پژوهشگران دانشگاه «ییل» می‌توانند چهره‌هایی را که در ذهن تصور می‌کنید، ببینند!

9

در حکایت جالبی از ابن سینا که البته معلوم نیست چقدر سندیت تاریخی دارد، جوانی به درد عشق مبتلا می‌شود و کارش به جنون می‌کشد. ابن سینا که از آنجا که راهی برای بیرون کشیدن نام و توصیف چهره دختر از زبان بیمارش نداشت، انگشت بر نبض دست او گذاشت و بعد خواست که نام خیابان‌ها و کوچه‌های شهر را یک به یک بخوانند. سرانجام با نزدیک شدن به کوچه دلدار و تند شدن نبض جوان عاشق، پی به نام دختر بردند و باقی ماجرا هم که به خوبی و خوشی تمام شد.

در یک کتاب علمی تخیلی از رابرت سیلوربرگ به نام «سفر به سیارات ناشناخته»، وقتی سیروسی‌ها مشکوک می‌شوند که قهرمان داستان اطلاعاتی دارد که نمی‌خواهد به آنها بدهد، از یک دستگاه مغزسوراخ‌کن برای دسترسی به اطلاعات استفاده می‌کنند.

5-19-2014 6-14-52 PM

اما آیا واقعا راهی برای نفوذ به دنیای درون ذهن ما وجود ندارد؟ ظاهرا هر سال که می‌گذرد ما روزن‌هایی برای نفوذ به این دنیا پیدا می‌کنیم.

در خبر تازه‌ای که البته 2 ماه پیش در وب‌سایت دانشگاه ییل منتشر شده و به تازگی در سایت‌های معروف دنیا بازتاب یافته است، پژوهشگران دانشگاه ییل ادعا کرده‌اند که فقط با استفاده از اسکن‌های fMRI موفق شده‌اند که چهره‌هایی را که اشخاص در حال مجسم کردن آنها هستند، بازسازی کنند.

این کار در واقع نوعی مغزخوانی است. تا پیش از این دانشمندان می‌توانستند با استفاده از اسکن‌های fMRI تا حد کمی پی ببرند که یک شخص در حال دیدن چه چیزی است، مثلا یک شهر را می‌بیند یا ساحل را. اما کار جدید، سطح تازه‌ای از پیشرفت علمی محسوب می‌شود.

فرایند تکامل مغزی انسان‌ها باعث شده است که قسمت بزرگی از مغز مسئول پردازش چهره‌ها شود. برای بقا انسان‌ها در طول هزاران سال، مجبور بودند که به سرعت دوست را از دشمن تشخیص بدهند و قادر به تمیز دادن چهره‌هایشان باشند.

در آزمایشی که محققان دانشگاه ییل انجام دادند، شش داوطلب انتخاب شد و 300 چهره مختلف در حالی که زیر fMRI بودند به آنها نشان داده شد.

با استفاده از این اطلاعات آنها یک کتابخانه آماری از نحوه پردازش چهره‌ها توسط مغز بنا کردند.

در مرحله بعد آنها چهره‌های جدید به داوطلب‌ها نشان دادند و این بار موفق شدند تنها با اطلاعات fMRI ، چهره‌هایی را که اشخص در حال دیدن آنها بودند بازسازی کنند.

5-19-2014 6-30-17 PM

دانشمندان امیدوارند که به تدریج میزان دقت بازسازی‌های چهره‌ها را بالا ببرند.

کشف جدید کاربردهای زیادی می‌تواند داشته باشد، در کوتاه‌مدت با استفاده از این فناوری می‌توان با استفاده اقدام به بازسازی چهره مجرمان تنها به اتکای خاطرات شاهدان کرد و در درازمدت هم شاید روزی برسد که بتوانیم رؤیاهایمان را ضبط کنیم.

کسی چه می‌داند، شاید در این صورت زمانی برسد که بتوانیم رؤیاهایمان و تخیلات خودمان را در یوتیوب آپلود کنیم و شاید حرفه اصلی خیلی‌ها هم رؤیافروشی شود.

5-19-2014 6-30-42 PM

از سوی دیگر این کشف احتمالا سوژه‌ای به نویسندگان علمی- تخیلی برای خلق جهان‌های دستوپیایی بدهد که در آن برادربزرگ، حتی به حریم فعلا امن و خصوصی ذهن‌ها هم تجاوز می‌کند!

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌های تصادفی که از شانس خوب عکاس مانند یک تابلو یا یک عکس خیلی حرفه‌ای شده‌اند

عکاس‌های حرفه‌ای گاهی ماه‌ها وقت صرف می‌کنند تا در زمان و مکان مشخصی حاضر باشند و تجهیزاتشان متناسب با نور و سرعت گذر سوژه و فاصله‌شان مناسب باشد تا یک عکس خوب بگیرند.اما گاهی شانس یا فرصت‌طلبی یا آمادگی ذهنی یک عکاس برای کادربندی مناسب…

۱۱ رخدادی که تاریخ دنیا را تغییر دادند به روایت میدجرنی

گرچه از اکثر این وقایع تاریخی عکسها و فیلم‌های زیادی وجود دارد، اما می‌خواهیم با میدجرنی آنها را بازسازی کنیم. شاید تمرینی شود برای بازافرینی رخدادهایی که از آنها عکسی گرفته نشده یا عکاسی در زمان آنها اصلا اختراع نشده بود.شروع جنگ جهانی…

عکس‌های جالبی از ساخت و سازها و اقدامات معماری نافرجام

مجموعه زیر به ظاهر مفرح یا حتی خنده‌دار است اما هر یک گویای نبود نقشه، مغز طراح یا ذهنی است که به صورت ساده کار را در ذهن شبیه‌‌سازی کند.مشابه این جمله مشهور را که عیب برنامه، در حین انجام آن بیرون می‌آید را در عمرمان زیاد شنیده‌ایم و…

خوشمزه‌ترین غذاهای کشورهای مختلف دنیا از دید میدجرنی- قسمت دوم

در قسمت دوم خوشمزه‌ترین غذاهای کشورهای مختلف ما باز غذاهای لذیذ و گاه عجیبی از کشورهای مختلف می‌بینیم. این تصاویر توسط میدجرنی با اطلاعاتی که به آن داده‌اند، بازسازی شده‌اند.قسمت اول این پست را در اینجا ببینید.شیلیبلژیک:…

کودکی که از کتابخانه عمومی شهر می‌خواستند بیرون بیندازندش، اما فضانورد شد!

دو برادر به نام‌ها رونالد (چپ) و کارل مک نیر (راست) با 10 ماه اختلاف در جنوب جدا شده به دنیا آمدند. این دو در دوران کودکی تا بزرگسالی جدایی‌ناپذیر بودند.در سال 1959، رونالد مک نیر 9 ساله به یک کتابخانه عمومی در لیک سیتی در کارولینای…

داستان پسر دو سر بنگال، آن هم به صورتی تقریبا دیده نشده!

در ماه مه 1783، در روستای کوچکی به نام Mundul Gaut، در بنگال هند، یک کودک عجیب به دنیا آمد. او دو سر داشت.مامایی که به زایمان کمک می کرد از ظاهر کودک چنان وحشت زده شد که سعی کرد با انداختن او به داخل آتش این هیولا را بکشد. خوشبختانه…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
9 نظرات
  1. فرشاد می گوید

    وای از اون روزی که این تکنولوژی بدست نابخردان بیفته…

  2. ناشناس می گوید

    خیلی جالب بود.کاش جزئیات بیشتری می دونستیم.چه جوری این تصاویر ثبت میشه؟!من می دونستم که اگر قسمتهای مختلف مغز رو تحریک الکتریکی کنن(اصطلاح علمیش رو شما که روانپزشک هستین می دونین)،خاطرات در ذهن ما باز نواخته میشه و اونا رو به یاد میاریم.ولی این خیلی خیلی جالبه که تصویر رو بشه ثبت کرد!دکتر مکانیسم خواب چه جوریه؟خواب رو هم میشه تصویری ثبت کرد یا واقعا باید چیزی رو دیده باشیم تا بشه ثبتش کرد و دید؟

  3. میرتوحید می گوید

    اوه! 🙂

  4. حمید می گوید

    هرچی تکنولوژی بیشتر پیشرفت میکنه، بیشتر یقین میکنم دنیا و زندگی یه توهم پیچیدست!

  5. ثبت اختراع و ثبت برند می گوید

    خیلی خیلی جالب بود !

  6. محمد گورنگی می گوید

    کسی چه می‌داند، شاید در این صورت زمانی برسد که بتوانیم رؤیاهایمان و تخیلات خودمان را در یوتیوب آپلود کنیم و شاید حرفه اصلی خیلی‌ها هم رؤیافروشی شود. :)))))) این عالیه …. فوق العادست …..

  7. محمد می گوید

    این ویدیو از سایت TED.com رو ببینید . در همین زمینه هست

    http://www.ted.com/talks/mary_lou_jepsen_could_future_devices_read_images_from_our_brains

  8. آزاد می گوید

    ممنونم از این مقاله بسیار مفید!!! رویا سازی و رویافروشی! ایده تازه ای دادید دست من نویسنده! البته اگر روزی نظیر چنین شغل هایی باب شود باز هم ما نویسنده ها هستیم که بالاترین استعداد را در خلق رویا خواهیم داشت! : )) فقط امیدوارم نظیر این پژوهش ها در نهایت تیشه ای نشود به ریشه خودمان! : )

  9. شیما می گوید

    ایده ی رویا فروشی خیلی خوب بود!!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.