ده اتفاق جنجالی رقابت‌های جام‌جهانی

8

شهریار نوبهار: جام‌جهانی فرصت بزرگی برای دیده شدن است. بازیکنان و تیم‌های کمتر مشهور در چنین مسابقاتی توجه تمام دنیا را برای یک ماه هم که شده به خود جلب می‌کنند. گاهی درخشش در این مسابقات برای همیشه این افراد به تاریخ فوتبال سنجاق می‌کند. باعث ملحق شدنشان به باشگاه‌های بزرگ شده و زندگی شخصی‌شان را هم تغییر می‌دهد؛ و البته برخی اوقات هم نام آن‌ها به دلایل دیگری در صدر رسانه‌ها قرار می‌گیرد. خطاها،جنجال‌ها،دوپینگ و مسائلی از این دست. به‌هرحال همیشه قرار نیست جنبه‌های مثبت فوتبال توجه همه را جلب کند. به این بهانه نگاهی خواهیم داشت به ۱۰ لحظه‌ی جنجالی در تاریخ جام‌‌های جهانی. اتفاقاتی که بعضی از آن‌ها هنوز هم عجیب و جالب به نظر می‌رسند.

۱: اتفاقات کوچکی هستند که می‌توانند چیزی به بزرگی تاریخ را برای همیشه تغییر دهند. آن شب در برلین هم یکی از این اتفاقات باعث شد تا قهرمان جام‌جهانی تغییر کند. شاید اگر کاپیتان فرانسوی‌ها به حرف‌ها و توهین‌های ماتراتزی بی‌اعتنایی می‌کرد حالا خروس‌ها یک قهرمانی بیشتر داشتند؛ اما آن ضربه‌ی سر زیدان به سینه‌ی ماتراتزی باعث اخراج اسطوره از زمین شد و ایتالیایی‌ها با روحیه‌ای مضاعف ضربات پنالتی را از فرانسوی‌های بدون رهبر بردند. تصاویر خروج و نگاه زیدان به جام قهرمانی چیزی نیست که از حافظه تاریخی فوتبال دوستان فراموش شود.

_743820_zidaneheadbutt

۲: شیخ فهد الاحمد الصباح یکی از رکورد‌های تمام تاریخ فوتبال را به خود اختصاص داده. او موفق شد که از روی سکوها تصمیم داور را به سود تیمش تغییر دهد. کویت در اولین و تنها جام‌جهانی تاریخ فوتبالش در مرحله گروهی با فرانسه مسابقه‌ می‌داد. از سکوها صدای سوتی بلند شد و بازیکنان کویت فکر کردند که این صدای سوت داور است. دست از مسابقه کشیدند و فرانسه گل زد. وقتی داور اعلام گل به سود فرانسه کرد شیخ کویتی‌ها در اعتراض تیمش را از زمین بیرون کشید. سرانجام داور تصمیم گرفت تصمیمش را لغو و گل را مردود اعلام کند. این تنها باری است که یک داور در جام‌جهانی به این نحو از تصمیمش برمی‌گردد. نتیجه نهایی البته تغییری نکرد. کویت ۴-1 شکست خورد. داور؟ او دیگر در مسابقات بین‌المللی قضاوتی نکرد.

kwait

۳: نیمه‌نهایی جام‌جهانی ۱۹۸۲ یکی دیگر از شاهکارهای داوری مسابقات رقم خورد. جایی که هارولد شوماخر دروازه‌بان تیم آلمان با خطا روی پاتریک باتیستون فرانسوی مانع از ادامه حرکت او شد. باتیستون بی‌هوش شد و در همان زمین به او اکسیژن وصل کردند؛ اما داور مسابقه توجهی نکرد و به سود آلمان ضربه دروازه اعلام کرد.شاید برای اعلام خطا انتظار داشت اتفاقات دیگری بیفتد.

_7487dfdfdfd7637_battistonv2

۴: جنگ جهانی دوم باعث منفوریت آلمان در تمام اروپا شده بود. هلندی‌ها در این زمینه شاید یکی از اولین کشورها بودند. به همین خاطر بود که وقتی رود گولیت بر صورت رودی فولر آب دهان انداخت، تبدیل به یکی از محبوب‌ترین بازیکنان این کشور شد. هر دو بازیکن از آن مسابقه در جام‌جهانی ۱۹۹۰ اخراج شدند؛ اما آن صحنه یکی از نمادین‌ترین تصاویر رقابت آلمان و هلند در تمام تاریخ است.

_9fdfddf48fd668_rijkaard

۵: مارادونا مدعی بود که دست خدا به او کمک کرده؛ اما سر بابی رابسون فقید معتقد بود که این طور نیست. او می‌گفت خدا برای برنده شدن تقلب نمی‌کند. هنوز هم عجیب است که چطور ۴ داور ندیدند که مارادونای کوتاه‌قد با ضربه دست آن توپ را به درون دروازه انگلیسی‌ها فرستاد؛ اما در نهایت آلبی‌سلسته قهرمان شد؛ و مارادونا یک اسطوره.

_73dffdgf7_handofgod

۶: شاید شما هم آن شب مسابقه پرتغال-هلند را تماشا کرده باشید. دیداری که در آن ۴ کارت قرمز و ۱۶ کارت زرد به بازیکنان داده شد. این رکوردی در تمام ادوار جام‌جهانی است. مسابقه‌ای جذاب اما جنجالی که در آن پرتغالی‌ها پیروز شده و به مرحله‌ی بعدی رفتند. این بازی به قدری جنجالی بود که از سوی رسانه‌ها به آن «نبرد نورمبرگ» لقب داده شد.

_73445dfdffdfd64_battleofnuremberg

۷: نایجل دی‌یانگ برای چنین حرکتی در ورزش‌های رزمی می‌توانست امتیاز کامل را بگیرد؛ اما در فینال سال ۲۰۱۰ داور فقط یک کارت زرد به او نشان داد. ضربه به سینه و نواحی حساس بدن می‌تواند به سادگی یک کارت قرمز داشته باشد؛ اما داور آن مسابقه شاید به قوانین دیگری اعتقاد داشت.

_7sfdfd35_dejong

۸: جام‌جهانی ۲۰۰۲ با قهرمانی برزیلی‌ها تمام شد؛ اما آن‌ها در آن مسیر تنها به جادوی رونالدو و رونالدینیو اکتفا نکردند. گاهی هم قدرت بازیگری ریوالدو چیزی بود که برای بردن مسابقه از آن استفاده می‌کردند. ضربه شوت هاکان اونسال که به پاهای ریوالدو برخورد کرده بود باعث شد که او اخراج شود. چرا که ریوالدو با مهارتی عالی داور را متقاعد کرد که توپ به صورتش برخورد کرده. برزیل در نهایت قهرمان شد و شاید بدین ترتیب برای آن‌ها هدف، وسیله را به خوبی توجیه کرد.

fgfg_rivaldo

۹: مسابقه کرواسی – استرالیا در جام‌جهانی ۲۰۰۶ چیزی است که گراهام پل می‌خواهد برای همیشه فراموش کند. او برای اخراج یوسیپ سیمونیچ از سه کارت زرد استفاده کرد. این برای داوری که رویای قضاوت مسابقه فینال را داشت بدترین کابوس بود. او بعدها گفت که اخطار دوم را به اشتباه برای یکی از بازیکنان استرالیا ثبت کرده؛ اما کسی حرف‌های او را باور نکرد.

_gfgf2x288

۱۰: لوئیس سوآرز.اسم او دیگر مترادف جنجال‌های مختلف شد. از گاز گرفتن تا نژادپرستی.اگر خطای هند جام‌جهانی ۲۰۱۰ او را می‌شد از دید حرفه‌ای توجیه کرد، این بار گاز گرفتن جورجو کیه‌لینی هیچ دلیلی نداشت. درحالی‌که بازیکنان ایتالیا خواستار اخراج سوآرز بودند داور هیچ توجهی به این مسئله نکرد. کیه‌لینی در مصاحبه‌ی بعد از بازی گفت که سوآرز یک بازیکن موذی است و داور جای دندان‌های او را دیده اما واکنشی نشان نداده. فیفا البته سوآرز را محروم کرده اما وی با حرکت عجیبش باعث شد تا هم تیم‌ملی و هم باشگاهش در شرایط سختی قرار بگیرند.

_7dsdfdfd518_suarez


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

نوستالژی: سیر در لوازم التحریر قدیمی

لوازم التحریر زمان کودکی ما نه کیفیت لازم را داشتند (به جز استثنائاتی) و نه تنوع کافی را. خوبی‌اش این بود که ما اصلا نمی‌دانستیم که لوازم التحریر با کیفیت عالی‌تری هم وجود دارد و فاصله فقیر و غنی در مدارس آنقدرها هم زیاد نبود. یعنی تقریبا…

۱۰ واقعیت جذاب درباره جی رابرت اوپنهایمر -پدر بمب اتمی و سوژه فیلم جدید کریستوفر نولان

جولیوس رابرت اوپنهایمر بیشتر به عنوان فیزیکدانی شناخته می‌شود که به ساخت اولین بمب اتمی کمک کرد. اما سنگ‌ها و کانی‌ها عشق اول او بودند و او همچنین شاعرمسلک بود.اوپنهایمر آزمایشگاهی را رهبری کرد که اولین بمب اتمی را ساخت و با موفقیت…

عکس‌های قدیمی از یخ‌فروش‌های آمریکایی

یخ‌فروش‌ها در دوران قدیم اهمیت زیادی داشتند. قبل از رواج یخچال‌های مدرن، زندگی بدون آنها مختل می‌شد.عکس‌های این نوشته نگاهی اجمالی به دوران گذشته می‌اندازند، زمانی که صدای یخ‌فروش‌ها و شکستن بلوک‌های یخی در خیابان‌ها طنین‌انداز می‌شد.…

عکس‌های تاریخی که با دیدن آنها درمی‌مانیم که آنها واقعا در گذشته گرفته شده‌اند یا در یک آینده بهتر و…

گذشته بهتر بود یا آینده. این یک سوال باستانی است. معمولا ما تصور می‌کنیم که ترجیح دادن گذشته، تنها یک حس نوستالژیک خام است. چیزی که بن‌مایه فیلم نیمه‌شب در پاریس هم بود.اما گاهی ما پیش خودمان فکر می‌کنیم که این ترجیح و دوست داشتن، شاید…

خودکشی دسته جمعی در دمین آلمان در پایان جنگ جهانی دوم

خودکشی دسته جمعی در دمین به رویداد غم‌انگیزی اشاره دارد که در پایان جنگ جهانی دوم در شهر دمین آلمان رخ داد. در اواخر‌آوریل و اوایل ماه مه 1945، هنگامی که نیرو‌های شوروی در حال پیشروی به سمت شهر بودند، بسیاری از ساکنان آن، از جمله زنان،…

نمونه‌هایی از وندالیسم – البته در شکل نسبتا خفیف آن

وندالیسم به عمل عمدی ایجاد خسارت، تخریب یا اسیب زدن به اموال، اغلب بدون هیچ دلیل یا توجیه قانونی اشاره دارد. این کار شامل اعمالی مانند رسم گرافیتی، برچسب زدن، خراشیدن، شکستن یا نقاشی روی سطوح، از جمله ساختمان‌ها، وسایل نقلیه، فضا‌های عمومی…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
8 نظرات
  1. سید علیرضا مدرس می گوید

    سلام
    جالب است که تا حالا من فکر میکردم ریکارد بود که به صورت فولر آب دهان انداخت (همینی که در عکس هم هست!)

  2. حمید رضا گنجی می گوید

    گاز گفتن سوارز از همه جالب تر بود . سوارز در سال 2013 هم تلاش کرده بود که کیلینی رو گاز بگیره ولی تلاشش مثمر ثمر واقع نشده بود ولی در این جام بالاخره به مرادش رسید .

  3. فرشاد می گوید

    خیلی خوب بود. خسته نباشید (:

  4. zanyar می گوید

    سوارز ! سوارز! عجب آدم پستیه. حالا میگیم بار اول دست خودش نبود آدم عصبی میشه. ولی بار دوم که تجربه شو داشت!

  5. مهدی می گوید

    سلام
    نمی‌دانم این مطلب ترجمه است یا نگارش. در هر صورت، دو نکته‌ی اشتباه در بند ۴ وجود دارد.
    اول این‌ که بازیکنی که به رودی فولر آب دهان انداخت، فرانک رایکارد بود، نه رود خولیت (گولیت). هم رایکارد و هم خولیت، به خاطر این که از ارکان قهرمانی در جام ملت‌های اروپای ۸۸ بودند، پیش از آن هم در هلند بسیار محبوب بودند و محبوبیت آن‌ها ربطی به این بازی نداشت.
    دوم این که در زمان انجام این بازی حدود ۵۰ سال از جنگ جهانی دوم می‌گذشت و احساسات ضد آلمانی سال‌ها قبل از آن در اروپا فروکش کرده بود. حساسیت این بازی کلاسیک بیشتر به رقابت آلمان و هلند در زمین فوتبال برمی‌گشت که به نوعی از جام جهانی ۷۴ در آلمان، پس از شکست تیم افسانه‌ای هلند در فینال از آلمان شروع شد. دو سال قبل از دیدار جام جهانی ۹۰، هلند موفق شده بود آلمان را در خانه در نیمه‌نهایی جام ملت‌های اروپا شکست دهد، در حالی که آلمان بخت اول قهرمانی محسوب می‌شد. این امر بر حساسیت دیدار دو تیم افزوده بود.

  6. بهزاد می گوید

    ممنون از متن خوب ولی جهت بهتر شدن مطلب اینکه اون کسی که بر صورت رودی فولر آب دهان انداخت فرانک رابکارد بود نه رود گولیت

  7. سانترال می گوید

    این گاز سوئارز خیلی جالب تر از بقیه اش هست :))

  8. سعید محسنی می گوید

    آقای مهدی عزیز فکر کنم شما طرفدار آلمان هستی که میگی کسی الان به آلمان نازی احساسات منفی نداره.همه اروپا دارن.خود آلمانی‌هام دارن و دو دهه پیش این احساسات شدیدتر هم بوده.برای همین بود که هلندی‌ها بعد از یورو 88 از خونه هاشون ریختن بیرون و شادی می‌کردن.برای همین بود که این قدر روابط فوتبالی دو کشور خصمانه بود. شما می‌خوای از تیم محبوبت دفاع کنی دیگه حقایق تاریخی رو زیر سوال نبر

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.