یک لحظه چقدر می‌تواند طول بکشد؟ با حلقه دوربین‌ها به سبک ماتریکس، تا ابد!

8

هنوز هم آن صحنه‌های «فریز» شدن زمان را در فیلم ماتریکس فراموش نکرده‌ایم، توهم فریز شدن زمان در آن صحنه‌های فیلم ماتریکس با نصب ده‌ها دوربین در پیرامون سوژه‌ها و عکسبرداری همزمان آنها از سوژه و بعد کنار هم قرار دادن عکس‌ها ایجاد می‌شد. حاصل کار بسیار درخشان بود.

m1_bullet-time01 http--cache.gawker.com-assets-images-io9-2009-03-bullettime

اما قدمت این فناوری حدود سه دهه است، در سال‌های اخیر پیشرفت‌های فناوری در حوزه نرم افزاری و سخت‌افزاری باعث شده است که گیک‌ها و شرکت‌های بیشتری به آن روی بیاورند و برای خودشان سیستم ثبت عکس و ویدئو برش زمانی، بسازند.

در این پست ابتدا دو تا از جالب‌ترین پروژه‌های برش زمان را مرور می‌کنیم و بعد کمی در مورد پیشینه این فناوری با هم صحبت می‌کنیم:

مارتین لگیر یکی از کسانی است که سیستمی برای ثبت عکس‌های برش زمانی درست کرده است. با درخواست یک مشتری او، به صرافت این کار افتاد.

12-26-2012 08-31-24 PM

او نخست اتاقکی ویژه‌ای برای این کار ساخت، او باید نورپردازی این اتاق را با دقت تنظیم می‌کرد و دور  اتاق جایگاه‌هایی برای نصب دوربین‌های تعبیه می‌کرد. یکی از مشکلات او محدودیت فضای فیزیکی و ارتفاع کم گاراژی بود که اتاقک باید در آنجا ساخته می‌شد.

12-26-2012 08-31-56 PM 12-26-2012 08-31-40 PM

این نمای درونی اتاقک است:

12-26-2012 08-32-08 PM

در مرجله بعدی آنها 50 دوربین، کانن 600D تهیه کردند!

12-26-2012 08-32-33 PM

دشواری بعدی این بود که چگونه این همه دوربین را درست در یک لحظه به کار بیندازند و چگونه این حجم اطلاعات را به کامپیوتر منتقل کنند، آنها با دشواری یک نرم‌افزار برای این کار پیدا کردند، ما وقتی با صرف هزینه نسخه حرفه‌ای آن را خریدند، متوجه شدند که نرم افزار با تأخیر حدود یک پنج ثانیه، دوربین‌ها را به کار می‌اندازند.

12-26-2012 08-32-53 PM

آخر سر، آنها راه حل ساده تری یافتند، هر دوربین را می‌شد با یک کابل به کار انداخت، پس آنها شبکه‌ای از کابل‌ها درست کردند، آنها می‌توانستند با یک دکمه دوربین‌ها را روشن کنند و وادارشان کنند که روی هدف تمرکز کنند و با دکمه دیگر در یک زمان از سوژه عکس بگیرند.

نرم‌افزاری که آنها تهیه کرده بودند می‌توانست در آن واحد 14 تا 16 عکس را بگیرد و پردازش کند، پس آنها برای صرفه‌جویی در زمان از 4 لپ تاپ استفاده کردند.


اما شرکت دیگری هم فریز زمان را به صورت حرفه‌ای‌تری انجام داده است، در این زمینه یک عکاس یونانی به نام تئودوروس تزیاتزیوس، توضیحاتی داده است. او یکی از کارکنان شرکت Real Creations است.

12-26-2012 07-59-24 PM

آنها روی یک ریل یا حلقه، 100 دوربین نصب کردند، تشکیلات آنها در مرکز ورزشی المپیک آتن نصب شده است. دوربین مورد استفاده آنها دورین الیمپوس بود. قطر حلقه هم حدود 9 متر بود.

12-26-2012 08-35-53 PM 12-26-2012 08-33-36 PM 12-26-2012 08-33-21 PM

آنها برای اینکه کار را حرفه‌ای انجام بدهند، علاوه بر عکس گرفتن از سوژه، با دو دوربین هم ویدئو از سوژه می‌گیرند، به این ترتیب در آغاز ما در ویدئوهای فریز زمان آنها، برای چند ثانیه به سبک فیلم ماتریکس ویدئوی معمولی از سوژه می‌بینیم، و بعد ناگهان همه چیز جادویی می‌شود، زمان می‌ایستد و با میکس عکس‌ها، برای ثانیه‌ای گرداگرد سوژه به صورت مجازی می‌چرخیم.


اما سؤالی که ممکن است برای ما پیش بیاید این است که ایده عکسبرداری به این سبک را که می‌توانیم اسم ساده برش زمانی را برایش بگذاریم، چه کسی ابداع کرد، تیم جلوه‌های ویژه ماتریکس؟

نه!  ابداع‌کننده این شیوه شخصی به نام تیم مک‌میلان است، او در سال 1959 در پروتلند در ایالت اورِگان آمریکا به دنیا آمد و بین سال‌ها 79 تا 84 در رشته هنر تحصیل کرد، بین سال‌های 81 تا 84، او روی ایده برش زمانی در حین اخذ لیسانس و مطالعات پس از فارغ‌التحصیلی کار کرد. این ویدئو را در مورد کارهای او ببینید.

4050936057_c6a64b46d0

البته این از نظر سابقه عملی انجام کار است، از نظر نظری، ایده انجام کار به پیشتر از این هم برمی‌گردد، برای مثال در انیمه ژاپنی Speed Racer که در سال 1966 پخش می‌شد، همین مطلب را مشاهده می‌کردیم. شاخص‌ترین گیمی که در آن از برش زمانی یا «بولت تایم» استفاده شده است، بی‌شک گیم «مکس پین» است.

در این سال‌ها به کرات در فیلم‌ها و سریال‌ها و حتی آگهی‌ها از تکنیک برش زمانی استفاده شده است، حتی به یاد دارم که در جریان برگزاری یکی از فینال‌های جام باشگاه‌های اروپا که در آلمان برگزار می‌شد، از همین شیوه به شکل مبتکرانه‌ای استفاده می‌شد، متأسفانه هیچ ویدئویی از آن مسابقه فوتبال پیدا نکردم، اگر ویدئویی در این مورد پیدا کردید، در قسمت کامنت با من و خوانندگان به اشتراک بگذارید.

منبع

 


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

تبدیل شخصیت‌های انیمیشن‌های و کارتون‌ها به نمونه‌های انسانی شبیه به آنها

در انیمیشن‌ها ما حیوانات را دارای شخصیت انسانی می‌کنیم، رخت و لباس به تنشان می‌کنیم، آنها را صاحب جامعه و شهر می‌کنیم و رفتارهای انسانی را به آنها منتسب می‌کنیم.اما تصور کنید که در کاری معکوس، این شخصیت‌های کارتونی را می‌توانستیم به…

بال‌های پرنده نورثروپ: کاوشی در هواپیمای XB-۳۵ افسانه‌ای با عکس‌های کمتر دیده شده

نورتروپ XB-۳۵ گواهی‌ای بر روح پرشهامت نوآوری در صنعت هوانوردی در اوایل دهه ۱۹۴۰ بود.XB-۳۵ که توسط شرکت نورتروپ Northrop با همکاری نیروی هوایی ارتش ایالات متحده توسعه یافت، یک هواپیمای آزمایشی بود که مرز‌های مهندسی هوانوردی را جابجا کرد.…

وقتی به رویدادهای تاریخی مهم و مکان‌های مشهور از زاویه دید متفاوتی بنگریم (گالری عکس)

همیشه زاویه دید خیلی مهم است. ما در مورد برخی از رخدادهای مهم تاریخ، همیشه یک یا چند عکس شاخص در ذهنمان است، در صورتی که همان عکس‌ها پشت صحنه‌های جالبی داشته‌اند که از آنها غافل شده‌ایم.به صورت مشابهی روتین‌ترین عکس‌های از بناهای مشهور،…

۱۱ رخدادی که تاریخ دنیا را تغییر دادند به روایت میدجرنی

گرچه از اکثر این وقایع تاریخی عکسها و فیلم‌های زیادی وجود دارد، اما می‌خواهیم با میدجرنی آنها را بازسازی کنیم. شاید تمرینی شود برای بازافرینی رخدادهایی که از آنها عکسی گرفته نشده یا عکاسی در زمان آنها اصلا اختراع نشده بود.شروع جنگ جهانی…

عکس های رنگی مردم «عادی» در دوران استالین که توسط یک دیپلمات آمریکایی که به دلیل جاسوسی اخراج شد،…

زندگی مردم عادی چیزی است که آنچنان که باید و شاید ثبت نمی‌شود. مورخی را تصور کنید که پنج دهه بعد بخواهد در مورد تاریخ الان ایران تحقیق کند. او احتمالا انبوهی از روزنامه‌های و مجلات و کتاب‌ها و مصاحبه‌های شفاهی و آمارها یا اطلاعات سایت‌ها را…

این عکس پرنده واقعا فتوشاپی نیست و ترکیبی هم نیست و در یک جلسه گرفته شده است!

این عکس شگفت‌انگیز از یک پرنده در حال شگفت‌زده کردن کاربران در اینترنت است و مغز مردم از پردازش آنچه در عکس می‌بینند، ناتوان شده است!اگرچه این یک عکس ویرایش نشده و ترکیبی هم نیست و به صورت روتین با یک بار شات و نوردهی گرفته شده است.…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
8 نظرات
  1. محمد می گوید

    اون فینال رو من بیاد دارم. دقیقا قبل از جام جهانی 2006 بود (شاید چند ماه قبلش) که گزارشگر هم اشاره کرد که آلمان داره تکنیک بالای فیلمبرداریش رو برای برگزاری رقابت‌ها به رخ میکشه و از این حرفا. البته زمان فریزش کوتاه بود چون تعداد دوربین‌هاش کم بود و یک نیم دایره رو به مرکزیت محوطه جریمه پوشش میداد…

  2. فاطمه می گوید

    سلام
    چه جالب اتفاقا تبلیغ یکی از بانکای خودمون هم همچین چیزی بود که خیلی دوست داشتم بدونم چطور این کار رو انجام می دن

  3. رهگذر می گوید

    اگر اشتیاه نکنم
    بازی فینال جام باشگاههای اروپا بود بین موناکو و پورتو (2004)
    که با نتیجه 3 بر 0 به نفع پورتو تموم شد (اون موقع مورینیو مربی پورتو بود)

    و تا جایی که یادمه پیمان یوسفی اون بازی رو گزارش میکرد
    وقتی صحنه آهسته گل پخش میشد و دوربین چرخید
    یا به قول شما برش زمانی ایجاد شد، بنده خدا
    قاط زد و فکر کرد موناکو گل زده 🙂

  4. پریسا می گوید

    خیلی جالب بود!

  5. محمد خواجه‌پور می گوید

    من تا بازی فینال جام جهانی ۲۰۰۶ منتظر بودم که اون تکنیک فیلمبرداری را دوباره اجرا کنند اما خبری نشد. حیف بود.

  6. نمایندگی سایپا می گوید

    پیشرفت علم تو هر زمینه ای دیده میشه.
    فیلمبرداری هم یکی از این زمینه هاست.

  7. فاتح می گوید

    من این شیوه فیلم برداری رو تو یکی از تست های سقوط ایفون و گالکسی دیدم
    میتونید تو وبسایت نارنجی پیداش کنید

  8. خرید کاغذ دیواری می گوید

    این یکی از بهترین و دقیقترین شیوه های فیلم برداریه

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.