از کاتوم‌ها تا خلق آینده‌ای سحرآمیز – بخش اول

4

محمد قاسمیان: همیشه فکر کردن به آینده و تغییراتی که قرار است در دنیای تکنولوژی رخ دهد، انسان را به وجد می‌آورد. هر چند گاهی هم این سؤال پیش می‌آید که آیا این تغییر، برای بشر خوب است یا بد؟ روزی نمی گذرد، مگر اینکه شگفتی جدیدی خلق شود و ظاهرا کنجکاوی و خلاقیت بشر، نقطه پایانی ندارد. با این روال آنچه در گذشته برای ما رؤیایی بیش نبود، امروز به وقوع می‌پیوندد، و آنچه امروز برای ما شبیه خواب و خیال است، در آینده‌ای نه چندان دور محقق ‌خواهد شد.

تغییر اجسام

claytronics ،catom و Programmable matter، کلماتی هستند که در نوشته مدام از آن‏ها نام خواهم برد. این موجودات باهوش، قرار است دنیای فناوری را متحول کنند!

تصور کنید گوشی موبایل شما، این قابلیت را داشته باشد که شکل و شمایل ظاهری‌اش به دلخواه شما، تغییر کند و خیلی راحت، در هر کدام از جیب‌های لباستان که بخواهید، بدون دردسر، جای بگیرد. اصلا دوست دارید هر روز بدنه گوشی‌تان یک رنگ خاص داشته باشد. شاید هم دوست داشته باشید فایل متنی که روی صفحه موبایتان می‌خوانید، در سایزی بزرگ‌تر مشاهده کنید، بدون اینکه تعداد کلمات موجود در یک خط، کم و زیاد شود. قاعدتا برای رسیدن به این منظور، باید سایز موبایلتان هم بزرگتر شود. یا اینکه ابزاری مثل دستبند به دستتان ببندید، اما به هنگام نیاز، تبدیل به موبایل یا لب تاپ شود! به لحاظ ظاهری، چیزی شبیه ایده گجت پوشیدنی آیفون، اما به لحاظ عملکرد، چیزی متفاوت‌تر و انعطاف‌پذیرتر از آن.

آیفون

مخلص کلام، آیا این امکان وجود دارد روزی تنوع‌طلبی بشر در حد اعلایش، برطرف شود و بتواند از ابزاری که در دست دارد، برای کارهای مختلف، بنا به نیاز و دلخواهش، استفاده کند؟

آنچه از شواهد پیداست، تحقیقات مشترک انجام شده از سوی اینتل و دانشگاه کارنیگی ملون در آمریکا نشان می‌دهد که این سناریوها، مبنای علمی دارند و در آینده‌ای نزدیک، به دنیای واقعی قدم خواهند گذاشت.

دانشمندان در حال کار بر روی پروژه‌های مربوط به روبات‌های تغییر شکل دهنده هستند. هدف پروژه‌های فوق این است که با استفاده از نرم افزارها و نیروهای الکترومغناطیسی، میلیون‌ها روبات کوچک و میلیمتری در قالب یک ابزار خاص، شکل بگیرند و هماهنگ با هم عمل کنند، و در نهایت، با کنترل آن‏ها و دستوراتی که داده می‌شود، امکان تغییر به شکل‌ها و ابعاد مختلف وجود داشته باشد.

تغییر شکل,ربات

پروژه کلایترونیک‌ها، در سال 2002، توسط Seth Goldstein و Todd Mowry در دانشگاه کارنیگی ملون شروع شد. در این پروژه، مواد برنامه‌پذیر، claytronics، و روبات‌های کوچک catom نام دارند . هر catom، پردازنده، توان محاسباتی و ذخیره سازی مربوط به خود را دارد. با استفاده از ایده رایانش توزیع شده، محققان تلاش می‌کنند میلیون‌ها catom را طوری برنامه‌ریزی کنند که به صورت هماهنگ عمل کنند، درست مثل دسته زنبورها یا پرندگان که به صورت هماهنگ و منسجم، عمل می‌کنند.

کاتوم

گلدشتاین، دانشمند ارشد دانشگاه کارنیگی ملون می‌گوید: «به زودی دانشمندان، برنامه ای ارائه خواهند کرد که تحت آن، به جای نوشتن کد برای هر اتم، تمام سیستم کاتوم‌ها با هم هماهنگ می‌شوند و تغییر اندازه و شکل ظاهری ابزارهای الکترونیکی محقق می‌شود. در این سیستم، هر روبات به قدر کافی هوشمند است و می‌تواند مکان خود را در قالب مورد نظر پیدا کند و بر طبق برنامه از پیش طراحی شده، واکنش نشان دهد.»

در بخش بعدی، راجع به کاربردهای جالب این تکنولوژی در دنیای واقعی بیشتر صحبت خواهم کرد.

منابع: (+) و (+)


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

چگونه طولانی مدت درس بخوانیم و کمتر خسته شویم؟

مطالعه برای ساعات طولانی می‌تواند چالش برانگیز باشد، اما چندین راهبرد وجود دارد که می‌توانید برای کمک به حفظ تمرکز و جلوگیری از خستگی از آن‌ها استفاده کنید:استراحت کنید: هر 45 تا 50 دقیقه یک بار استراحت کنید تا مغز خود را شارژ کرده و از…

تبدیل شخصیت‌های انیمیشن‌های و کارتون‌ها به نمونه‌های انسانی شبیه به آنها

در انیمیشن‌ها ما حیوانات را دارای شخصیت انسانی می‌کنیم، رخت و لباس به تنشان می‌کنیم، آنها را صاحب جامعه و شهر می‌کنیم و رفتارهای انسانی را به آنها منتسب می‌کنیم.اما تصور کنید که در کاری معکوس، این شخصیت‌های کارتونی را می‌توانستیم به…

وقتی به رویدادهای تاریخی مهم و مکان‌های مشهور از زاویه دید متفاوتی بنگریم (گالری عکس)

همیشه زاویه دید خیلی مهم است. ما در مورد برخی از رخدادهای مهم تاریخ، همیشه یک یا چند عکس شاخص در ذهنمان است، در صورتی که همان عکس‌ها پشت صحنه‌های جالبی داشته‌اند که از آنها غافل شده‌ایم.به صورت مشابهی روتین‌ترین عکس‌های از بناهای مشهور،…

توهم کوتارد: آنهایی که تصور می‌کنند مدتهاست مرده‌اند!

«می‌اندیشم پس هستم»  Cogito, ergo sum با این حال همه کسانی که می‌اندیشند با این باور دکارت موافق نیستند.محتوای تفکر برخی از افراد مبتلا به یک اختلال عصبی روانپزشکی نادر، معروف به سندرم کوتارد، به جای اینکه به حس بودن منجر شود، به احساس…

اگر نسخه پنجابی سریال بریکینگ بد ساخته می‌شد!

بریکینگ بد یک سریال تلویزیونی درام تلویزیونی بسیار محبوب آمریکایی است که از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ از شبکه AMC پخش می‌شد. این سریال توسط وینس گیلیگان ساخته شد و برایان کرانستون در نقش والتر وایت، معلم شیمی دبیرستانی که به سرطان ریه مبتلا است و…

اگر نئاتدرتال‌ها بر انسان‌های به اصطلاح خردمند غلبه می‌کردند، شاید اینها ستاره‌های سینماهای آنها…

سوابق فسیلی نشان می‌دهد که نئاندرتال‌ها در حدود 40000 تا 30000 سال پیش از سوابق باستان‌شناسی ناپدید شدند، اگر در برخی مکان‌ها ممکن است تا حدود 28000 سال پیش  زنده مانده باشند.نئاندرتال‌ها گونه‌ای از انسان‌های باستانی بودند که تا زمان…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
4 نظرات
  1. www.king-it.ir می گوید

    خیلی باحاله ممنون

  2. امیرحسین می گوید

    1.الان اپل از اینتل به خاطر تفض کپی رایت و پتنت و… شکایت میکنه
    2.در مورد آفیس 15 هم یه چیزایی بنویسی بد نیست یه 8 بریز روش نصب کن ! شما که اپ های ساده IOS رو سریعا معرفی میکنی حالا یه نیم نگاهی به پرسود ترین محصول مایکروسافت بکنی بد نیست !

    1. محمد قاسمیان می گوید

      سلام. مایکروسافت، کارهاشو دقیقه 90 رو میکنه. چه بسا تا آفیس 16 هم جلو رفته باشه 🙂

  3. farhad.d.73 می گوید

    مایکروسافت آنقدر ب بزرگ است که ما نباید اجازه ی حرف زدن به خودمان را بدهیم

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.