پل‌سازی به سبک چینی!

قضیه از این قرار است که چینی‌ها از ۴ سال پیش، پروژه ساخت پل معلق بزرگی به نام siduhe را در استان hubei شروع کرده‌اند. ساخت این پل در حال اتمام است و قسمت کف پل هم به تازگی نصب شده است.

هنگامی که ساخت این پل به اتمام برسد، بلندترین پل معلق دنیا محسوب خواهد شد. ارتفاع قسمت کف این پل تا سطح زمین، ۶۵۰ متر است، یعنی بیشتر از ارتفاع آسمان‌خراش معروف ایمپایر استیت یا برج میلاد ۴۳۵ متری!

تا پیش از این پل Royal Gorge با ارتفاع ۳۲۱ متر، بلند‌ترین پل معلق دنیا محسوب می‌شد.

اما سؤالی که شاید به ذهن شما برسد، این است که کابل‌های این پل چگونه از پایه‌ای به پایه دیگر کشیده می‌شوند.

در برج‌های معلق از روش‌های مختلفی برای کابل‌کشی استفاده می‌شود، مثلا در ساخت پل معلق آبشار نیاگارا از کایت استفاده شد یا در ساخت پل «آکاشی کایکو» از هلیکوپتر استفاده شد.

اما چینی‌ها از روش منحصر به فردی برای کابل‌کشی استفاده کردند که پیش از این هیچگاه استفاده نشده بود! موشک!

آنها کابل‌هایی به طول ۹۷۵ متر را را به موشک می‌بستند و با شلیک دقیق موشک ، کابل را به برج بعدی می‌رساندند!

منبع

پست‌های مشابه این مطلب

  1. کافی‌نت به سبک چینی!
  2. کیبورد چینی
  3. دختر چینی با نیمه‌ای از توپ بسکتبال و اراده‌ای از فولاد
  4. ویدئوی جنجال دانشجوی چینی طرفدار سیستم‌های کدباز در جریان سخنرانی بیل گیتس در دانشگاه پکن
  5. تومور عجیب مرد چینی
باز کردن / بستن تمام نظرات
  • links for 2008-11-22 | نیم خط وحید » انعکاس لینکهای جالب و خواندنی روز

    آذر ۳م, ۱۳۸۷۱۲:۰۰ ق.ظ

    [...] پل‌سازی به سبک چینی! سؤالی که شاید به ذهن شما برسد، این است که کابل‌های این پل چگونه از پایه‌ای به پایه دیگر کشیده می‌شوند. [...]

  • سهیل اسدی

    آذر ۳م, ۱۳۸۷۲:۱۶ ق.ظ

    بدین ترتیب می بایست از آن پل مشهور سان فرانسیسکو در آمریکا هم گسترده تر باشد. معماری اش که بسیار شبیه آن است. برایم سئوال است که آیا چینی ها دارای قوه ی ابتکاری که نزد آلمانها، ژاپنی ها و آمریکایی ها می توان سراغ گرفت هستند یا فقط کپی کردن را میدانند و بس؟

    Reply

  • پل‌سازی به سبک چینی! at آسوده

    آذر ۳م, ۱۳۸۷۷:۵۹ ق.ظ

    [...] پل‌سازی به سبک چینی! [...]

  • میخ فندرسکی

    آذر ۳م, ۱۳۸۷۱۰:۰۹ ق.ظ

    امان از این چینی ها!

    Reply

  • mojtaba

    آذر ۳م, ۱۳۸۷۱:۰۸ ب.ظ

    جالبه ماهم قرار از این کارا بکنیم
    http://www.sadatsystem.com/forums

    Reply

  • behzad

    آذر ۳م, ۱۳۸۷۵:۴۹ ب.ظ

    خیلی جالب بود

    Reply

  • اسی

    آذر ۳م, ۱۳۸۷۹:۳۸ ب.ظ

    مطمئنی؟ اگر وزن بر کیلو گرم طناب یک باشه، این موشکه باید اون ته یک وزن یک تنی را تحمل کنه؟!! مگه میشه؟! اونم یک بار گسترده با کلی بازو؟

    دوم همچین سیستمی پایداره واقعا؟!

    Reply

    علیرضا مجیدی Reply:

    @اسی, برای من هم جای سؤاله!

    Reply

    babak Reply:

    @علیرضا مجیدی,
    کابل اصلی‌ رو که با موشک نفرستادن! اول یک رشته سیم یا کابل با ضخامت کمتر رو میفرستن بعدش کابل اصلی‌ رو به صورت کابل کشی‌ از روی این کابل کمکی‌ به سمت دیگه میفرستن. در حقیقت کابلی که اول با موشک میفرستند به صورت یک guide و راهنما عمل می‌کنه.
    درضمن جنس کابل یا رشته سیم می‌تونه از مواد پلیمری با وزن کم و مقاومت بالا باشه. می‌شه بعد از ارسال این کابل اولی‌، کبل اصلی‌ رو به ته اون وصل کرد و با کشیدن کابل کمکی‌، کابل اصلی‌ رو نصب کرد.

    Reply

  • علیرضا

    آذر ۳م, ۱۳۸۷۹:۵۶ ب.ظ

    هه هه. عجب دیوونه هایی ان!

    Reply

  • سید حمید .س

    آذر ۴م, ۱۳۸۷۶:۳۰ ق.ظ

    سلام
    به نظر میرسه تصویر اولی با فتوشاپ درست شده باشه !
    آخه خیلی شباهت داره
    موفق باشی
    یاعلی

    Reply

  • نرم افزار

    آذر ۴م, ۱۳۸۷۸:۰۴ ق.ظ

    به نظر میرسه در مقابل زلزله و .. دوام نداشته باشه ضکنا این که از موشک استفاده کردند رو مطمئنی؟اون موشکی که توی عکس هست بیشتر شبیه فشفشه است و اگه موشکی بخواد یک وزن یک تنی رو تحمل کنه و با توجه به تعداد کابل ها اونها باید کلی موشک قاره پیما شلیک کنند اون هم با قابلیت حمل کلاهک هسته ای چون فقط این موشک ها می تونند علاوه بر وزن خودشون ؛ در حد ۷۰۰ کیلو وزن دیگه رو هم با خودشون ببرند ضمنا اصطکاک سیمها که باید توسط موشک از زمین باز بشه هم مد نظره و اینکه این کار تلفات سیم بالایی داره چون سیم مورد نظر باید یک مقدارش هم این طرف بمونه لذا موشک باید با احتصاب خطای برخورد و … حد اقل ۳ درصد طولانی تر از طول کابل مورد نظر باشه و این با توجه به تعداد کابل به کار رفته خیلی می شه!

    Reply

    babak Reply:

    @نرم افزار,
    لطفا به پاسخی که برای آقای علیرضا مجیدی در بالای مطلب شما گذاشتم مراجعه فرمائید.

    همینطور لازم نیست برای همهٔ کابلها از موشک استفاده بشه. با چند کابل کمکی‌ ارتباط برقرار شده و باقی‌ کابل‌های لازم به کمک اونها کشیده می‌شه.

    در ضمن توجه شما به نکات ریز مورد اشاره واقعا جالبه اما کامنتهای کلی‌ شما در مورد مقاومت و زلزله و موشک قاره پیما و .. کمی‌ پیشداوری و ارأیه نظر بدون در دست داشتن اطلاعات کافی‌ هستش. موفق باشید.

    Reply

  • mehdi

    آذر ۴م, ۱۳۸۷۸:۴۵ ق.ظ

    بابا به جای اینکارا توشیر خشکشون ملامین قاطی نکنن که طفلای معصومو به کشتن ندن.
    همه ی جنساشونم اشغاله، گوشیاشون سر ۱ هفته می سوزه ،باتری قلمی خریدم ۲۰ روز تو ساعت دیواری کار کرد………………

    Reply

  • ژینا

    آذر ۴م, ۱۳۸۷۱۰:۱۷ ب.ظ

    به نظر من چینی ها فقط بلدن ظاهر یه چیزی رو درست کنن چیزایی رو که می سازن یه هفته بیشتر دووم نمی اره شرط می بندم یه هفته دیگه پلشون می ریزه پایین خاک تو سرشون که فقط بلدن تقلید کنن حتی کلانه و لباس کردی رو هم صادر کردن

    Reply

    shahin Reply:

    من با ژینا موافقم

    Reply

  • links for 2008-11-24 « ناتورنت

    آذر ۴م, ۱۳۸۷۱۰:۳۳ ب.ظ

    [...] پل‌سازی به سبک چینی ضیه از این قرار است که چینی‌ها از ۴ سال پیش، پروژه ساخت پل معلق بزرگی به نام siduhe را در استان hubei شروع کرده‌اند. ساخت این پل در حال اتمام است و قسمت کف پل هم به تازگی نصب شده است. [...]

  • ناشناس

    آذر ۴م, ۱۳۸۷۱۱:۴۴ ب.ظ

    [...]

  • معین

    آذر ۵م, ۱۳۸۷۵:۱۳ ق.ظ

    با این که کلیت قشنگ بود ولی عکس اول فوتوشاپه فقط کافیه به سایه هایی که رو دو تا پایه افتاده دقت کنین!

    Reply

  • بیا تو خبر

    آذر ۵م, ۱۳۸۷۵:۱۵ ب.ظ

    صبر کن ببین کی میریزه… چینیه دیگه…

    Reply

  • آرش

    آذر ۱۲م, ۱۳۸۷۱۰:۰۳ ق.ظ

    خاک تو سر ما که اندازه همین چینی ها نشدیم!!!!

    Reply

  • علی رادبوی

    اردیبهشت ۲۱م, ۱۳۸۸۱۰:۲۱ ق.ظ

    بعد از خواندن کامنت ها به این رسیدم که انگار یک جو ضد چینی دربین ایرنی ها وجود دارد، حالا به چون وچندش کاری ندارم، ولی این دوستان مگر المپیک چین را تماشا نکردند؟ آیا همان برنانه ریزی، تدارک، وسازماندهی یک چنین پروژه‌ی عظیمی که حیرت جهانیان را برانگیخت، کافی نیست قبول کنیم که چین با این روندی که پیش میرود به زودی به بزرگترین ابرقدرت جهان تبدیل خواهد شد؟ خودمان که نمیتونیم هیچ چشم دیدن دیگران را هم نداریم؟ چطور است اصلن بگوییم که همه‌ی عکسها فتوشاپه وخیالمان را راحت کنیم ها؟

    Reply

  • A.KH

    آذر ۲۶م, ۱۳۸۸۳:۱۱ ب.ظ

    متاسفانه اینقدر ندیدیم از این چیزا تو کشور خودمون که باورش واسمون سخته.
    علم پیشرفت کرده دوستان ما عقبیم.

    Reply

  • shaharam

    آذر ۲۷م, ۱۳۸۸۱۰:۰۲ ق.ظ

    دم چینی ها گرم بابا ما از تصور کار چشم بادمی ها مانده شگفت زده تر بشیم .ولی پیامبر از ۱۴۰۰سال قبل هم مارا به آموختن از چینها نصیحت کرده

    Reply

  • محمد مهاجر

    دی ۱م, ۱۳۸۸۲:۲۴ ب.ظ

    با سلام خدمت اعضاء
    در مورد این پل چون تخصص من در زمینه عمران می باشد(کارشناس ارشد)باید بگم که در فاز یک طرح ابتدا مهندس مشاور نمایی شماتیکی از طرحی که در آینده قراره ساخته بشه رو بایستی تهیه کنه و به تایید کارفرما برسونه که اگر دقت کنید عکس اول غیر واقعی بودن عکس رو نشون میده و تنها بیان کننده توانایی بیش از حد نرم افزارهای ترسیمی مثل بلندر رو بیان میکنه .
    تنها نکته قابل ذکر اینه که : کابلهای کششی در این گونه پلها اون کابلهایی هستند که به صورت تابع هیپربولیک دیده میشن که قطر اونها خیلی بیشتره نسبت به کابلی که در تصویر بعدی دیده میشه (حدود ۲ اینچ) که جای تعجب داره!!!!!؟

    Reply

نظر دهید

- لطف کنید و در کامنت‌هایتان تنها در مورد همین پست مطلب بنویسید، اگر مطلبتان چیز دیگری است، از فرم تماس استفاده کنید.
- لطفا پینگلیش ننویسید.
- برای نمایش یک آواتار از خودتان در وبلاگ من و همچنین دیگر وبلاگ‌ها به سایت گراواتار بروید.

(To type in English, press Ctrl+g)