آیا با اینکه به خود قول می‌دهید که تصمیم احساسی نگیرید، باز هم اسیر این تصمیمات می‌شوید؟ این 4 پرسش می‌توانند از تصمیم‌های تکانه‌ای پیشگیری کنند

2

آیا می‌دانستید که شما هر روز چند تصمیم می‌گیرید؟

قدری فکر کنید، اما تصور نمی‌کنم که حدس و برآورد شما، نزدیک به  میانگین تعداد تصمیمات باشد!

بررسی‌ها نشان داده‌اند که به طور متوسط هر شخص روزانه 35 هزار تصمیم می‌گیرد. البته بیشتر این تصمیمات چیزهای ساده و کم‌اهمیتی هستند، بعضی‌هاشان کمی مهم‌تر هستند، مثل انتخاب لباس و پوشش یا انتخاب صندلی در یک همایش. ما روزانه حدود 200 تصمیم مختلف در مورد تغذیه خود می‌گیریم و با آن زمان و مقدار و نوع غذاها و میان‌وعده‌هایی را که می‌خوریم، مشخص می‌کنیم.

در اینجا ما نمی‌خواهیم وارد بحث فلسفی و روانشاسانه جبر و اختیار در تصمیم‌ها بشویم و می‌خواهیم از زاویه دیگری به تصمیم‌های خرد و کلان خود نگاه کنیم.

همه ما انرژی محدودی برای تمرکز روی تصمیم‌ها داریم. به موازات تخلیه شدن این انرژی قضاوت‌های ما ممکن است به تحلیل بروند و تصمیم‌های نادرستی بگیریم، مثلا به صورت تکانه‌ای جنسی را بخریم، یا اینکه تصمیم بگیریم که جلسه ورزش را خود را لغو کنیم یا اینکه به یک کار ناخوشایند جزئی یک نفر، بیش از اندازه حساس بشویم و پاسخی فراتر از حد لازم به او بدهیم.

بررسی‌ها نشان داده‌اند که قضاوت‌ها و تصمیم‌های ما در صبح بهتر هستند، اما به موازات تخلیه شدن انرژی ما و خستگی‌مان، اوضاع بد می‌شود. اگر بتوانید بعد از نهار، کمی استراحت کنید، دوباره تصمیم‌گیری‌ها بهتر می‌شود و باز هم تا آخر شب، به تدریج درستی تصمیمات ما کمتر می‌شوند.

پس ما باید راهکاری برای پیشگیری از تصمیم‌های تکانه‌ای، یا آنها که در حین خستگی رخ می‌دهند، پیدا کنیم.

[mks_separator style=”solid” height=”2″]

نخستین گام: محدودیت‌های خود را به رسمیت بشناسیم

گام اول این است که قبول کنیم که منبع انرژی ما محدود است و نیاز به استراحت‌های متناوب داریم. متأسفانه این مسئله استراحت‌های متناوب چیزی است که مسئولان تصمیم‌گیر در نهادها، کارخانه‌ها یا مراکز درمانی، با آن آشنا نیستند و در شیفت‌های کاری طولانی، پرسنل خود را با تصمیم‌های اشتباه ناشی از خستگی مفرط مواجه می‌کنند و چنان که افتد و دانی، به گاه رخ دادن اشتباهات فاجعه‌بار خیلی راحت، پشت پرسنل خود را خالی می‌کنند.

[mks_separator style=”solid” height=”2″]

گام دوم: زمان‌های آسیب‌پذیری خود را با سیستم HALT شناسایی کنیم.

HALT مخفف 4 واژه زیر است:

  • Hungry یا گرسنگی
  • Angry یا خشم
  • Lonely یا تنهایی
  • Tired یا خستگی

هر 4 مورد بالا مرتباط با نیازهای اساسی ما هستند و برطرف نشدن آنها باعث استرس و لاجرم تصمیم‌های بد می‌شوند.

[mks_separator style=”solid” height=”2″]

اگر گرسنه هستید …

میزان قند پایین خون، می‌تواند عصبانیت را برانگیزد و علایم اضطراب را ایجاد کند. شما به خصوص اگر کاری دارید که در آن باید مرتب تصمیم‌های مهم بگیرید، نباید یک وعده غذایی را از دست بدهید یا اینکه مدت طولانی، بدون غذا بمانید.

پس اگر گرسنه شده‌اید و ناگهان خود را در میانه نوشتن یک ایمیل اعتراض‌آمیز با ادبیات خشن به رئیس خود می‌یابید، کمی درنگ کنید و چیزی بخورید.

اگر خشمگین شده‌اید …

این موضوع دیگر در فرهنگ و ادبیات ما به کرات مورد بحث قرار گرفته و همه می‌دانند که باید با ایجاد یک درنگ و منحرف کردن ذهن، دوباره در مورد کار یا حرفی که می‌خواهند حین خشم انجام بدهند یا بیان کنند، تجدید نظر کنند.

این روزها بیشتر کارهای ما آنلاین شده است و شما ممکن است از اظهار نظر کسی در قسمت کامنت‌های وبلاگ خود یا توییتر و شبکه‌های اجتماعی، ناگهان به خشم آیید، به یاد بیاورید که یک درنگ چند دقیقه‌ای می‌تواند شما را نجات بدهد.

اگر تنها هستید …

گاهی ما حس می‌کنیم که آدم طردشده‌ای هستیم، یا آدمی هستیم که در خانواده و جامعه پیرامون خود به درستی اندیشه‌هایمان درک نمی‌شود. این تنهایی ممکن است باعث برانگیخته شده احساساتی شود و منجر به تصمیم‌ها راهبردی نادرست در زندگی بشود.

به یاد داشته باشید که شما حتی اگر آدم خجالتی یا درونگرایی هستید، باز هم به حدی از تعامل با آدم‌های پیرامون خود نیاز دارید.

پس بهتر است که گوشی خود را برداید و با دوستی که درکتان می‌کند، تماس بگیرید یا اصلا یک باشگاه کتاب یا مجمع فرهنگی دلخواه پیدا کنید یا با همکاری به کافی شاپ بروید و بعد از این ملاقات‌ها، تصمیم‌های درست بگیرید.

اگر خسته هستید …

گرفتن تصمیم‌های مهم در اوج فشار کاری، کار درستی نیست. به بهداشت خواب خود فکر کنید. اگر حس می‌کنید که دنیای فناورانه این روزها، بیش از حد وقت آزاد شما یا میزان خوابتان را کم کرده است، به ترک کردن اعتیاد اینترنتی فکر کنید و میزان استفاده از شبکه‌های اجتماعی را محدود کنید.

توجه به عوامل مخدوش‌کننده تصمیم‌گیری منطقی را به یک عادت خوب تبدیل کنید

شما هیچ وقت نباید HALT را فراموش کنید و توجه به این عوامل را به یک عادت تبدیل کنید.

پس یاد بگیرید که قبل از هر تصمیمی از خود بپرسید که آیا من گرسنه، خشمگین، تنها یا خسته هستم؟

تنها در صورتی که مطمئن بودید 4 عامل فوق تأثیری بر تصمیم شما نداشته‌اند، به فرایند تصمیم‌گیری خود ادامه بدهید.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌های بسیار جالبی از روز‌های اولیه هوانوردی، دهه‌های 1890-1930

در اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20، جهان شاهد تغییر ژرفی در فناوری شد. رویاپردازانی مانند برادران رایت، اتو لیلینتال و آلبرتو سانتوس-دومونت که با میل سیری ناپذیر برای تسخیر قلمرو‌های ناشناخته پرواز می‌کوشیدند، با جسارت و عزم تزلزل ناپذیر داستان…

تراژدی ایگناتس زملوایس: پزشکی که پیشگام شستن دست ها بود

نزدیک به ۱۵۰ سال از اقدامات پیشگامانه لوئی پاستور و رابرت کخ می‌گذرد که به پایه‌گذاری نظریه میکروب بیماری کمک کرده است. با این حال، متقاعد کردن ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی برای جدی گرفتن شستن دست‌ها هنوز یک چالش است. مراکز کنترل و…

حومه‌نشینی چرا شکل می‌گیرد و چه مشکلاتی ایجاد می‌کند؟ + گالری عکس‌هایی از زشتی‌های این پدیده

مناطق حومه شهر، جوامع مسکونی هستند که در حومه مناطق بزرگتر شهری قرار دارند. آن‌ها ویژگی‌های متمایزی دارند که آن‌ها را ازمحیط روستایی و شهری متمایز می‌کند. شکل‌گیری حومه‌ها و مشکلاتی که با آن‌ها مواجه هستند را می‌توان به عوامل متعددی نسبت…

خوشمزه‌ترین غذاهای کشورهای مختلف دنیا از دید میدجرنی- قسمت دوم

در قسمت دوم خوشمزه‌ترین غذاهای کشورهای مختلف ما باز غذاهای لذیذ و گاه عجیبی از کشورهای مختلف می‌بینیم. این تصاویر توسط میدجرنی با اطلاعاتی که به آن داده‌اند، بازسازی شده‌اند.قسمت اول این پست را در اینجا ببینید.شیلیبلژیک:…

عکس‌هایی از حوادث ناگوار که با کمی «احتیاط» و عقل قابل پیشگیری‌اند

گاهی ما در کارهایمان به اصطلاح از خلاقیت استفاده می‌کنیم یا سعی می‌کنیم کاری را بدون اینکه وسایل لازمش را داشته باشیم با چیزهای بی‌ربط، در زمان کم، تمام کنیم. خب راستش گاهی شانس می‌آوریم و پز می‌دهیم که خلاقیت داشته‌ایم، اما خیلی وقت‌ها…

مهندسان بامزه با اختراعات و ابداعات عجیب و غریب و کارا ! گالری عکس

بسیار پیش می‌آید که برای انجام کاری تنها دو راه داریم، یا خرید یک محصول گران و استفاده از آدم‌های کاربلد برای راه‌اندازییا اینکه خودمان با یک سری ابتکار و به صورت به اصطلاح زمخت ولی کارراه‌انداز، تقریبا بدون هزینه کار را انجام بدهیم.…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
2 نظرات
  1. محمد می گوید

    ممنون زیبا بود

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.