برای نخستین بار در جهان انجام شد: پیوند همزمان دو دست

۶ سال پیش یک کشاورز ۵۴ ساله آلمانی به نام «کارل مرک» هر دو دستش را در نتیجه گیر کردن در ماشین کمباین از دست داد. یکی از کشاورزان او را در حالی پیدا کرد که به شدت خونریزی می‌کرد و فریاد می‌زد من را بکشید. اما همین مرد جانش را نجات داد.

دو روز پیش، مرک به همراه پزشکان در کنفرانسی در بیمارستان آموزشی مونیخ شرکت کردند، کنفرانسی که به خاطر موفقیت عمل بی‌سابقه پیوند همزمان دو دست برگزار شده بود.

وقتی مرد آلمانی بعد از عمل به هوش آمد، باورش نمی‌شد که عمل موفقیت‌آمیز بوده و او دوباره دست دارد. او در کنفرانس گفت: «اینها دست‌های من هستند و من آنها را دوباره از دست نمی‌دهم.»

Tinypic

فعلا او می‌تواند با دست‌هایش کارهای ساده‌ای مثل روشن و خاموش کردن کلید برق یا باز کردن در را انجام دهد، اما هر روز بر میزان تحرک دستش اضافه می‌شود.

کل جریان عمل این مرد دو روز طول کشید. مجموعا پنج تیم پزشکی درگیر این عمل جراحی شدند، ۲ تیم دست‌های شخصی را که ساعاتی قبل مرده بود، جدا کردند، ۲ تیم درگیر پیوند این دست‌ها به کشاورز آلمانی شدند و تیم پنجم هم ورید پای شخص اهداکننده را برای استفاده در عمل جدا کرد.

Tinypic
کارل مرک، دکتر ادگار بیه‌مر (چپ) و دکتر کریستوف هنکه (راست)

در جریان عمل می‌بایست حدود ۲۰ عضله، رگ و عصب اهداکننده، برهنه می‌شد تا بعد از جدا شدن دست با قسمت‌های باقیمانده دست مرک پیوند شوند. در مرحله بعد دست‌ها به بدن مرک پیوند زده شد، نخست استخوان‌ها باید به هم پیوند می‌شدند و در مرحله بعد به ترتیب شریان‌ها و وریدها، عضلات و تاندون‌ها و سرانجام پوست.

هویت اهداکننده آشکار نشده است، رسانه‌ها تنها به این اکتفا کرده‌اند که شخص مزبور نوجوانی بوده است که در یک حادثه رانندگی جان خود را از دست داده است.

پزشکان آلمانی می‌گویند که نشانه‌ای از پس زده شدن دست‌های پیوندی توسط سیستم ایمنی بدن مرک وجود ندارد و اسکارهای عمل هم در حال بهبودی هستند.

منبع: scotsman و timesonline

باز کردن / بستن تمام نظرات
  • پاسخ میم نقطه

    مهر ۱۹م, ۱۳۸۷ ، ۷:۵۲ ب.ظ

    سلام…چقدر هیجان انگیز!!! آدم که مجسم میکنه بهتش میگیره! علم چقدر مفیده گاهی و گاهی البته چقدر مضر!
    جناب دکتر،چند نوشته ای که از شما خوندم واقعا مفید بودن…ممنونم

  • پاسخ ندا

    مهر ۱۹م, ۱۳۸۷ ، ۹:۲۹ ب.ظ

    خیلی کارتون ۲۰با تشکر از مطالب خوبتون

  • پاسخ رضا

    مهر ۱۹م, ۱۳۸۷ ، ۱۰:۰۷ ب.ظ

    دکتر جان، سوال: احتمال داره که در حین کاری دستش از جا کنده شه؟ آخه مثل اینکه دستاش رو خوب جوش ندادن، اولین عکست رو نگاه کن.
    در کل دست داشتم بهتر از نداشتنه. اونم چی؟ دست.

  • پاسخ links for 2008-10-10 | نیم خط وحید » انعکاس لینکهای جالب و خواندنی روز

    مهر ۲۰م, ۱۳۸۷ ، ۱۲:۰۰ ق.ظ

    [...] برای نخستین بار در جهان انجام شد: پیوند همزمان دو دست (ب

  • پاسخ امیر خان

    مهر ۲۰م, ۱۳۸۷ ، ۳:۱۹ ق.ظ

    آآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآخ
    خیلی دلم گرفت ، بخدا گریه کردم ، الان هم که دارم می نویسم بغض دارم . آخه این خدا چقد مهربونه ، چقد گله که به مخلوقش اینقد اجازه میده که تو کارش دخالت کنه ولی دلتنگی من بخاطر این نبود
    کاش آدمایی که مشکلایه اینجوری داشتن ، اونقد پول داشتن که بتونن همچین عملایی روشون صورت بگیره .
    کاش من اونقد پول داشتم که واسه خانمم که الان ۲۸ سالشه و تو ۸ سالگی دستشو ماشین خرمنکوب از یه کم بالاتر از آرنج قطع کرده میتونستم مث این آقا دست بذارم . . . کاش
    بخدا این مرد اگه شب و روز نماز بخونه بازم در مقابل اون لطفی که خدا تو حقش کرده ، کمه .
    هر لحظه این عکسو میبینم دلم میگیره .

  • پاسخ جلیل

    مهر ۲۰م, ۱۳۸۷ ، ۱۰:۳۲ ق.ظ

    آقا ممنون خیلی جالب بود ولی یک سوال …
    اثر انگشت این اقا چی میشه ؟
    امدیم و اون نوجوان قبل از مرگ یک کار بد کرده بود و اثر انگشتش مونده بود حالا به اسم این دربدر نوشته می شود .

  • پاسخ سید حسین

    مهر ۲۰م, ۱۳۸۷ ، ۱:۵۹ ب.ظ

    وبلاگ قشنگی داری به ما هم سر بزن

  • پاسخ نگین

    مهر ۲۰م, ۱۳۸۷ ، ۶:۰۶ ب.ظ

    انگشت هم میشه پیوند زد؟

  • پاسخ علی

    مهر ۲۰م, ۱۳۸۷ ، ۹:۴۴ ب.ظ

    سلام، مطلب تکان دهنده ای بود…..
    گروهی ۲ روز تلاش میکنند تا انسانی را نجات دهند،… اشخاصی! به آسانی آب خوردن در یک لحظه جان ده ها انسان را میگیرند،… لطفا پیدا کنید منطق انسانیت را؟!

  • پاسخ علیرضا

    مهر ۲۱م, ۱۳۸۷ ، ۱۲:۳۱ ق.ظ

    سلام
    من فکر می کنم ساعد این دست با بازوهای مرده از نظر سایز هماهنگی نداره .
    اینطور نیست ؟

  • پاسخ dj maz joon

    مهر ۲۲م, ۱۳۸۷ ، ۲:۵۴ ق.ظ

    سلام و ۱۲۰ سلام
    اشکم در اومد

  • پاسخ مهدی قنبریان

    آبان ۱۷م, ۱۳۸۷ ، ۱:۴۷ ب.ظ

    سلام. مشکل ما همینطور است. باید چه کار کنیم؟ لطفا بگویید چه طوری اقدام کنیم.

  • پاسخ goli

    آبان ۲۸م, ۱۳۸۷ ، ۸:۵۵ ق.ظ

    از مراحل پذیرش و نحوه جراحی بیشتر توضیح دهید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

نظر دهید

- لطف کنید و در کامنت‌هایتان تنها در مورد همین پست مطلب بنویسید، اگر مطلبتان چیز دیگری است، از فرم تماس استفاده کنید.
- لطفا پینگلیش ننویسید.
- برای نمایش یک آواتار از خودتان در وبلاگ من و همچنین دیگر وبلاگ‌ها به سایت گراواتار بروید.