استفاده از «گوگل گلس» در احیای قلب و ریه

5

هنوز گوگل گلس در دسترس همگان قرار نگرفته است، اما در همین سطح توزیع بسیار محدود هم، روزی نیست که خبر کاربردهای جالب آن را نخوانیم.

در حوزه پزشکی ما پیش از این خبر استفاده از گوگل گلس برای آموزش پزشکی یا استفاده از آن برای پخش زنده اعمال جراحی را خوانده بودیم، اما در تازه‌ترین خبر، جادوی گوگل گلس ممکن است به نجات زندگی آدم‌ها هم بیاید.

پزشکی به نام کریستین اسد با همکاری دو فرد از شرکت evermed ، اپلیکشنی به نام CPRGlass را آماده کرده است، این اپلیکیشن به هر شخصی که عینک گوگل به چشمش باشد، کمک می‌کند تا در موارد اورژانس، زمانی که فردی روی زمین افتاده و علایم حیاتی ندارد و نیاز به احیای قلبی-ریوی دارد، به طرز مؤثر و مفیدی عمل احیای یا CPR را انجام بدهد.

07-07-2013 09-00-22 AM

حقیقت این است که درصد بسیار کمی از مردم، اصول اولیه CPR را می‌دانند و از نحوه ماساژ قلبی درست و سرعت و عمق آن آگاه هستند. تلاش‌های زیادی برای اطلاع‌رسانی به مردم انجام شده است که به هر دلیل کافی نبوده‌اند.

اما کاری که اپلیکیشن CPRGlass می‌کند، جالب است:

– فردی که متوجه ایست قلبی -تنفسی شخصی در پیرامونش شده است، اپلیکیشن را با فرمان صوتی OK GLASS, CPRGLASS احضار می‌کند.

– دستورالعمل CPR روی صفحه عینک ظاهر می‌شود، از او خواسته می‌شود که به مراحل ABC احیا توجه کند و به ترتیب آنها را انجام بدهد یعنی راه هوایی را درست کند، تنفش بدهد و جریان خون را برقرار کند.

– دوربین‌های موبایل و گوگل گلس این توانایی را دارند تا از روی رنگ چهره متوجه بود یا نبود ضربان قلب افراد شوند. ما پیش از این در «یک پزشک» اپلیکیشن‌هایی را معرفی کرده‌ایم که می‌توانند با استفاده از دوربین تعداد نبض شما را نشان بدهند، اپلیکیشن CPRGlass هم می‌تواند متوجه نبض در بیمار شود و به این ترتیب دو کمک خوب به احیاگر می‌کند: الف- او را متوجه می‌کند که آیا ماسازهایش مؤثر هستند یا نه. یعنی ماساژها منجر به برقراری جریان خون لازم شده‌اند یا نه. ب- او را متوجه می‌کنند که آیا خود بیمار ضربان قلب و نبض‌اش برقرار شده است یا نه.

– کار جالب دیگری که اپلیکیشن می‌کند این است که در حین ماساژ، ترانه Staying Alive گروه بی‌جیز را پخش می‌کند! اصلا تعجب نکنید، در «یک پزشک» پیشتر در این مورد هم توضیح داده‌ام. به صورت خلاصه احیاگرها با اینکه می‌دانند تعداد درست ماساژ در دقیقه باید 100 عدد باشد، اما در عمل نمی‌توانند ماساژ خود را با این عدد هماهنگ کنند. ترانه مشهور Staying Alive ضرب‌آهنگی بسیار نزدیک به 100 در دقیقه دارد، پس اگر احیاگر ماساژش را با این ترانه هماهنگ کند، می‌تواند مطمئن باشد که درست ماساژ می‌دهد.

در اینجا در سایت انجمن قلب آمریکا هم می‌بینید که قضیه کاملا جدی است. ترانه‌هایی که ضرب‌آهنگ 100 تایی دارند، زیاد هستند، اما ظاهرا مشهور بودن ترانه و متن ترانه باعث شده است که این ترانه، ترانه مرجع برای احیا شود.

07-07-2013 09-00-39 AM

– عینک مجهز به ژیرسکوپ است، پس می‌تواند مشخص کند که احیاگر، در ماساژ، قفسه سینه بیمار را با عمق مناسب ماساژ می‌دهد یا نه.

– عینک زمان‌سنج دارد، پس CPRGlass می‌تواند زمان شروع احیا و مراحل‌اش را ثبت کند.

– CPRGlass به صورت خودکار بر اساس اطلاعات GPS با نزدیک‌ترین مرکز خدمات پزشکی و اورژانس تماس می‌گیرد. بنابراین یک احیاگر تنها لازم نیست که دو سه دقیقه از وقت‌اش را صرف گرفتن تماس تلفنی کند و در این زمان فوق العاده بااهمیت می‌تواند روی احیا متمرکز شود.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

پرتره خانواده‌های روتین از کشورهای مختلف به کمک هوش مصنوعی ایجاد شد

هوش مصنوعی مدتی است که ما را شگفت زده کرده است. اخیراً با قابلیت‌های هوش مصنوعی در ساخت متون و درک زبان طبیعی برای پاسخ به بسیاری از سؤالات میزان تعجب ما پیشتر شده است.س از ChatGPT،  مایکروسافت هوش مصنوعی خود را همراه با مرورگر Edge و…

چرا بسیاری از ساختمان‌های تاریخی در بریتانیا دارای پنجره‌های آجرکوبی شده هستند؟

زمانی در بریتانیای کبیر داشتن پنجره در خانه‌ها و ساختمان‌ها بسیار گران از آب درمی‌آمد! چرا؟!چون در سال ۱۶۹۶ با وضع مالیات بر پنجره که بسیار در جامعه منفور بود، وضعیت تغییر کرد. در این زمان مالیات بر صاحبان املاک را بر اساس تعداد…

جالب و گاهی خنده‌دار: آدم‌هایی که خیلی شبیه تابلو یک آگهی کنارشان هستند!

گاهی شباهت آدم‌ها به هم عجیب به نظر می‌رسند. حالا در نظر بگیرید که کاملا تصادفی اشخاصی در کنار تابلویی یا آگهی دیواری ایستاده باشند و چهره آنها به یکی از شخصیت‌های تابلو یا آگهی شباعت زیادی داشته باشد یا اصلا فرد افزونه‌ای برای مفهوم تبلیغ…

رهبران شرکت‌ها و کشورها در قالب افراد بی‌خانمان- چه کسی می‌داند اگر جبر جغرافیایی و اکوسیستم نبود،…

اگر پدر زیستی استیو جابز او را در یک سناریویی تخیلی به سوریه می‌برد، استیو جابز چه سرنوشتی پیدا می‌کرد؟ یک کارمند؟ یک مدیر رده میانی؟ یکی از انبوه کشته‌های جنگ داخلی این کشور؟بدیهی است که اکوسیستم مناسب و شرایط اقتصادی و یک آبشار…

داستان پسر دو سر بنگال، آن هم به صورتی تقریبا دیده نشده!

در ماه مه 1783، در روستای کوچکی به نام Mundul Gaut، در بنگال هند، یک کودک عجیب به دنیا آمد. او دو سر داشت.مامایی که به زایمان کمک می کرد از ظاهر کودک چنان وحشت زده شد که سعی کرد با انداختن او به داخل آتش این هیولا را بکشد. خوشبختانه…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
5 نظرات
  1. حمیج می گوید

    عالیه فقط رابطش چندان دلچسب نیست

    1. امین می گوید

      دوسیت عزیز این یه اپ برای نجات جون انسانهاست نه یه اپ زینتی که رابط کاربریش دلچسب باشه!!!!

  2. علی می گوید

    در کل ما نمی تونیم استفاده کنیم

    ، هنوز ما مترو نداریم تو کل کشور ، 140 سال پیش تو لندن بود ، حالا گوگل گلس بیاد ؟؟؟ 😐 😀

  3. سینا اسمارت می گوید

    چی شده مگه یو تیوب فیلتر نبود!!!؟؟؟

  4. بتول می گوید

    عالی… کاش از تکنولوژی فقط همین نکات مثبت و مفیدش رو استفاده می کردیم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.