معرفی کتاب: به من دروغ نگو

«ژورنالیسم حقیقتا واقع‌نگر و فارغ از پیش‌داوری، ژورنالیسمی است که نه فقط امر واقع را به درستی بیان می‌کند، که معنا و مفهوم رویدادها را نیز به درستی درمی‌یابد. این گزاره نه فقط امروز قانع‌کننده است، که از بوته آزمایش زمان نیز با موفقیت به درخواهد آمد.»
ت. د. آلمن

جان پیلجر، استاد دانشگاه کورنل، روزنامه‌نگار کاوشگری که پروفسور نوام چامسکی، مقالات، کتاب‌ها و فیلم‌های مستندش را «مشعل نور و هدایت» و روشنگری‌هایش را «همواره الهام‌بخش» خوانده، و پیش از این، کتاب «اربابان جدید جهان» از وی منتشر شده است، این بار از میان کارهای دیگران، بهترین نمونه‌های گزارشگری کاوشگرانه و افشاکننده ۶۰ سال اخیر را برگزیده و در کتاب «به من دروغ نگو» با عنوان اصلی Tell Me No Lies: Investigative Journalism and its Triumphs عرضه کرده است. وی تا کنون برای کارهایش بیش از بیست جایزه از جمله دو بار جایزه «ژرنالیست سال» (بالاترین جایزه ژرنالیستی بریتانیا)، «جایزه صلح رسانه‌ها»، از سازمان ملل متحد، جایزه اسکار برای گزارش‌های تلویزیونی، جایزه Emmy برای گزارش‌های تلویزیونی و جایزه «گزارشگران بدون مرز» از فرانسه را دریافت کرده است.

همان‌طور که تی. دی. آلمن، روزنامه‌نگار آزاد آمریکایی و افشاکننده «جنگ پنهان» سازمان سیا علیه کشور لائوس، می‌گوید، این کتاب نه فقط مجموعه‌ای از درخشان‌ترین نمونه‌های گزارشگری که نیز فراخوانی به اندیشه و عمل برای همه آنانی است که به جهانی استوار بر پایه‌های شرافت و عدالت برای نوع بشر می‌اندیشند.

نسخه اصلی این کتاب به زبان انگلیسی حاوی ۲۸ مقاله در بیش از ۶۰۰ صفحه است. اما در ترجمه فارسی ۱۱ مقاله ترجمه شده است و ترجمه سایر مقاله‌های به فرصتی دیگر موکول شده است.

لیست مقالات:
- داخائو، نوشته مارتا گلهورن، سال ۱۹۴۵
- طاعون اتمی، نوشته ویلفرد برچت، سال ۱۹۴۵
- قتل عام در مای لای، نوشته سیمور هرش، سال ۱۹۷۰
- پیش‌نویس طرحی برای سلطه جهانی (سرود دیک چنی برای آمریکا)، نوشته دیوید آرمسترانگ، سال ۲۰۰۲
- جنگ آرام، تحریم‌های اقتصادی در حکم سلاح کشتار جمعی، نوشته جوی گوردون، سال ۲۰۰۲
- اسناد تیمور، نوشته برایان توهی و مارین ویلکینسون ، سال ۱۹۸۷
- تروریست‌ها (درباره کشتار صبرا و شتیلا)، نوشته رابرت فیسک، سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۱
- در محاصرهع نوشته خانم امیره هس، سال ۱۹۹۶
- دنیای وارونه، نوشته ادواردو گالئالو، سال ۱۹۹۸
- ملتی که خوراکش، غذای فوری است، نوشته اریک اشلوسر، سال ۲۰۰۱
- پوشش رسانه‌ای اسلام، نوشته ادوراد سعید

به من دروغ نگو
ترجمه مهرداد شهابی و میرمحمد نبوی
۴۰۰ صفحه
۴۸۰۰ تومان
نشر اختران

صفحاتی از نسخه اصلی کتاب را می‌توانید در سرویس کتاب گوگل، در اینجا بخوانید.

پست‌های مشابه این مطلب

  1. معرفی دو کتاب در مورد ارنست همینگوی
  2. معرفی کتاب: شب‌های بنگال
  3. معرفی کتاب: جنس ضعیف
  4. معرفی چند کتاب
  5. معرفی کتاب: آدم بدشانس
باز کردن / بستن تمام نظرات
  • صندوقک

    آبان ۲۶م, ۱۳۸۷۱۱:۵۶ ق.ظ

    باید کتاب جالبی باشه مرسی

    Reply

  • جینا

    آبان ۲۶م, ۱۳۸۷۲:۰۵ ب.ظ

    ممنون از معرفی این کتاب.

    Reply

  • Amir

    آبان ۲۶م, ۱۳۸۷۵:۲۹ ب.ظ

    جالب بود !

    Reply

  • احمد رضا فتح الهی

    آبان ۲۷م, ۱۳۸۷۳:۴۲ ق.ظ

    سلام حالا چرا ۱۱ مقاله . ولی خودمانیم ژورنالیست واقعی یعنی ایشان(جان پیلجر)درمملکت ما ژورنالیسم مترادف (…) ولی منظورم ان جمله نوام چامسکی است (مشعل نور وهدایت).دکتر جان از رومن رولان ومارسل پروست هم یه چیزی بنویس ما این انگلیسی مان میلنگد بد جوری هم .در ضمن این چامسکی گمانم به درجه اشراق وکشف وشهود رسیده. والسلام

    Reply

  • بامداد

    آبان ۲۷م, ۱۳۸۷۷:۳۹ ب.ظ

    کتاب بسیار خوبی را معرفی کردی. من نسخه‌ی اصلی‌ش رو خوندم و حتی تصمیم داشتم ترجمه‌اش کنم که فرصت نشد.
    خوشحالم که به فارسی ترجمه شده. کتاب بسیار مهمیه.

    Reply

    علیرضا مجیدی Reply:

    @بامداد, بله حق با شماست و واقعا حیفه که کل کتاب ترجمه نشده.

    Reply

  • linkdooni (weekly) « بامدادی

    آذر ۳م, ۱۳۸۷۴:۰۹ ق.ظ

    [...] معرفی کتاب: به من دروغ نگو | یک پزشک [...]

  • مهرداد (خلیل) شهابی

    خرداد ۴م, ۱۳۸۸۵:۲۵ ب.ظ

    دوستان عزیز،

    از حسن نظر همگی شما نسبت به کتاب “به من دروغ نگو” به کوشش جان پیلجر متشکرم. ترجمه سایر مقالات “به من دروغ نگو” نیز در آینده انجام خواهد شد.

    در عین حال، چند روزی است که کتاب برجسته جان پیلجر “اربابان جدید جهان” را نیز به همراه خواهرم مهرناز شهابی با نشر اختران منتشر کرده ایم. این کتاب جلد سوم از مجموعه ایست که آن را “پشت پرده مخملین” نامیده ایم.

    با احترام،
    مهرداد (خلیل) شهابی، تهران

    ۰۹۱۲-۲۰۷۸۲۲۳

    Reply

نظر دهید

- لطف کنید و در کامنت‌هایتان تنها در مورد همین پست مطلب بنویسید، اگر مطلبتان چیز دیگری است، از فرم تماس استفاده کنید.
- لطفا پینگلیش ننویسید.
- برای نمایش یک آواتار از خودتان در وبلاگ من و همچنین دیگر وبلاگ‌ها به سایت گراواتار بروید.

(To type in English, press Ctrl+g)