وزارت حقیقت‌سازی چین، یک شبه قسمتی از تاریخ این کشور را تغییر داد و تصمیم گرفت که سال‌های مقاومت ملی این کشور در مقابل حمله ژاپنی‌ها، از 8 سال به 14 سال افزایش پیدا کند!

5

عنوان این پست اشاره دارد به کتاب 1984 جورج اورول که در آن دنیایی تصور شده که وزارتخانه مستقلی عهده‌دار تولید حقیقت و تاریخ رسمی است و در آن به سادگی، هر زمان که صلاح باشد، بخشی از تاریخ برای همیشه نابود می‌شود و حقایق تازه‌ای افزوده می‌شد.

دنیای 1984، اما در پیرامون ما هر روز اتفاق می‌افتد. چه بسیارند آدم‌هایی که ورزاتخانه‌های حقیقت‌سازی در کشورهای مختلف دنیا، یک‌شبه عنصر نامطلبوشان می‌پندارند و چه بسیارند فرومایگانی که یک شبه قهرمان می‌شوند و در مورد وقایع تاریخی، کار دقیقا مشابهی صورت می‌گیرد.

شوربختانه رسانه‌های اجتماعی که ما روزگاری تصور می‌کردیم ابزاری برای تقویت حافظه جمعی بشوند، ابزاری برای نشر مکرر همین فکت‌های ساختگی شده‌اند و به لطف شتاب حاکم در آنها و قلت نوشتار تحلیلی‌شان، محیط برای کژفهمی‌ها مناسب‌تر از پیش شده است.

مطلب جالبی که امروز در سایت کوارتز خواندم به یکی از همین روندهای تغییر تاریخ اشاره دارد:

در جولای سال 1937، درگیری ارتش ژاپن با نیروهای چین در حوالی پلی به نام مارکو پولو یا پل لوگو در بیرون پکن آغاز شد. با این درگیری، دومین جنگ بزرگ چین و ژاپن شروع شد که 8 سال تمام طول کشید.

این 8 سال مقاومت، یک واقعیت تأکیدشده رسمی بوده است که در چین آنقدر در سیستم آموزش رسمی مدارس تکرار شده است که در اعماق مغز همه، نقش بسته است.

اما در سوم ژانویه سال میلادی تازه، یعنی همین چند روز پیش، ورزات آموزش چین به مربیان و آموزگاران هشدار داد که دیگر ذکری از 8 سال مقاومت نکنند و به جای آن صحبت از 14 سال مقاومت بکنند و این مطلب در کتاب‌های درسی هم درج بشود!

به این ترتیب کودکان 6 تا 15 ساله چینی در تضاد با آموخته‌های قبلی و نیز آموخته‌های دانش‌آموزان فارغ‌التحصیل، باید مدام 14 سال مقاومت را پیش خودشان تکرار کنند.

دستور چنین کاری در ماه اکتبر سال 2016 در کابینه دولت چین گرفته شد.

اما واقعیت چیست و چرا مقاومت 14 ساله در واقع وجود خارجی ندارد؟

در واقع هیچ چینی‌ای نباید به سال‌های پیش از آن مقاومت واقعی 8 ساله، افتخار کند!

موضوع از این قرار است که در 18 سپتامبر سال 1931، ژاپنی‌ها برای اینکه دست‌آویزی برای شروع جنگ پیدا کنند، خط آهن مورد استفاده خودشان در شمال شرقی شهر شنیانگ را بمباران کردند. این بمباران آنقدر مختصر بود که بعد از آن قطارها می‌توانستند از ریل‌ها این قسمت، عبور کنند. اما این حادثه از سوی ژاپنی‌ها مورد استفاده قرار گرفت و آنها به این بهانه منچوری را تسخیر کردند.

بله! درست است که عملا تهاجم ژاپن علیه چین از این زمان شروع شده بود. اما مدتی هیچ مقاومت قابل ملاحظه‌ای از سوی چینی‌ها صورت نگرفت. چرا که در این زمان چین درگیر یک جنگ داخلی بی نیروهای ملی‌گرا و کمونیست‌ها بود. این جنگ داخلی از سال 1930 شروع شده بود.

به خاطر اشتغال خودی‌ها به این درگیری داخلی، حتی دولت ملی‌گرا در سال 1933 یک قرارداد با ژاپن امضا کرد و دست آنها را برای کنترل بخشی از قلمرو چین، باز گذاشت.

تا اینکه در سال 1936، ملی‌گراها و کمونیست‌ها یک موافتنامه تاکتیکی امضا کردند تا هر دو علیه ژاپنی‌ها وارد جنگ بشوند.

اما گویا مقامات رسمی، دل‌چرکین از آن سال‌های انفعال، یک شبکه تصمیم گرفتند که این بخش از تاریخ کشور، صلاح نیست که به همین صورت تدریس بشود و بهتر است به صورت دیگری از آن یاد بشود. در تاریخ رسمی جدید، در این سال‌ها حزب کمونیست، دست بالا را در جنگ علیه ژاپنی‌ها داشت و یادی از نقش ملی‌گراها نمی‌شود.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

حجم‌ها و مجسمه‌های زیبا ساخته شده با صفحات کتاب‌های قدیمی

ما انسان‌ها استفاد تخیل هستیم، اما در موارد معدودی این تخیل‌های خود را به صورت نقاشی یا حجم، زنده می‌کنیم و در معرض تماشای دیگران قرار می‌دهیم.اِما تیلور، هنرمند مقیم بریتانیا، این تجربه را در مجسمه‌هایی از جنس کتاب به صورت باورنکردنی…

تصور کنید اگر این مکان‌های مشهور اصلا ساخته نمی‌شدند، منظره پیرامونی آنها چطور می‌شد؟

ساختمان‌های مشهور و بناهای زیبا یا کاربردی عظیم، شهرتی برای منطقه خود به ارمغان می‌آورند و سیل گردشگران را سرازیر می‌کنند و حتی پایشان به کرات به دنیای ادبیات و سینما هم باز می‌شود و باز بر شهرت مکان می‌افزایند.به همین خاطر است که ساختن…

این هنرمند با استفاده از هوش مصنوعی جمعی از ثروتمندترین آدم‌های جهان را در قالب آدم‌های فقیر تصور…

هنرمند هندی از هوش مصنوعی برای تولید تصاویری از ثروتمندترین و شناخته شده‌ترین افراد جهان - از بیل گیتس گرفته تا دونالد ترامپ - استفاده می‌کند تا تصور کند که اگر فقیر بودند چه شکلی می‌شدند.اگر آنها لباس‌های ژنده پوش پوشیده و در یک محله…

عکس‌های بی‌نظیر از آبشارهای رنگارنگ دریاچه‌های پلیتویس در کرواسی و مقایسه آنها با فصل یخ‌زده

نوشته: تاماس دومبورا توثمن چهار سال پیش در فصل زمستان از دریاچه‌های پلیتویس بازدید کردم و از دنیای زیبا و یخ زده آنها با آبشارهای یخی و مناظر سفید عکس گرفتم.اخیراً دوباره به این دریاچه‌ها بازگشته‌ام تا از همان منظره خیره‌کننده عکس…

اگر عاشق یک فیلم بودید و با بودجه کافی یک اتاق خوب در سبک و سیاق آن فیلم می‌ساختید

ما اگر خیلی عاشق یک فیلمی باشیمِ پوستری چاپ می‌کنیم و بالای سرمان می‌زنیم و هر روز نگاهی به آن می‌اندازیم یا مقاله‌ای در موردش می‌نویسم.اما فراتر از آن اگر قرار بود، اتاق خواب یا اتاق هتلی به سبک یک فیلم بسازیمِ چطور از آب درمی‌آمد.…

مهم نیست این تابستان چقدر گرم است، برهنه نخوابید! مشکلات سلامتی بی‌لباس خوابیدن

بر اساس تحقیقات یک شرکت فروش تشک آنلاین به نام Casper حدود ۲۸.۵ درصد از آمریکایی‌های گفته‌اند که هر شب، هفتگی، ماهانه یا هر چند وقت یکبار برهنه می‌خوابند. اما ۷۱.۵ درصد دیگر گفتند که همیشه با لباس می‌خوابند.واضح است که برهنه خوابیدن…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
5 نظرات
  1. شهاب الدین می گوید

    چرا لینک منبع رو نمیذارید؟
    البته در صحت مطالب منتشره یک پزشک تردیدی نیست. به جهت دسترسی به منابع انگلیسی زبان عرض کردم.

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      در متن همان اول پست لینک درج شده. دوباره با دقت مشاهده بفرمایید.

      1. شهاب‌الدین می گوید

        بله. ممنون. بهتر نیست لینک‌های منابع اصلی در پایین مطلب هم جداگانه ذکر بشه؟

  2. فرشاد می گوید

    History of China: Made in China!

  3. عرفان می گوید

    یاد 1984 افتادم :)))

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.