بررسی هفتگی مطبوعات (20 تا 26 آبان 91)

7

از هفته پیش تا به حال 2 اتفاق خوب رخ داده‌اند که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم اثر مثبتی روی بخش بررسی مطبوعات «یک پزشک» می‌گذارند.

در مورد اتفاق خوب اول روز جمعه نوشتم، برایتان نوشتم که اپلیکیشنی به نام اپلیکیشن «مجله» نوشته شده است که به کمک آن صاحبان تبلت‌ها می‌توانند مجلات ایرانی را خریداری کنند، البته این اپلیکیشن روزهای اول خود را می‌گذارند و نیاز به تکامل و بهتر شدن دارد.

اتفاق خوب دوم در راستای خواهشی بود که جلسه پیش مطرح کردم، در پست قبلی بررسی مطبوعات درخواست کرده بودم که صاحبان و گردانندگان مجلات ایرانی در صورتی که یک پزشک را شایسته تشخیص بدهند، لطف کنند و PDF کامل نشریه را برای من بفرستند، این PDFها به صورت امانت در دست من خواهند بود و من به انتخاب خودم تنها یک مقاله از هر نشریه را برای دانلود خوانندگان قرار خواهم داد. (نشانی ایمیل من alirezamajidi در جیمیل) البته درصورت عدم تمایل برای گذاشتن مقاله منتخب، تنها در بخش معرفی مقالات، از عکس‌های نشریه استفاده خواهم کرد.

مجله شبکه، نخستین نشریه‌ای بود که به درخواست من پاسخ مثبت داد، از نویسندگان و مسئولان این نشریه و به خصوص آقای «احمد شریف‌پور» سپاسگزارم.

امیدوارم باقی نشریات هم با بزرگواری راه نشریه شبکه را پیش بگیرند.


خب، بررسی مطبوعات این هفته را با مجله شبکه شروع می‌کنم، چیزی که شبکه را تا حد زیادی متفاوت و تمایز از نشریات آی‌تی و فناوری دیگر ایران می‌کند،‌ وجود مقالات عمقی و ژرف در این نشریه است، این نشریه برخلاف برخی از نشریات یک کاتالوگ گجت‌های رنگارنگ نیست و حتی اگر گجتی را بررسی کند، منصفانه نقاط ضعف و قوت‌اش را می‌شناساند.

یکی از شماره‌های پیشین نشریه شبکه که در آن پرونده‌‌ای جامع در مورد «الن تورینگ» نوشته شده بود، به راستی شاهکاری برای خود بود.

در حالی که به راحتی می‌شود حدس زد پرونده‌های جامع و تحلیل‌های عمقی اینچنینی، کمتر با مخاطب عام ارتباط برقرار می‌کنند، تعهد نشریه شبکه در این راستا ستودنی است.

یکی دیگر از قسمت‌هایی که در مجله شبکه دوست دارم، مقاله‌هایی است که در آن فناوری‌های استفاده شده در فیلم‌های روز دنیا به صورتی دقیق و مفصل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اما شماره تازه شبکه:

در این شماره، مثل شماره‌های دیگر قسمت‌هایی به اخبار صنفی و تازه‌های موبایل اختصاص داده شده است.

بخش دیگر شبکه یادداشت‌های نویسندگان شبکه است، راستش باید اعتراف کنم که بخش یادداشت‌های بیشتر نشریات من نمی‌خوانم، اما بخش یادداشت‌های شبکه از دو جهت خواندنی است، یکی زاویه دید خوب نویسندگان این نشریه و دیگری لحن صمیمانه آنها.

مثلا در همین شماره یادداشت پارسا ستوده‌نیا با عنوان تابع استعدادیابی،‌ یادداشت احمدشریف‌پور با عنوان رستگاری در ساعت 8، یادداشتی با عنوان «تقلب از نو» با قلم سبحان عطار، یادداشت شهاب حبیبی که گویا در علاقه به ژانر علمی-تخیل با من هم‌داستان است! و … همگی خواندنی بودند، نوشته‌های آنها بی‌غلو و بی‌تعارف از جنس نوشته‌های وبلاگی صمیمانه‌ بودند.

در بخش بعدی آی‌فون 5 بررسی می‌شود و سپس در مقاله‌ای بسیار جالب در مورد دستگاه یک شرکت کوچک به نام ecoARM بررسی می‌شود، دستگاهی که همان طور که از نامش برمی‌آید، یک ATM است برای حفظ محیط زیست ما! به این صورت که شما گجت‌های کارکرده‌تان را می‌توانید به دستگاه بدهید تا پول تحویل بگیرید! خیلی عجیب است؟ نه؟!

بررسی سری  تلویزیون‌های سامسونگ و معرفی سایت‌های مفید بخش‌های بعدی هستند.

شبکه یک مقاله جالب هم دارد که در آن توزیع‌های لینوکس با هم مقایسه شده‌اند.

در بخش فناوری شبکه، ‌نسخه استاندارد ویندوز سرور 2012، بررسی شده است.

سرانجام نوبت می‌رسد به پرونده ویژه این شماره که به ویندوز 8 اختصاص دارد. همان طور که می‌بینید این پرونده بسیار جامع است.

شما می‌توانید یکی از مقاله‌های این پرونده را از اینجا به رایگان دانلود کنید. عنوان این مقاله: آیا ویندوز 8 به عنوان یک سیستم عامل تبلت، موفق است؟

از «شبکه» بار دیگر ممنونم، واقعا داشتن نسخه PDF نشریات، کار معرفی آنها را بسیار آسان‌تر و با کیفیت‌تر می‌کند.


بعد از نشریه شبکه نوبت می‌رسد به چلچراغ:

– پرونده اول چلچراغ در مورد استفاده از چهره و هویت چه گوارا برای مقاصد اقتصادی و به صورت نامربوط است، چه مدت‌هاست که یک برند شده است!

– پرونده دیگر در مورد توقف نشر کاغذی نیوزویک و نظرسنجی هفته پیش چلچراغ در مورد توقف نشر کاغذی و دیجیتالی شدنش است.

به وقتش نظر خودم را در مورد تضاد و تقابلی که خیلی وقت‌های صاحبان نشریات ایرانی تصور می‌کنند بین نسخه کاغذی و دیجیتالشان وجود خواهد داشت به صورت مشروح خواهم نوشت.

دو مقاله در مورد 77 ساله شدن الن دولن و همچنین جنگ جهانی اول هم خوب هستند، اما مقاله بی‌باکانه این هفته چلچراغ، نوشته‌ای در مورد فیلم آینه‌های روبرو، فیلمی در مورد دگرجن – س‌ها. معمولا نشریات ما با وجود آگاهی از مسائلی که بالاخره یکی باید به آنها بپردازد و برجسته‌اش کند، ترجیح می‌دهند بدون اطمینان از حمایت‌ و تأییدهای ضمنی، بی‌گدار به آب نزنند و سکوت اختیار کنند.


نوبت به آسمان می‌رسد:

– پرونده اول آسمان، پرونده‌ای مفصل در مورد انتخابات امریکاست.

– کل بخش سیاست داخلی و اقتصاد آسمان را طبق روال «یک پزشک» فاکتور می‌گیریم! تا برسیم به مقاله‌ای جالب در انتهای مجله، مقاله‌ای که کسانی که فیلم جی ادگار را دیده باشند، احتمالا شوق بیشتری برای خواندش خواهند داشت:


همشهری جوان:

اولین مقاله‌ای که توجهم را جالب کرد، معرفی سبک هنری کاربری در شبکه‌های اجتماعی بود، سبکی که شعروگرافی نامیده می‌شود، مقاله جالبی بود:

در بخش سینمایی همشهری جوان مقاله‌ای دارد در مورد نزول سوپراستارها با تمرکز به بانوان بازیگر معروف. مقاله‌ای هم به فیلم جدید جیمز باند -اسکای فال- اختصاص داده شده است.

در مقاله‌ای دیگر همشهری جوان سریال‌های تاریخی از نوع ترکی‌اش مثل سریال حریم سلطان را نقد کرده است و البته با زیرکی از تبلیغ سریال‌هایی که موشکافانه به تاریخ وفادار بوده‌اند و یا تحریف‌های آشکار سریال‌های ایرانی عبور کرده است یا دست کم این موضوع را برجسته نکرده است!

در بخش ورزشی، مقاله‌ای که در مورد دوپینگ آرمسترانگ نوشته شده است، برجسته است.

در بخش جهان هم مقاله‌ای که در مورد توفان سندی نوشته شده است، جالب توجه است.

در بخش تاریخ مثل چلچراغ، همشهری جوان مقاله‌ای دارد در مورد جنگ جهانی اول.


تنها مقاله قابل تأمل عصر ارتباط در این هفته مقاله صفحه آخرش در مورد تاریخچه شبکه‌های رایانه‌ای بود:


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

برای جبران خطرات سلامتی ناشی از نشستن در طول روز وجود باید تحرک متناوب انجام بدهید. اما هر چند دقیقه…

برای کاهش اثرات مضر نشستن بر سلامتی، هر نیم ساعت یکبار 5 دقیقه پیاده روی سبک داشته باشید. این یافته کلیدی مطالعه جدیدی است که در مجله Medicine & Science in Sports & Exercise منتشر شده است.محققان نوشته‌اند:«ما از 11 فرد سالم…

کسانی که توهم خاص و عجیبی دارند: ما از ستاره‌های دیگر آمده‌ایم و فرازمینی هستیم! پدیده Starseed

ممکن است خیلی احمقانه به نظر برسد. اما افرادی هستند که معتقدند از سایر سیارات به زمین آمده‌اند تا به شفای سیاره زمین کمک کنند و بشریت را به «عصر طلایی» هدایت کنند و به دوره‌ای از خوشبختی، شکوفایی و موفقیت برسانند!جستجوی اینترنتی این…

۸ خودروی جذاب تاریخی که توسط طراحان ایتالیایی بازطراحی و جاودانه شدند

ایتالیا خانه‌های طراحی معروفی دارد. Pininfarina ،Bertone ،Touring ،Giugiaro و Vignale برخی از مهم‌ترین نام‌های طراحی خودرو هستند.در این خانه‌های طراحی، همه‌چیز از جمله خودرو طراحی می‌شود. چه خودروهایی که تجاری و قابل تولید باشند؛ چه…

عکس‌های این عکاس فرانسوی مانند تابلوهای نقاشی زیبای سبک امپرسیونیسم هستند

امپرسیونیسم یک جنبش هنری است که در اواخر قرن نوزدهم، عمدتاً در فرانسه ظهور کرد. مشخصه آن تاکید بر ثبت اثرات زودگذر نور و رنگ در دنیای طبیعی است. نقاشان امپرسیونیست به دنبال این بودند که برداشت‌های دیداری فوری خود را از یک صحنه به تصویر…

اگر گوشی‌های موبایل، دهه‌ها زودتر اختراع می‌شدند

در دوره‌ای پس از همگانی شدن استفاده از گوشی‌های موبایل، تنوع ظاهری آنها بسیار زیاد بود و هیچ گوشی‌ای شبیه گوشی دیگر نبود. اما الان شکل همه گوشی‌ها تقریبا یکی شده است.ما خیلی منتظر گوشی‌های تاشو یا رول‌شونده ماندیم تا این یکنواختی را به…

بال‌های پرنده نورثروپ: کاوشی در هواپیمای XB-۳۵ افسانه‌ای با عکس‌های کمتر دیده شده

نورتروپ XB-۳۵ گواهی‌ای بر روح پرشهامت نوآوری در صنعت هوانوردی در اوایل دهه ۱۹۴۰ بود.XB-۳۵ که توسط شرکت نورتروپ Northrop با همکاری نیروی هوایی ارتش ایالات متحده توسعه یافت، یک هواپیمای آزمایشی بود که مرز‌های مهندسی هوانوردی را جابجا کرد.…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
7 نظرات
  1. Ali.online می گوید

    دکتر اول از همه خسته نباشید میگم به شما به خاطر زحماتی که می کشید
    دوم تشکر می کنم به خاطر نظم در ارسال مطالب که به صورت سریالی ارسال می شوند
    از این که مجلات در حال همکاری با شما هستند جای خوشحالی دارد و امیدوارم دیگر مجلات هم همین کار رو انجام بدهند
    در مورد اپ مجله واقعا خبر خوبی است ولی خیلی کار دارد تا به اون اپ مورد نظر تبدیل شود، از شما وبلاگ نویسان هم درخواست می کنم بیشتر با سازندگان همکاری کنید هم پیشرفت داشته باشه و هم انگیزه این کار رو از دست ندهند
    در ضمن جدا کردن مجله ها با یک خط کار خوبی بود دارای نظم بیشتری شد ، امیدوارم این روند پیشرفت ادامه داشته باشه
    موفق باشید

  2. sajjad می گوید

    بسیار خوب،امیدوارم کارتون مداوم و پرنشاط باشه!

  3. محمد می گوید

    از این سبک پست‌تون خیلی خوشم میاد و امیدوارم که دوام داشته باشه و غنی‌تر هم بشه. در مورد یادداشت نویسنده‌های مجله شبکه هم با شما موافقم و اون یادداشت‌ها رو خیلی دوست دارم و همیشه با ولع می‌خونمشون

  4. مجید می گوید

    یک پیشنهاد:
    در کنار این کار زیبای شما در معرفی کتاب، مجله، عکس، داستانهای تخیلی و … شما می توانید با بررسی اپهای جدید یا برنامه های کاربردی، از توان بازدید بالای سایتتون برای حمایت از برنامه نویسان جوان وطنی استفاده کنید. امیدوارم این حرکت شما که در جهت ارتقا امور فرهنگی، یک نقطه نورانی – هرچند کوچک- در ایران است، با همکاری هرچه بیشتر سایر سایتها، مجلات، وبلاگها و… توسعه یافته و آغازگر موج فرهنگی برای نسل جدید باشد.

  5. کیوان می گوید

    کار شما خیلی جالب است. نظری دارم در مورد مقاله چلچراغ، و آن اینکه:

    بدون اینکه مقاله را خوانده باشم، از اینکه به جانوری مثل چه گوارا لقب اسطوره داده شده خنده ام گرفت. البته متوجه هستم که موضوع مقاله چیز دیگریست!

  6. احسان حاجیان می گوید

    سلام
    1-لطفا تصویر جلد هر مجله را هم قرار بدید تا اگه کسی خواست بره مجله را بخره، هم راحت تر پیداش کنه و هم از روی جلد بفهمه کدوم شماره را معرفی کردید (این موضوع در مورد هفته نامه ها مهم تره چون ممکنه یک نفر بعد از خوندن معرفی شما تصمیم بگیره یک مجله را بخره ولی بعد از خرید متوجه بشه اونی که شما معرفی کردید شماره قبلی بوده )
    2-مسلما هدف شما از این کار ترغیب افراد برای خرید یک مجله هست.
    هر چند من با توضیح های شما تصمیم گرفتم همشهری جوان بخرم ولی هنوز به این نتیجه نرسیدم که آیا اضافه کردن آسمان و چلچراغ به فهرست خرید چند ده هزار تومنی ماهانه مطبوعاتم لازمه یا نه؟ اصلا هنوز نفهمیدم آسمان در چه حوزه هایی مطلب می نویسه
    در مورد مجله های گرون قیمت تر یا تخصصی تر ، از روی این توضیحات کوتاه نمیشه تصمیم گرفت. مثلا چقدر احتمال داره یک خواننده عادی بعد از خوندن این پست ها تصمیم بگیره تجربه 6هزار تومنی یا بخارای 12هزار تومنی را بخره؟ من خودم بیش تر از یک ساله دلم می خواد حداقل یک بار بخارا بخرم ولی هنوز به این نتیجه نرسیدم که آیا اصلا این مجله برای کسی مثل من قابل فهمه یا این قدر مطالب فوق العاده توش هست که من مخاطب غیر ادبی ، بعد از خریدش، از پرداخت 10-12هزار تومن پشیمون نشم؟ مثلا شما در مورد مجله تجربه نوشتید قطعا ارزش 6 هزار تومن را داره ولی برا این حرفتون دلایل متقاعد کننده ی کافی نیاوردید. یا خواننده از کجا می تونه بفهمه چلچراغ بخره یا همشهری جوان؟
    پس اگه امکان وجود داره و مشغله ی کاری بهتون اجازه میده، در بررسی مجله های تخصصی تر و گرون تر و مجلاتی که در یک حوزه فعالیت می کنن (مثلا چلچراغ و همشهری جوان) یه کم بیش تر وارد جزئیات بشید
    ممنون

  7. reza می گوید

    چه قدر حیف که این بخش دیگه آپدیت نمیشه ، واقعا برای من جالب بود برای من

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.