فهرستی از زنان تأثیرگذار در وب 2.0

10

به شهادت آمار، فقط یک چهارم شاغلین حرفه‌های مربوط به کامپیوتر و ریاضیات، زن هستند. اما با این وجود در زمانه وب 2.0، شمار زیادی از زنانی را می‌توان فهرست کرد که در دنیای اینترنت تأثیرگذار شده‌اند. fastcompany، در این زمینه فهرست جالبی منتشر کرده است:

1- لیا کالور: لیا کالور 25 ساله، یکی از مؤسسان شبکه اجتماعی Pownce است، این سایت که ژوئن 2007 راه‌اندازی شد و از ژانویه 2008، در دسترس عموم کاربران اینترنت قرار گرفته است، یک شبکه اجتماعی و یک سایت میکروبلاگینگ (سایت‌هایی مثل توییتر) است. به علاوه به کمک سایت Pownce، کاربران می‌توانند فایل‌های چندرسانه‌ای با حجم زیاد را به راحتی رد و بدل کنند.

جالب است بدانید که کالور به عنوان یک دانشجوی هنر، تا مدت‌ها هیچ دانشی از برنامه‌نویسی نداشت، اما از زمانی که مجبور شد یک کلاس ضروری برنامه‌نویسی را بگذراند، شیفته کامپیوتر و اینترنت شد. او که عقیده دارد سن کم مانعی برای شروع کردن یک شرکت نیست، سایت Pownce را با کمک دوستانش با زبان برنامه‌نویسی Python نوشته است.

وبلاگ خانم کالور

2- راشمی سینها: راشمی سینها که PhD در دانش علوم عصبی شناختی از دانشگاه براون دارد، معتقد است که وب 2.0، نسبت به دیگر شاخه‌های فناوری، جای مناسب‌تری برای فعالیت زنان است، به عقیده او، از آنجا که وب 2.0 آمیزه‌ای از مسائل اجتماعی و فناوری است، زنان در آن می‌توانند به جایگاه مناسبی برسند.

راشی سینها، بعد از فارغ‌التحصیلی، مدتی به عنوان یک پژوهشگر در برکلی کار کرد. و بعد از آن در زمینه بهینه‌سازی موتورهای جستجوو سیستم‌های «توصیه» مطالعه کرد تا اینکه سرانجام سرویس اینترنتی SlideShare را راه‌اندازی کرد.

به کمک اسلایدشیر، کاربران بدون نیاز به برنامه‌های دسکتاپ آفیس یا برنامه‌های مشابه، می‌توانند، به صورت آنلاین اسلاید بسازند و آنها را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

وبلاگ راشمی سینها

3- ماریسا مایر: ماریسا مایر در وب آدم شناخته‌شده‌ای است، او 10 سال است که در گوگل کار می‌کند، سمت او معاونت بخش محصولات جستجو است. به علاوه او نقش زیادی در راه‌اندازی محصولات گوگل مثل جی‌میل، ارکات و iGoogle داشته است.

او که نخست در استنفورد شیمی و زیست‌شناسی می‌خواند با چرخشی در تحصیلات، در زمینه کامپیوتر و سیستم‌های «سمبلیک» تحصیل کرد و مدرک گرفت.

4- دینا کاپلان: دینا کاپلان یکی از مؤسسان سایت blip.tv است. blip.tv، یک سایت اشتراک ویدئو است. خانم کاپلان که معتقد است، هنر شنیدن رمز موفقیت است، قبل از اشتغال در blip.tv مدتی در بخش اخبار شبکه MTV کار می‌کرد، مدتی هم گزارشگر NBC بود.

5- مؤسسان سایت BlogHer: BlogHer جامعه آنلاین زنان وبلاگ‌نویس است. مؤسسان این سایت سه زن به نام‌های الیسا پیج، جوری دس جودینز و لیزا استون هستند. BlogHer علاوه بر اینکه به صورت آنلاین 8 میلیون زن وبلاگ‌نویس را گردآورده، سالانه همایشی برگزار می‌کند که زنان در آن در مورد تجارب مختلف وبلاگ‌نویسی گفتگو می‌کنند و یکدیگر را به صورت آفلاین می‌بینند. تحصیلات اصلی پیچ، جوردنیز و استون، به ترتیب در تئاتر، ادبیات و علوم سیاسی بوده است.

6- آریانا هافینگتون: Huffington Post که یک وبلاگ جمعی خبری متمایل به جناح چپ است، وبلاگی است که به وسیله «آریانا هافینگتون»، در سال 2005 راه‌اندازی شد و به زودی آنقدر توسعه پیدا کرد که روزنامه‌نویس‌ها و مشاهیر زیادی را جذب خود کرد. خبرهایی که که Huffington Post روی آنها تمرکز می‌کند، بسیار متنوعند: سیاست، اخبار سرگرم‌کننده، اقتصاد، رسانه‌ها، محیط زیست و …

سال‌های 2006 و 2007، این وبلاگ، عنوان بهترین وبلاگ سیاسی را کسب کرد، وبلاگی که آن قدر معتبر است که رقیب خبرگزاری‌های مشهور شده است.

آریانا هافینگتون با نام اصلی آریانا استاسینوپولوس در سال 1950 در یونان به دنیا آمد، در 16 سالگی به انگلستان رفت و وارد دانشگاه کمبریج شد و در رشته اقتصاد فارغ‌التحصیل شد. سپس با لندن رفت و در آنجا مدتی با ستون‌نویس سیاسی مشهوری به نام «برنادر لوین» زندگی کرد و در آنجا نخستین رمانش را نوشت. وی در سال 1980 به نیویورک رفت و در سال 1986 با میلیونر محافظه‌کار فعال در تجارت نفت به نام مایکل هافینگتون ازدواج کرد. در این سال‌ها او یک جمهوری‌خواه دو آنشه بود ولی افکار سیاسی‌اش در اواخر دهه 90 تغییر اساسی کرد. او بعد از جدایی از همسرش، همچنان اسم خانوادگی او را حفظ کرد. در می 2005، او سایت Huffington Post را تأسیس کرد.

7- سیان بانیستر: بر خلاف دیگر زنانی که تا اینجا معرفی شدند، سیان بانیستر، کسی است که تحصیلات چندانی ندارد او که دوره دبیرستان را هم به اتمام نرسانده است، سایت Zivity.com را با کمک چند شخص دیگر راه‌اندازی کرد، بدون اینکه تجربه قبلی در امور اقتصادی داشته باشد یا تحصیلات چندانی داشته باشد. این سایت بر معرفی مدل‌ها تمرکز دارد.

8- جینا بیانچینی: جینا بیانچینی مؤسس و مدیر سایت شناخته‌شده «نینگ» است، سایتی که به هر کس اجازه می‌دهد، شبکه اجتماعی اختصاصی خودش را راه بیندازد. در حال حاضر حدود 575 هزار شبکه اجتماعی در نینگ ساخته شده است و روزانه دو هزار شبکه بر شبکه‌های موجود در آن اضافه می‌شوند.بیناچینی در علوم سیاسی در استنفورد تحصیل کرده است.

9- کاترینا فیک: چه کسی است که سایت فلیکر را نشناسد؟! پیش از فلیکر کاربران اینترنت برای اشتراک عکس‌ها مبجور بودند که عکس‌های جالب وی یا عکس‌های گرفته شده توسط خودشان را به هم میل کنند. تا اینکه در سال 2004، خانم فیک به همراه شوهرش، استیوارت باترفیلد، سایت فلیکر را بنا نهادند، سایتی که بعدا یاهو آن را به مبلغ 35 میلیون دلار از این زوج خریداری کرد.

10- منا ترات: بسیاری از وبلاگ‌نویس‌ها باید ممنون منا ترات و همسرش باشند، چون اگر این زوج شرکت سیکس اپارت را راه نمی‌انداختند و سیستم مدیریت محتوای «مووبل تایپ» را نمی‌نوشتند، داشتن یک وبلاگ کار چندان ساده‌ای نبود. شرکت سیکس اپارت محصولات دیگری مانند TypePad ، Vox  و LiveJournal هم دارد.

پیش از این در وبلاگم پستی در مورد سیکس اپارت و خانم منا ترات نوشته بودم.

کالیا هملین: کالیا هملین در زمینه سیستم‌های هویت در اینترنت OpenID کار می‌کند. همچنین او یکی از سازمان‌دهنده‌های سایت She’s Geeky است، سایتی که خانم‌های گیک را گرد هم می‌آورد.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

یک عکاس از هوش مصنوعی برای تصور اینکه شخصیت‌ها و سلبریتی‌های تاریخی امروز چه شکلی می‌شدند، استفاده…

یک عکاس از هوش مصنوعی (AI) استفاده کرده است تا تصور کند شخصیت‌های تاریخی مانند آل کاپون، بنجامین فرانکلین و شارون تیت اگر امروز به دنیا می‌آمدند چه شکلی بودند.این عکاس به نام آلپر یسیلاتس که در استانبول ترکیه زندگی می‌کند، پرتره های فوق…

Fotomat: یادآوری غرفه‌های پردازش عکس دهه 1980 آمریکا که با خودرو از کنار آنها می‌گذشتند و فیلم‌…

در دوران قبل از عکاسی دیجیتال و آپلود آسان عکس‌ها (در این دومی شک دارم که فعلا در ایران ساده باشد!)، یک راه حل جذاب و نوآورانه برای ظاهر کردن فیلم‌های آنالوگ وجود داشت:  Fotomat.در طول دهه 1980، این غرفه‌های پردازش عکس در سراسر آمریکا،…

تصور کنید که در یک دنیای تخیلی، هری پاتر را استودیو جیبلی می‌ساخت

استودیو جیبلی یک استودیوی مشهور انیمیشن‌سازی ژاپنی است که به دلیل سبک هنری متمایز، داستان‌سرایی پر از تخیل و انیمیشن‌های هیجان‌انگیزش مشهور است. استودیو جیبلی که توسط هایائو میازاکی و ایسائو تاکاهاتا تأسیس شد، تعدادی از محبوب‌ترین فیلم‌های…

جوزف ساموئل: مردی که نمی‌توانست به دار آویخته شود!

جوزف ساموئل یک جنایتکار بزرگ بود نبود، فقط از منازل سرقت می‌کرد. در وهله اول،هیچ چیز قابل توجهی دیگری در مورد زندگی او جالب نبود. با این حال، وقتی قرار شد او را اعدام کنند، همه چیز عجیب و غریب شد.جوزف ساموئل در سن چهارده سالگی در سال…

عجیب ولی واقعی: چشم‌های این زن در این عکس آبی نیست! + ویدئو

در یک خطای دیداری بسیار جالب که به تازگی دین جکسون در تیک تاک منتشر شده، چهره عادی زنی را می‌بینیم که برخلاف ظاهر امر، چشمان او آبی نیست و در واقع حاکستری است.دین جکسون در زمینه ایجاد خطاهای دیداری، یک حرفه‌ای محسوب می‌شود. ویدئوی او در…

منتخبی از تصاویر تاریخی کمتر دیده شده

با اینکه دسترسی به مستندهای خوب این روزها خیلی زیاد شده و به سبب وجود اینترنت (یا شبحی از اینترنت!) ما عکس تاریخی بسیار زیاد می‌بینیم (و می‌توانیم حدس بزنیم که که کئام عکس‌های معاصر روزی تبدیل به عکس تاریخی خواهند شد)، اما باز هم حجم…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
10 نظرات
  1. Mahmood Bashash می گوید

    به نظر من که مقاله خیلی جالبی بود. برای من آشنائی با این افراد خیلی هیجان انگیز هست. راستی، چند نفر مشابه این افراد و یا نمونه کارهای مشابه آنها در کشور خودمان هست؟ کاش یک نفر این افراد را معرفی می کرد.

  2. هبوط می گوید

    با سلام و خسته نباشید…

    وبلاگ جالبی دارین….لذت بردم…

    فقط … دکتر … اونقدا هم که فکر می کنین هیپر کالمی و هیپو … خواب آور نیس… مونده رفرنستون چی باشه…

    با آرزوی موفقیت بیشتر …

  3. سارا می گوید

    The intresting point of this post was that you didn’t mention their nationalities. I think nationality is going to be less and less important in the web world.

  4. jafar می گوید

    سلام
    اقای دکتر انگار خبرنامه سایت ایراد داره چون چند وقتیه دیگه ایمیل نمیاد من خواستم دوباره عضو بشم ولی نمیشه.

  5. پزشک78 می گوید

    البته اینکه من کسی رو نشناسم دلیل نیست که طرف معروف نباشه، اما خب راستش در حد مختصری که اطلاع داشتم هیچ کدام از اینا رو نمی شناختم…و تقریبا از تاثیرگذارانی که می شناختم هیچکدوم خانم نبودند

  6. سوفرا می گوید

    بسیار مطلب جالبی بود واقعا خسته نباشین ،
    ضمنا من تو بلاگم هر روز نرم افزارهای جدید ، کتاب و مجله های روز دنیا و موسیقی معرفی کرده و لینک دانلود میگذارم خوشحال میشم به وبلاگ من سر بزنید
    مرسی – سوفرا
    http://darabian.wordpress.com

  7. بیا تو خبر می گوید

    کاش در ایرن هم بستر سازی برای آی تی وجد داشت…

  8. بابک می گوید

    توصیه می کنم خانوما نرن تو این حرفه. چون بجز اولی، بقیه همه داغونن

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5