیابان‌های ما.ما واقعیت این…
آگهی متنی در همه صفحات
2 نظرات
  1. پارس ویتایگر می گوید

    کلا برنامه نویسا اینطوری هستند!

  2. آرسیس می گوید

    خیلی مطلب خوبی بود.
    مطالب روانشناسی کودک و بیماری کودکان هم بگذارید.
    ممنون از سایت خوبتون

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.