قدیمی‌ترین توالت عمومی دنیا، 240 میلیون سال قدمت دارد!

4

بله! درست خواندید: 240 میلیون سال!

پژوهشگران در آرژانتین، موفق شده‌اند قطعه زمینی به مساحت تقریبی 900 متر مربع پیدا کنند که انباشته از قطعات مدفوع فسیل‌شده دایناسورها بوده است، در هر متر مربع این زمین 94 قطعه مدفوع یافت شده است، که اندازه بعضی از آنها به 40 سانتیمتر و وزن آنها به چند کیلوگرم می‌رسد.

توالت

ما می‌دانیم که بزهای کوهی، اسب‌ها و فیل‌ها عادت دارند در محل مشترکی مدفوع کنند، آنها این کار را برای کاهش شیوه انگل‌ها و مشخص کردن قلمرو خود انجام می‌دهند، اما اینکه دایناسورها هم چنین رفتار گروهی داشته‌اند جالب است.

11-30-2013 7-22-31 PM

ممکن است چنین کشفی به نظرتان خیلی بی‌اهمیت بیاید، اما همین قطعات مدفوع باستانی دریچه‌ای برای کشف رژیم غذایی دایناسورها، بیماری‌هاشان و نیز گیاهان باستانی هستند!

11-30-2013 7-22-52 PM

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

داستان قهرمانانه خواهران میرابال، فعالان دومینیکنی که به سرنگونی یک دیکتاتور کمک کردند

خواهران میرابال: پاتریا، مینروا و ماریا ترزا که در خانواده‌ای کشاورز از طبقه متوسط به دنیا آمدند، در جمهوری دومینیکن زندگی نسبتاً راحتی داشتند.اما با به قدرت رسیدن رافائل تروخیو، دیکتاتور خشن، در سال ۱۹۳۰، زنجیره‌ای از حوادث به راه…

دو اینفلوئنسر سفر در واقع با یک تلویزیون ساده، سفر جعل می‌کردند و هیچ خبری از عکس واقعی در محیط…

دو عکاس به نام مانوئل بختر و و مانوئل رومز رام تصاویر خیره کننده‌ای خلق کردند که آنها را در حال پیاده‌روی در برف، کمپینگ در کوه‌ها و پرواز با هواپیما به سوی مقصدی دور نشان می‌دهد. اما در واقع آنها از در هنگام ثبت همه این عکس‌ها از اتاق…

اولم، یکی از عجیب‌ترین جانداران روی زمین – شبیه جنین نارس یا موجودات سری فیلم‌های بیگانگان

جانداری به نام Proteus anguinus که همچنین به عنوان اولم olm شناخته می‌شود، گونه‌ای سمندر است که بومی آب‌های زیرزمینی آلپ در جنوب شرقی اروپا است. این جاندار از معدود مهره‌داران غارنشین است و به دلیل شکل سر و دست‌ها  رنگ سفید مایل به صورتی و…

عکس‌هایی از طراحی‌های داخلی و خارجی بسیار زیبا و بی‌نظیر

طراحی‌های داخلی و خارجی هم این روزها بسیار تکراری شده‌اند و فاکتورهایی مانند هزینه مواد، هزینه طراح و تخیل او و انتظارات سطح پایین کارفرماها از نظر کاربرد یا زیبایی‌شناسی آنها باعث می‌شوند که شاهد طراحی‌های تقریبا همسان در مجموع باشیم.…

عکس‌های تاریخی که با دیدن آنها درمی‌مانیم که آنها واقعا در گذشته گرفته شده‌اند یا در یک آینده بهتر و…

گذشته بهتر بود یا آینده. این یک سوال باستانی است. معمولا ما تصور می‌کنیم که ترجیح دادن گذشته، تنها یک حس نوستالژیک خام است. چیزی که بن‌مایه فیلم نیمه‌شب در پاریس هم بود.اما گاهی ما پیش خودمان فکر می‌کنیم که این ترجیح و دوست داشتن، شاید…

همه چیز در مورد رمان رابینسون کروزوئه، نوشته دانیل دفو + روجلدهای خاطره‌انگیز این کتاب

رابینسون کروزوئه رمانی نوشته دانیل دفو است که اولین بار در سال 1719 منتشر شد. این رمان داستان مرد جوانی به نام رابینسون کروزوئه را روایت می‌کند که بر خلاف میل خانواده‌اش راهی دریا می‌شود و در جزیره‌ای متروک در سواحل آمریکای جنوبی غرق…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
4 نظرات
  1. reza می گوید

    توی این چند میلیون سال این زمین هیچ تغییری نکرده که هنوز همشون کنار هم هستند

  2. عرفان خسروی می گوید

    دکتر جان سلام.
    این فسیل‌های مدفوع متعلق به دایناسورها نیستند، بلکه حاصل عمر گروهی خویشاوندان نزدیک پستاندارن به نام دی‌ساینودونت‌ها هستند.
    دی‌ساینودونت‌ها جزء خویشاوندان خیلی نزدیک پستانداران هستند و هیچوقت طی تاریخ جانورشناسی این موجودات را جزء دایناسورها رده‌بندی نکرده‌اند.
    در گذشته که «ظاهر» جانوران در رده‌بندی مهم‌تر از روابط خویشاوندی آن‌ها تلقی می‌شد، این موجودات را به نام «خزندگان پستاندارمانند» می‌شناختند، اما حقیقت این است که این موجودات اصلا خزنده نیستند.
    رده‌بندی‌های جدید بر مبنای ویژگی‌هایی هستند که موجودات طی تکامل «به‌دست‌آورده‌اند» نه ویژگی‌هایی که «هنوز به دست‌نیاورده‌اند». بنابراین «خزندگان پستاندارمانند» که زمانی روی زمین زیاد بودند، به واسطه «نداشتن متابولیسم خون‌گرم»، «مو»، «توانایی راه‌رفتن مثل پستانداران» و «غدد شیری» نباید جزء خزندگان رده‌بندی شوند. این موجودات خویشاوند پستانداران هستند، چون ویژگی‌های مشترکی با پستانداران دارند (که طی تکامل در نیای مشترکشان با پستانداران پیدا شده‌است). برخی از این ویژگی‌ها عبارتند از «داشتن دندان‌های چندریختی» و «دو قسمتی شدن مفصل استخوان اتلس و کوندیل اوکسیپیتال» و چند ویژگی آناتومیک دیگر. البته دی‌ساینودونت‌ها ویژگی‌های مشترک بیشتری با پستانداران داشتند: «قرارگیری پاها زیر بدن» و «متابولیسم بالا» (خون‌گرمی) جزء مهم‌ترین ویژگی‌های مشترک آن‌ها با پستانداران است. همین‌طور که در همین تصویر هم می‌بینید، پاهای این موجود عمود بر سطح زمین قرار گرفته، نه مثل مارمولک‌ها به سمت دو طرف بدن.
    این تصویر را آقای جان سیبیک سال‌ها پیش کشیده‌اند ولی امروز تصور بر این است که دی‌ساینودونت‌ها مثل پستانداران بدنی پوشیده از مو داشته‌اند و (گرچه خویشاوند پستانداران هستند، نه جزء پستانداران) به بچه‌های خود از غدد عرق تغییرشکل یافته که نوعی شیر اولیه ترشح می‌کرده، غذا می‌دادند.
    خلاصه این نکات را عرض کردم که بگویم چرا این موجودات نه دایناسور هستند، و نه خزنده.
    برعکس این «خزندگان پستاندارمانند» که دیگر جزء خزندگان رده‌بندی نمی‌شوند، پرندگان هستند که دیگر به عنوان یک رده جداگانه رده‌بندی نمی‌شوند، بلکه زیرگروهی از خزندگان محسوب می‌شوند.

    1. فرزام می گوید

      با تشکر از توضیحات استاد خسروی. استاد ارادت داریم 🙂

    2. شهاب‌الدین می گوید

      ممنون از شما با توضیحات تکمیلی‌تون و ممنون از یک پزشک با انتشار مطالب جالب و قابل توجه.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.