قدرت به تاخیر انداختن

17

شیدا شریف‌پور:

 

بزرگترین درمان خشم تاخیر است.

توماس پین

من رئیسی داشتم که استراتژی مورد علاقه‌اش تاخیر بود. او در برخورد با اعانه جمع‌کن‌ها، همکارانی که خواسته‌ای داشتند و اساسا هر چیزی که تمایلی به انجامش نداشت از این استراتژی استفاده می‌کرد.

برای مثال افراد زیادی برای گرفتن اعانه به دفتر ما می‌آمدند و او بر این باور بود که این کمک‌های نقدی مفید نیستند. بنابراین او از من می‌خواست که کار را به تاخیر بیندازم. و من از افراد می‌خواستم که فردا بازگردند یا هفته بعد تلاش دوباره‌ای کنند، یا چیزی از این قبیل. در حالی که اولویت من این بود که فقط به آن‌ها نه بگویم. اما باید اعتراف کنم که استراتزی تاخیر کار می‌کرد. در واقع اکثر مردم می‌رفتند و دیگر باز نمی‌گشتند.

بنابراین من یک استراتژی برای شکستن عادت‌های قدیمی‌ام پیدا کردم: تاخیر!

minimal-desktop-wallpaper-just-say-no

یک مثال: من وقتی خیلی گرسنه بودم به خصوص وقتی غذا خوشمزه و مورد علاقه من بود بعد از خوردن غذا دوباره به سر سفره بر می‌گشتم. تا این که یکسال قبل به این نتیجه رسیدم که این عادت غذایی برای دور کمرم مشکل‌ساز شده است. بنابراین به دنبال راهی بودم تا این عادت را از بین ببرم. استراتژی تاخیر به صورت درخشانی کار کرد: به جای برگشت به سر سفره، من پشت میز می‌ماندم و دقایقی بیشتر به مطالعه ادامه می‌دادم .در نهایت گرسنگی فروکش می‌کرد.

مثال دیگر: من اغلب به چک کردن میل‌ها و دیدن سایت‌های مورد علاقه‌ام اصرار داشتم .حال که من متوجه این نیاز یا اصرار به عنوان یک عادت شده‌ام می‌توانم به خودم بگویم: «مطمئنا می‌توانی…..چند دقیقه بعد آن‌ها را چک کنی» بنابراین به ادامه کار نوشتن کتابم مشغول می‌شوم و مجددا استراتژی تاخیر را به کار می‌برم. نیاز و اصرار من از بین می‌رفت و هر وقت باز می‌گشت می‌دانید من دوباره چه کار می‌کردم؟ تاخیر!

یا وقتی من در سایت‌های خرید آتلاین جنس مورد علافه‌ام را می‌دیدم بی‌درنگ آن را سفارش می‌دادم و فردای آن‌روز تحویلش می‌گرفتم . اکنون به جای این کار به خودم می‌گویم تو می‌توانی فردا سفارش بدهی. فردا می‌آید و من به شدت دیروز به خرید آن کالا رغبت ندارم. اگر دوباره همان احساس را داشتم به خودم می‌گویم: «حتما، حتما فقط یک روز دیگر صبر کن»

باز هم یک مثال دیگر: من به خوردن میان وعده‌های شور یا شیرین تمایل داشتم و بدون احساس عذاب وجدان مدام به دنبال چیزی از این قبیل برای خوردن بودم. تا زمانی که قدرت به تاخیر انداختن را آموختم و به جای این کار (خوردن میان وعده) خودم را مدتی به انجام تمرینات ورزشی یا کمک به بچه‌ها یا پاسخ دادن به ایمیل‌هایی که منتظر جواب هستند مشغول می‌کردم و رغبت من به خوردن میان وعده با تاخیر پیش آمده از بین می‌رفت.

شما می‌توانید عادت‌هایی مثل بازی‌های ویدویی و یا تماشای یوتیوب را با گفتن این جمله به خودتان که می‌توانید آن کار را یک ساعت دیگر انجام دهید به تاخیر بیاتدازید. شما می‌توانید سیگار کشیدن را با مشغول نگهداشتن خود به کاری به تاخیر بیاندازید. شما می‌توانید زمانی که می‌خواهید از مخاطب خود انتقاد کنید صحبت کردن را به تعویق بیاندازید روی تنفس خود تمرکز کنید و گوش دهید.

و اما چیزهایی در زندگی هست که ما نمی‌خواهیم به تاخیر بیافتند:

مثل خلاقیت، کمک کردن به انسان‌ها، بوجود آوردن یک تفاوت، ساختن یک چیز، حمایت کردن و قدردانی از چیزهای هرچند کوچکی که در زندگی داریم.

برای این قبیل چیزهای مهم به گونه‌ای عمل کنید که انگار موی سرتان را آتش زده‌اند. بی‌درنگ عکس‌العمل نشان دهید.

منبع (+)


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

اگر این سلبریتی‌ها به همان سبک و سیاق و بزرگسالی کوچک می‌شدند

البته سلبریتی‌ها مسلما عکس‌های اصلی دوران کودکی دارند. هر چند در مورد برخی ممکن است این عکس‌های کودکی اندک یا کم‌کیفیت باشند.اما تصور کنید برای بازتاب دادن وجود همان عوالم بزرگسالانه در دنیای کودکی یا همان اجزای مهم چهره، چهره بزرگسالان…

طراحی‌ها و معماری‌های نبوغ‌آمیز و عالی که باید تحسین‌شان کرد

همان طور که در برخی پست‌های قبلی از طراحی‌ها و معماری بد گفتیم (در اینجا و اینجا برای مثال) سوی مخالف آنها هم وحود دارد. یعنی طراح یا معماری صنعتی به کاربرد و جنبه زیباشناختی اماکن و اشیا دقیقا فکر کرده و چیزی دلخواه و هماهنگ با محیط پدید…

اگر نئاتدرتال‌ها بر انسان‌های به اصطلاح خردمند غلبه می‌کردند، شاید اینها ستاره‌های سینماهای آنها…

سوابق فسیلی نشان می‌دهد که نئاندرتال‌ها در حدود 40000 تا 30000 سال پیش از سوابق باستان‌شناسی ناپدید شدند، اگر در برخی مکان‌ها ممکن است تا حدود 28000 سال پیش  زنده مانده باشند.نئاندرتال‌ها گونه‌ای از انسان‌های باستانی بودند که تا زمان…

گالری عکس: طراحی‌های داخلی و خارجی افتضاح و عجیب که با کمی قدرت شبیه‌سازی مغزی رخ نمی‌دادند!

چیزی که من اسمش را می‌گذارم شبیه‌سازی مغزی واقعا چیز لازمی در زندگی و کار است. یعنی اینکه بتوانید قبل از جابجایی و ساختن اجسام در ذهن تجسمش کنید و بعد حین کاربری‌های مختلف تصورش کنید و پیش‌بینی کنید که کجای کار می‌لنگد.فکر کنم از زمان…

شوخی با بناهای معروف و عجائب معماری دنیا یا میدجرنی – گمشده در ترجمه!

کاریکاتور شخصیت‌های مشهور را بسیار کشیده‌اند و دیده‌ایم، اما کشیدن کاریکاتور بناهای معروف زحمت بیشتری دارد. اما میدجرنی می‌تواند این زحمت را بسیار کمتر کند.کاربر شبکه اجتماعی دریت به نام mossymayn به تازگی این کار را کرده است:دروازه…

داستان قهرمانانه خواهران میرابال، فعالان دومینیکنی که به سرنگونی یک دیکتاتور کمک کردند

خواهران میرابال: پاتریا، مینروا و ماریا ترزا که در خانواده‌ای کشاورز از طبقه متوسط به دنیا آمدند، در جمهوری دومینیکن زندگی نسبتاً راحتی داشتند.اما با به قدرت رسیدن رافائل تروخیو، دیکتاتور خشن، در سال ۱۹۳۰، زنجیره‌ای از حوادث به راه…
آگهی متنی در همه صفحات
17 نظرات
  1. siamak gol می گوید

    خیلی زور میخاد. اما من امتحان کردم جواب داده. اما بعضی چیزا رو نمیشه. اینقد کشش دارن که غیر قابل تاخیره. یا باید قطع کرد یا ادامه داد. بعضی چیزا اعتقاد باید داشته باشی به قطعش.
    متنو کال خوندم با مثالاش اما بازم به نظرم روش گوتاه مدتیه. یا اگه بشه خیلی طولانی و زمان بر.نمیدونم . چیزای مختلف خوب فرق داره. در کل جالب بود..

    1. مجتبی می گوید

      ممکنه خیلی جاها مضر باشه مثلا روی تاخیر انداختن برای کارهای خوب هم تاثیر بذاره
      اما ذهن انسان هوشمند تر از این حرفهاس و با اراده میشه خیلی از مشکلات رو حل کرد

  2. پدرام می گوید

    واقعا عالیه این استراتژی! البته وقتی قراره بکارش میبری نه وقتی مورد واقع این روش قرار میگیری:دی
    من یه رییسی داشتم که دقیقا همینطوری بود هرکسی که یه درخواستی ازش میکرد وباب میلش نبود یا میگفت هفته دیگه دو هفته دیگه یا دوروز دیگه با شریکم مشورت کنم شریکم نیستش باید چند روز دربارش فکر کنم و و و و و ….! خلاصه اینقدر اینجوری میگفت که طرف بیخیال میشد:دی

  3. sgh می گوید

    اغلب دانشجوهایی ایرانی از این استراتژی برای درس نخوندن استفاده می کنن =))

  4. masoudrezaii می گوید

    قشنگ بود! اما مطمعن باشید تا فرد سیگاری و امثال آن به نقطه عطف خود نرسند، حرف من یا شما برای طرف فقط ی آهنگ مزخرفه که منتظر میشه که تموم بشه!
    یعنی اونم دقیقا همین قاعده تاخیر رو برای دفع حرف های ما بکار میبره!

  5. مسعود رضائی می گوید

    قشنگ بود! اما مطمعن باشید تا فرد سیگاری و امثال آن به نقطه عطف خود نرسند، حرف من یا شما برای طرف فقط ی آهنگ مزخرفه که منتظر میشه که تموم بشه!
    یعنی اونم دقیقا همین قاعده تاخیر رو برای دفع حرف های ما بکار میبره!

  6. یحیی می گوید

    من هم خیلی از استراتژی تاخیر استفاده میکنم. ولی برای درس خوندن، برای نوشتن، یا حتی برای رفتن به مهمونی خانوادگی … در واقع بجای استفاده، از این روش سوءاستفاده میکنم و این خوب نیست.

  7. امید مصدق - Grahamsms.com می گوید

    استراتژی تاخیر که در تمام ادارات ما داره انجام میشه. نه تنها در اداره بلکه میشه گفت در اکثر جاها

  8. هادی می گوید

    ما شیرازیها متخصص این تکنیک هستیم… یعنی عشقه :)… تاخیر بیانداز و استراحت کن

  9. علیرضا می گوید

    بعضی وقت ها جواب میده. بعضی وقت ها هم نه!

  10. ناوارو می گوید

    استراتژی به تاخیر انداختن که در ادارات ما خیلی وقت معموله

  11. فشن لاین می گوید

    ولی بیشتر ما در خلاقیت، کمک کردن به انسان‌ها، بوجود آوردن یک تفاوت، ساختن یک چیز، حمایت کردن و قدردانی از چیزهای هرچند کوچکی که در زندگی داریم، استراتژی تاخیر رو بکار می بریم. مثال های بالا رو به سرعت نور انجام میدیم. استراتژی تاخیر در درس نخوندن خیلی کارایی داره.

  12. Azad می گوید

    به نظرتون اگه رئیسی برای رد درخواست کارکنانش از این روش استفاده کنه، آیا همچنان صادقه؟ و کارکنان نسبت به او چه دیدی پیدا میکنند و چه حسی خواهند داشت؟

  13. mehdi می گوید

    دکمه پرینت مطالب رو لطفاً اضافه کنید .

  14. بهناز می گوید

    من معامله گر بورس هستم و استراتژی تاخیر برای خرید و فروش سهم خیلی خوب جواب میده و من همیشه استفاده میکنم . شاید خیلی سود ها رو از دست دادم اما خوب از طرف دیگه ضرر هم نکردم.

  15. علی می گوید

    هی میخوام درس بخوانم میگم 4ساعت مانده نیم ساعت دیگه آخر میبینی همش بازی کردی دیگه باید بخوابی امتحان بعدی ( استراتژی تاخیر :))))) )
    ثبت نکنی نامردی

  16. ساسان می گوید

    ای بابا نسل امروز همه چی رو به تمسخر می گیره!! بابا صحبت سر موضوع خشم است. شما به چیزای دیگه ربطش می دیدید. هر چیزیو باید در کادر خودش سنجید. افرین به خودم که از نسل قدیمم. و دود هم از کنده بر میاد. امیدوارم دماغ کسی نسوزه. به یک پزشک سلام گرم می رسانم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.