رپورتاژ: «خبر فارسی»، خبرخوان هوشمند فارسی

10

صورت مسئله روشن است:

میزان حوادث و رخدادهای هر روز بسیار زیاد هستند و به تناسب، هر روز اخبار زیادی تولید می‌شوند. حتی اگر کسر کوچکی از این اخبار هم مورد علاقه ما باشند، عملا ما نمی‌توانیم هر روز، همه اخبار مورد نظر را خود بخوانیم، حتی اگر به خواندن عنوان آنها هم، قناعت کنیم.

چاره کار چیست؟ آیا فناوری می‌تواند به ما کمک کند؟

یک زمانی ما تصور می‌کردیم که فناوری «فید» پاسخگو است، فید چیز خوبی بود، چون دیگر مجبور نبودیم، هر روز ده‌ها سایت را باز بکنیم و ببینیم خبرهای تازه آنها چه هستند، کافی بود خبرخوان را بگشاییم و آنقدر اسکرول کنیم تا، راضی شویم.

اما به زودی دریافتیم که حتی خواندن سریع و متمرکز اخبار هم پاسخگو نیست، به عبارتی ما نیاز به یک سیستم پردازشگر داشتیم.

در ابتدا به صرافت افتادیم تا از پردازشگرهای انسانی استفاده کنیم، به همین خاطر به سایت‌های لینکدهی اجتماعی مثل دیگ و نمونه‌های مشابه فارسی آنها پناه بردیم، در این سایت‌ها، کاربران با رأی‌های خود میزان اهمیت اخبار را مشخص می‌کنند، و تصور ما این بود که با این سایت‌ها، خبرهای داغ هر روز را می‌شود مرور کرد.

2-20-2014 2-46-09 AM

اما مشکل این بود که این سایت‌های لینکدهی جامع نبودند، خیلی از کاربرها به صورت نامتناسب، تنها خبرهای مورد علاقه خود را داغ می‌کردند و تنها موضوعات خاصی مورد توجه قرار می‌گرفت.

اینجا بود که رفته رفته این رویکرد شکل گرفت که به صورت جدی روی پردازشگرهای ماشینی خبر و به عبارت دیگر استفاده از هوش مصنوعی برای گلچین کردن اخبار استفاده کنیم.

گوگل نیوز شاید یکی از قدیمی‌ترین سیستم‌های گزینش و گلچین کردن اخبار باشد، اما با رواج تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند ما با انبوهی از اپلیکیشن‌های سودمند دیگر هم مواجه شدیم.

فلیپ‌بورد مشهورترین اپلیکیشن خبرخوان و گردآوری خبر است. این سرویس به صورت خودکار اخبار مهم را در ده‌ها و صدها زمینه گوناگون، از منابع خبری بیشماری انتخاب می‌کند.

2-20-2014 2-50-44 AM

زایت، تا حدی هوشمندتر است، چون می‌تواند به مرور زمان متوجه علایق کاربر هم بشود و بسته به علایق او، خبرهای داغ هر روز را نشان بدهد.

اپلیکیشن‌های دیگری هم داریم، مثلا اپلیکیشن پریسماتیک هم با اینکه رابط کاربری به زیبایی فلیپ‌بورد یا زایت ندارد، بسیار هوشمند عمل می‌کند.

اپلیکیشن Circa به طور دیگری اخبار را گردآوری می‌کند، این اپلیکیشن، می‌آید و یک موضوع خبری را از چند منبع خبری مطالعه می‌کند و بعد به صورت هوشمند، یک خبر ترکیبی درست می‌کند که حاصل ممزوج کردن خلاصه چند منبع خبری است.

از این قبیل اپلیکیشن‌ها کم نیستند، اما جالب است بدانید که یاهو و فیس‌بوک، این دو غول بزرگ اینترنتی دنیا هم به تازگی این راه را در پیش گرفته‌اند. فیس‌بوک اپلیکیشن «پیپر» را عرضه کرده است که یکی از عملکردهای آن نشان دادن اخبار مهم در موضوعات مختلف است. یاهو هم اپلیکیشن تازه‌ای دارد به نام news digest که هر روز دو بار، اخبار مهم را انتخاب می‌کند و به نمایش می‌گذارد.


اما آیا نمونه «فارسی» هم برای این خبرخوان‌های هوشمند سراغ داریم؟

با افزایش قارچ‌گونه خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری فارسی، شرکت‌های متعددی در پی آن برآمدند که اخبار این سایت‌ها را خلاصه کنند، در ابتدا بعضی به سادگی از فناوری فید استفاده کردند، اما این سایت‌ها دو مشکل عمده داشتند:

1- بسیاری از سایت‌های ایرانی خروجی فید تفکیک‌شده و بدون مشکل نداشتند.

2- تنها کنار هم چیدن خبرها کافی نیست، خبرها باید به نوعی پردازش و گلچین شوند.

اینجا بود که شرکت‌هایی پیدا شدند و روی الگوریتم‌های هوشمند گردآوری و انتخاب خبر، متمرکز شدند.

مشکلاتی پیش روی این شرکت‌ها بود، فراوان بودند:

– حجم اطلاعات زیاد، هزینه‌بر بودن دیتاسنترها در ایران، مسئله تحریم‌ها

– استاندارد نبودن کار خبرگزاری‌ها و سایت‌های ایرانی چه در بعد cms مورد استفاده و چه در نوع درج خبر.

– دشوارتر از همه ایجاد یک سیستم هوش مصنوعی که مستقلا و بدون دخالت مستقیم، بتواند با درصد خطای ناچیزی، اخبار مهم را تشخیص بدهد و در طبقه‌بندی درست، چینش کند.


در این میان سایت خبر فارسی، یک نمونه موفق است و توانسته است محبوبیت زیادی کسب کند.

2-20-2014 2-52-24 AM

اگر به صفحه اول سایت بروید، می‌بینید که اخبار در موضوعات مختلف تقسیم بندی شده‌اند:

اخبار سیاسی – ورزشی – اقتصادی – فرهنگی و هنری – علم و دانش – فناوری و …

خبر فارسی ده‌ها سایت فارسی را پوشش داده است و پیوسته بر این تعداد افزوده می‌شود.

2-20-2014 2-53-44 AM

در ستون سمت چپ سایت، گزینه‌های خوب و قابل توجهی برای کاربران وجود دارد:

– مشاهده پربازدیدترین خبرها در هفته یا 24 ساعت یا 12 ساعت گذشته

– دریافت خبرنامه، به صورت سفارشی و یا موضوعی

خوشبختانه هر یک از طبقه‌بندی موضوعی خبر فارسی، خروجی فید دارند و شما حتی اگر روزانه به صورت مستقیم وارد خبر فارسی نشوید، می‌توانید با فیدخوان خود، از این سایت بهره ببرید.

2-20-2014 2-54-13 AM

آیا صاحب یک وبلاگ هستید و می‌خواهید در گوشه‌‌ای از وبلاگ خود، خبرهای مهم را با ملاحظه کاربران خود برسانید؟ خوشبختانه خبر فارسی ویجت‌های خوبی برای این کار دارد.


خبر فارسی، هوشمندتر شد!

اما خبر خوب این است که نسخه تازه و به‌روز شده خبر فارسی  رونمایی شده است.

در نسخه تازه شما می‌توانید خبرها را به صورت پردازش‌شده‌تری بخوانید. فرض کنید که یک مسابقه مهم فوتبال در یک روز برگزار شده است، یا اینکه یک حادثه مهم سیاسی رخ داده است.

در نسخه قبلی شما خبرها را به صورت تک تک می‌دیدید، اما در نسخه تازه تلاش شده که «گروه‌های خبری» درست شود، طوری که مثلا همه اخبار مربوط به لیگ برتر فوتبال ایران را بشود در یک گروه خبری دید.

2-20-2014 2-59-30 AM

این کنار هم چیدن خبرهای مهم و قرار دادن آنها در یک خورجین، کار مرور اخبار را بسیار ساده‌تر می‌کند.

البته نباید انتظار بیش از حد داشته باشید، محدودیت‌های خبر فارسی را درک کنید. الگوریتم‌های هوش مصنوعی، راه زیادی برای تکامل دارند و همان طور که اشاره شد، حتی گاهی اشکال در خود منابع فارسی است.

در این مورد توصیه می‌کنم توضیحات مدیر فنی سایت را حتما مطالعه کنید.


خبر فارسی و آینده

پیشنهادات و آرزوهای ما برای یک سیستم پردازشگر خبر فارسی فراوان هستند. ما زایت و فلیپ‌بورد را می‌بینیم و دلمان می‌خواهد که نمونه‌های فارسی آنها را هم ببینیم.

دنیای امروز، دنیای موبایل است و چه بهتر که خبر فارسی، در مرحله بعد در صدد ساختن اپلیکیشن‌های اندروید و iOS خود برآید، آن هم با یک رابط گرافیکی قابل قبول.

تعداد منابع فارسی تحت پوشش در حال حاضر، قابل توجه هستند، ما امیدواریم که با وجود محدودیت‌های تکنیکی و نیز برخی ملاحظات، در آینده بر تعداد این منابع افزوده شوند و چقدر خوب می‌شود، اگر وبلاگ‌های منتخبی هم به این جمع اضافه شوند و یا اصلا خبر فارسی، بخشی برای مرور وبلاگ‌ها احداث کند.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

اگر این سلبریتی‌ها به همان سبک و سیاق و بزرگسالی کوچک می‌شدند

البته سلبریتی‌ها مسلما عکس‌های اصلی دوران کودکی دارند. هر چند در مورد برخی ممکن است این عکس‌های کودکی اندک یا کم‌کیفیت باشند.اما تصور کنید برای بازتاب دادن وجود همان عوالم بزرگسالانه در دنیای کودکی یا همان اجزای مهم چهره، چهره بزرگسالان…

۱۰ واقعیت جذاب درباره جی رابرت اوپنهایمر -پدر بمب اتمی و سوژه فیلم جدید کریستوفر نولان

جولیوس رابرت اوپنهایمر بیشتر به عنوان فیزیکدانی شناخته می‌شود که به ساخت اولین بمب اتمی کمک کرد. اما سنگ‌ها و کانی‌ها عشق اول او بودند و او همچنین شاعرمسلک بود.اوپنهایمر آزمایشگاهی را رهبری کرد که اولین بمب اتمی را ساخت و با موفقیت…

روسای جمهوری آمریکا به صورت تصاویر خیالی شبیه گیم‌های رل پلیینگ ژاپنی!

توجه: تصاویر را میدجرنی ساخته و سازنده ظاهرا فارغ از سمت و سوی سیاسی و فقط یک نوع بیان هنری دست به این کار زده است.جو بایدن:دونالد ترامپ:باراک اوباما:جورج دبلیو بوش:بیل کلینتون:جورج بوش پدر:…

همکاران سمی چه بلایی می‌توانند سرتان بیاورند + گالری عکس

همکاران شما ممکن است زیاد آدم‌های بدی به نظر نرسند و جلوه خارجی‌شان خیلی محبوب و موجه هم باشد. اما باید کسی مدتی نزدیک آنها کار کرده باشد تا بداند که چه بلایی سر زندگی و آسایش شما می‌توانند بیاورند. هیچ وسیله‌ای را نباید به آنها قرض داد و…

تصور دهشت نبرد «واترلو» با هوش مصنوعی میدجرنی

نبرد واترلو، که در ۱۸ ژوئن ۱۸۱۵ رخ داد، یک درگیری نظامی مهم در طول جنگ‌های ناپلئون بود. این جنگ بین ارتش فرانسه به رهبری امپراتور ناپلئون بناپارت و اتحادی از نیرو‌های بریتانیایی، هلندی و پروس به فرماندهی دوک ولینگتون و فیلد مارشال گبهارد…

کودکی که از کتابخانه عمومی شهر می‌خواستند بیرون بیندازندش، اما فضانورد شد!

دو برادر به نام‌ها رونالد (چپ) و کارل مک نیر (راست) با 10 ماه اختلاف در جنوب جدا شده به دنیا آمدند. این دو در دوران کودکی تا بزرگسالی جدایی‌ناپذیر بودند.در سال 1959، رونالد مک نیر 9 ساله به یک کتابخانه عمومی در لیک سیتی در کارولینای…
آگهی متنی در همه صفحات
10 نظرات
  1. mina می گوید

    خیلی عالی بود … به امید روزهای بهتر در دنیاب تکنولوژی ایران …ممنونیم دکتر

  2. فائز می گوید

    به امید پایداری

  3. بهروز می گوید

    رپورتاژ یعنی چی؟

  4. سینا می گوید

    رپورتاژ یعنی پستی که یک وبلاگ نویس برای تبلیغ در مورد یک محصول، وبلاگ یا شرکت دیگه مینویسه و در قبالش مبلغی رو دریافت می کنه.

  5. فرشاد می گوید

    تیتر اول از عکس اول خبرخوان خیلی جای حرف و حدیث داره‌ها! حداقل اگه میخواین تبلیغ کنید، الکی هم که شده کاری کنید که تبلیغتون تاثیر مثبت داشته باشه، نه مثل عکس انتخاب شده زیر. مرسی.

    http://1pezeshk.com/wp-content/uploads/2014/02/2-20-2014-2-53-44-AM.jpg

  6. امیراحمدادیبی می گوید

    خیلی خوبه امید وارم تو این زمان پیشرفت کنین

  7. محمدرضا شادمان می گوید

    این موتور جستجوی خبریشون اونقدرم که میگن هوشمند نیست یعنی اصلا نیست، یک پزشک هم بهتره رپورتاژو متنشو بخونه، پیدا کردن یه گروه خبر فقط از روی عنوان اونها صورت میگیره نه روی کل متن! اینم اصلا انقدر خفن و خبری نیست، n تا سایت دیگه دارن همین کارو انجام میدن!

    1. من می گوید

      به نظرم تیم خبرفارسی خیلی خوب کار کردن ولی جز ایده پردازان این کسب وکار نیستند یکی از دوستانم در سایت http://tnews.ir فعالیت میکنه سرویس با کیفیتی هست و از نظر تعداد سایتی که پوشش میده ازش راضی ام.
      روزی تا 40/000 خبر هم دیدم (بالای صفحه زده) جمع کرده و سرچ اش هم درست کار میکنه و جالبه تو سایتش نوشته ما یک جستجوگر تخصصی در حوزه خبر هستیم و ادعاهای الکی نداره.

  8. وحید می گوید

    راست میگه یه نمونش سایت خبر21 ، برید ببینید دقیقا همینطوریه!!!
    http://21news.ir

    البته ایرانی جماعت قدرت و هوشش رو داره که پیشرفتهای بیشتری در این زمینه داشته باشه، به امید موفقیت ایران و ایرانی.

  9. سید رضا می گوید

    سلام من هم با نظر سایر دوستان موافقم فکر کنم که البته این خبر هم نوعی رپورتاژ آگهی بوده که منتشر شده و الا سایتهای تخصصی تر و حرفه ای تر هم هستند که اصلا سروصدایی نمیکنند و بیخودی خودش رو بزرگ جلوه نمیدن ، در حالیکه بنظر من خیلی هم قوی کار میکنند . به عوان مثال سایت جستجوگر هوشمند آریان نیوز یکی از آن دسته سایتهای خبری حرفه ای است ، بهتره خودتان مقایسه کنید و ببینید.
    http://www.ariyan-news.com
    البته امیدوارم همه دوستان توی کارهاشون موفق باشن و بتونیم نمونه خوبی از سایتهای خارجی رو در ایران خودمون داشته باشیم .

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.