امید تازه‌ای برای درمان بیماران فلج نخاع: دانشمندان با پیوند الکترود به مغز و نخاع میمون‌های فلج، حرکت را به پاهای آنها بازگرداندند

0

پژوهشگران و دانشمندان از سال‌های دور، در تلاش بوده‌اند که راهی برای درمان فلج نخاع پیدا کنند، زمانی به سمت سلول‌های بنیادی رفته‌اند، گاه اسکلت‌های خارجی نویدبخش بوده‌اند و زمانی هم تمرکز آنها روی راهی برای رساندن فرمان‌های قشر حرکتی مغز به عضلات بوده است.

تصمیم و اراده ما برای حرکت دادن دست‌ها و پاها از قشر مغزمان صادر می‌شود و در قالب پیام‌های الکتریکی باید در امتداد اعصاب حرکت کند و به ساقه مغز و بعد نخاع برسد. نخاع هم به نوبه خود، پیام‌ها را با اعصاب نخاعی به عضلات می‌رساند.

اگر نخاع در جایی قطع شود، طبیعی است که سطح‌های پایین‌تر نخاع دیگر هیچ پیامی از بالا نمی‌گیرند و فلج رخ می‌دهد.

حالا اگر بخواهیم بیمار فلج نخاع را درمان کنیم‌، باید روی چند روش کار کنیم. بدیهی‌ترین کار این است که قطعی را درمان کنیم. اما عملا وقتی نخاع قطع می‌شود، به هم رساندن درست هزاران رشته عصبی قطع شده، غیرممکن می‌شود و هرچند در آسیب‌های کم، درمان انتظاری، جراحی یا استفاده از سلول‌های بنیادی، می‌تواند تا حدی موفیت در بر داشته باشد، اما در آسیب‌های شدید این روش‌ها کارا نیستند.

راه دیگر این است که محل آسیب را دور بزنیم و بای پس کنیم. یعنی به شیوه‌های پیام‌های مغز را به عضله برسانیم.

این کار می‌تواند به شیوه‌های مختلفی انجام شود. در روش جدید که از دیروز در اینترنت خیلی سر و صدا به پا کرده است، دانشمندان مرکز پژوهشی EPFL سوئیس، دو میمون فلج انتخاب کرند. دو هفته از زمان قطع نخاع آنها می‌گذشت. پژوهشگران دو پیوند روی هر یک از میمون‌ها انجام دادند. یک پیوند به قشر حرکتی مغز و یکی هم به نخاع. ارتباط این دو پیوند به صورت وایرلس با هم، این امکان را داد که پیام‌های عصبی بتوانند به دوباره به سطح زیر منطقه آسیب نخاعی برسند و در نتیجه میمون‌های بتوانند دوباره حرکت کنند.

البته در این میان، یک کامپیوتر هم قرار دارد که پیام‌های دریافتی مغز را رمزگشایی می‌کند و سپس پیام‌های محرک جدید را به نخاع می‌فرستد.

البته کار مشابه در انسان‌ها، پیچیدگی فنی خاص خودش را دارد. نخستین مشکل این است که قشر حرکتی که فرمان‌های جرکت پا را در مغز انسان‌ها می‌دهد در عمق بیشتری از مغز قرار دارد و بنابراین استخراج سیگنال‌ها از ان دشوارتر است. مشکل دوم هم این است که شیوه حرکتی انسان‌ها پیچیده‌تر است.

همان طور که گفتیم پیش از این هم کارهای مشابهی صورت گرفته بود. مثلا دکتر علی رضایی، مدیر پژوهشکده نورولوژی دانشگاه اوهایو، برای حرکت دادن دست افراد فلج، دو پیوند را یکی روی قشر مغز و دیگری روی عضلات دست، قرار داده بود و به نتایج خوبی رسیده بود، اما در کار جدید، پیوند پایینی به جای عضله، روی نخاع قرار می‌گیرد.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

و باز هم قسمت دیگری از عکس‌های کمتر دیده شده تاریخی – گالری عکس

این عکس‌هایی که تحت عنوان عکس‌های کمتردیده شده درج میشوند، باز هم عکس‌های خوش‌شانس تاریخی هستند. لابد صدها برابر آنها عکس وجود دارد که اصلا فیلم آنها برای همیشه گم شده و خراب شده یا در آرشیو مجلات و روزنامه‌ها با تصور بی کیفیت بودن یا در…

جوزف ساموئل: مردی که نمی‌توانست به دار آویخته شود!

جوزف ساموئل یک جنایتکار بزرگ بود نبود، فقط از منازل سرقت می‌کرد. در وهله اول،هیچ چیز قابل توجهی دیگری در مورد زندگی او جالب نبود. با این حال، وقتی قرار شد او را اعدام کنند، همه چیز عجیب و غریب شد.جوزف ساموئل در سن چهارده سالگی در سال…

به نظرتان کدام شغل‌ها بیش از آنچه که لایقشان است، درآمد دارند؟!

بسته به فرهنگ هر کشور و شرایط سیاسی و اقتصادی هر ناحیه پاسخ به این سوال هم متغییر است.اما چرا ما برخی‌ها را از این نظر همیشه در رادار خود داریم و بعضی‌ها را نه.واقعیت این است که برخی اصلا چراغ خاموش حرکت می‌کنند و در رادار ما نیستند…

قسمت دیگری از عکس‌های تاریخی کمتر دیده شده: یک عکس ارزش هزار کلمه را دارد!

شاید این گفتار مشهور فرنگی‌ها که می‌گویند که یک عکس به اندازه هزار کلمه سخن می‌گوید، غلو باشد. گاهی در یک عکس فقط زیبایی می‌بینیم. گاهی هم داخل آن چیزی نیست. بدتر از همه، گاهی چون یک عکس برش محدودی از زمان و مکان است، به نوعی حاوی دروغ است…

اگر سلبریتی‌های کنونی در دوران ویکتوریایی می‌زیستند …

پس از ویلیام چهارم، که خود جانشین جرج چهارم بود، در ۱۸۳۷، ملکه ویکتوریای ۱۸ساله به تخت نشست. دوران ۶۴سالهٔ سلطنت او در تاریخ انگلستان به «عصر ویکتوریا» شهرت دارد، که همزمان با به‌اوج‌رسیدن گسترهٔ امپراتوری بریتانیا در سطح جهان بود.اما…

آینه‌ها در فیلم‌ها: فیلمسازها چگونه دوربین‌ها را موقع فیلمبرداری از آینه‌ها ناپدید می‌کنند؟!

هنگام تماشای فیلم، برخی از بینندگان دوست دارند به دنبال خطا‌هایی باشند، مانند یافتن شواهدی از دوربین‌ها و پرسنل ضبط فیلم یا بوم صدابرداری مشخص در یک صحنه و امثال آن. یکی از موقعیت‌های دشوار برای فیلمسازهای، زمانی است که یک صحنه شامل آینه‌ها…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران /کاشت مو /قیمت روکش دندان / درمان طب / تجهیزات پزشکی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.