اگر اپل با فشار ترامپ مجبور شود آی‌فون را در آمریکا تولید کند، قیمت آی‌فون چقدر بالا خواهد رفت؟

2

یکی از وعده‌ها و سیاست‌های اقتصادی اصلی رئیس‌جمهور منتخب آمریکا -دونالد ترامپ- این است که میزان مالیات از صنایع و شرکت‌های آمریکایی را کم کند، تا به این ترتیب آن دسته از آنها را مراحل تولید را خارج از خاک اصلی امریکا انجام می‌دهند، تشویق به انتقال کارخانه‌هایشان به داخل آمریکا کند و سرانجام نرخ اشتغال را بالا ببرد.

گرچه این سیاست از نظر توده مردم شاید عملی و کارا به نظر برسد، اما در مقام عمل باید با دیده شک و تردید به آن نگریست.

یکی از مثال‌های این موضوع شرکت اپل است. اگر تیم کوک قبول کند که علاوه بر طراحی، تولید آی‌فون و آی‌پد هم در خاک آمریکا صورت بگیرد، در این صورت قیمت آنها برای مشتری انتهایی، چقدر از آب درخواهد آمد؟

ترامپ حتی به صورت خاص هم از شرکت اپل نام برده است و مثلا در سخنرانی خود در دانشگاه لایبرتی ویرجینیا، در مورد انتقال کارخانه‌های تولید اپل به آمریکا صحبت کرده است.

اما مطابق بررسی اولیه که توسط فاکسکان -همان کارخانه تولید محصولات اپل در چین- صورت گرفته، چنین کاری ممکن است هزینه تولید را بیش از دو برابر کند.

در حال حاضر هزینه تولید یک آی‌فون تقریبا 220 دلار است. اما اگر قرار باشد همه قطعات به آمریکا برده و مونتاژ شوند،‌ هزینه تولید 600 دلار می‌شود.

حالا اگر اپل بخواهد همین حاشیه سود فعالی را (به صورت درصدی) اعمال کند، قیمت آی‌فون 2 هزار دلار می‌شود و اگر بخواهد به صورت غیردرصدی هم جاشیه سود را داشته باشد، باز هم 200- 300 دلار به قیمت هر آی‌فون افزوده می‌شود!

البته احتمالا فاکسکان در تهیه این گزارش سوگیری خاص خودش را داشته است و می‌خواسته به اپل تأکید کند که چقدر تولید آی‌فون در آمریکا، غیراقتصادی است. اما مطابق تحلیل تیم پژوهشی دانشگاه MIT اگر قطعات مورد نیاز به شیوه متفاوتی نسبت به اکنون تأمین شود، یعنی اگر به جای منابع خاور دور، از مناطق نزدیک‌تری نسبت به آمریکا تأمین شود، هزینه تولید آی فون تنها 5 درصد بیشتر می‌شود، یعنی چیزی حدود 30 تا 40 دلار.

خب، اینجا ما دو تحلیل متفاوت داریم و به باور من، هر دو تحلیل مشکلاتی دارند. مثلا تحلیل دوم با این فرض صورت گرفته که تأمین جهانی قطعات ممکن باشد.

در صورتی که در حال حاضر عناصر کمیابت مورد نیاز برای تولید قطعات بیشتر از چین و مغولستان تأمین می‌شوند و ارزان‌ترین و بهترین تراشه‌سازها هم در خاور دور هستند.

11-29-2016-8-49-23-pm

اما در این میان یک چیز را در نظر نگرفته‌ایم:

نیروی انسانی مورد نیاز!

در حال حاضر مجموع نیروی انسانی بزرگ‌ترین شرکت‌ها و کارخانه‌های آمریکایی مثل جنرال الکتریک و فورد و جنرال موتورز، روی هم، 20 درصد نسبت به 4 کارخانه بزرگ فاکسان کمتر است!

اصلا الان کدام شهر آمریکا توانایی میزبانی 60 هزار کارگر را دارد. پس مشکلی که مطرح می‌شود تأمین این تعداد نیروی انسانی با حقوق بالاتر و حقوق شهروندی آمریکایی و نیز تأمین زیرساخت لازم برای چنین کارخانه بزرگ و این تعداد کارگر است. چنین زیرساختی در حال حاضر اصلا وجود ندارد و باید از صفر ساخته شود.

یک داستان تاریخی جالب

برای فهم اینکه چقدر نیروی کار چینی و آمریکایی با هم فرق می‌کنند، به این داستان واقعی بسنده می‌کنیم.

در سال 2007، استیو جابز از جنس صفحه نمایش آی‌فون اوریجینال راضی نبود و در فاصله کمی تا رونمایی تصمیم گرفت که پنل را شیشه‌ای کند. منابع آمریکایی گفتند که در مهلت مقرر، تعویض پنل‌ها کاملا غیرممکن است. اما وقتی جابز موضوع را با یک کارخانه چینی مطرح کرد، آنها حتی قبل از بسته شدن قرارداد، یک خوابگاه برای کارکنان درست کردند و به محض بسته شدن قرار داد، آنها 8 هزار کارگر را از خواب بیدار کردند. به آنها چای و بیسکوییت دادند و وادارشان کردند که کار را شروع کنند. نتیجه این شد که آنها هر روز 10 هزار آی‌فون را مجهز به پنل شیشه‌ای کردند!

مجموع همه اینها ما را به این نتیجه می‌رساند که حتی اگر اپل قبول کند که به دنبال تولید محصولات‌اش در آمریکا باشد، چنین تحولی در آینده نزدیک رخ نخواهد داد.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

سرژ ورونوف: پزشکی که بیضه‌های میمون‌ها را به مردها پیوند می‌زد تا آنها را جوان کند!

یکی از پر شورترین ارائه‌ها و سخنرانی‌ها در کنگره بین‌المللی جراحان در لندن در سال 1923 توسط جراح فرانسوی متولد روسیه به نام سرژ ورونوف انجام شد.سه سال پیش‌تر، ورونوف با آزمایش‌های بحث‌برانگیز پیوند غده‌ که به ادعای خودش آدم‌ها را چند…

چرا غذاها در کتاب‌های مصور و انیمیشن‌ها اینقدر اشتها برانگیزند؟!

دوران کودکی خودم را که به یاد می‌آورم، یاد کتاب‌های داستان مصور می‌افتم که در بعضی از صفحات آن عکس میزهای پر از غذا درج شده بود. نقاشی‌های آنقد آنقدر خوب بودند که تصور می‌کردم میوه‌ها و مرغ و بوقلمون و سوسیس فرنگی‌ها مسلما باید کیفیت…

منتخبی از تصاویر تاریخی کمتر دیده شده

با اینکه دسترسی به مستندهای خوب این روزها خیلی زیاد شده و به سبب وجود اینترنت (یا شبحی از اینترنت!) ما عکس تاریخی بسیار زیاد می‌بینیم (و می‌توانیم حدس بزنیم که که کئام عکس‌های معاصر روزی تبدیل به عکس تاریخی خواهند شد)، اما باز هم حجم…

فهرست چیزهایی که تا همین 20 – 30 سال پیش در ایران و جهان معمولی بودند، اما الان کارها و خریدها…

اوضاع اقتصادی کلی دنیا خوب نیست. از یک سو میل و اشتیاق همه به کمتر کار کردن و بیشتر داشتن و به خصوص سخت گرفتن به هم بیشتر شده و از سوی دیگر، درآمدها آنچنان افزایش نیفتاده‌اند. در این میان برخی کشورها با تورم‌های باورنکردنی دست به گریبان…

داستان قهرمانانه خواهران میرابال، فعالان دومینیکنی که به سرنگونی یک دیکتاتور کمک کردند

خواهران میرابال: پاتریا، مینروا و ماریا ترزا که در خانواده‌ای کشاورز از طبقه متوسط به دنیا آمدند، در جمهوری دومینیکن زندگی نسبتاً راحتی داشتند.اما با به قدرت رسیدن رافائل تروخیو، دیکتاتور خشن، در سال ۱۹۳۰، زنجیره‌ای از حوادث به راه…

چه می‌شد اگر انیمیشن‌های استودیو جیبلی را کسی با آبرنگ می‌کشید – کاری که لوئیز تریر کرده!

در این نقاشی‌های زیبای لوئیز تریر، طرفداران استودیو جیبلی فورا انیمیشن‌های یه یاد ماندنی را که از آنها الهام گرفته شده، تشخیص خواهند داد.لوئیز تریر، نقاش و مجسمه‌ساز فرانسوی با الهام از شخصیت‌های انیمیشن‌های شناخته شده از استودیو جیبلی،…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
2 نظرات
  1. علیرضا می گوید

    البته وضعیت چین هم تا ابد این جور نمی مونه!

  2. مصطفی قنبری می گوید

    با سلام
    با توجه به اینکه این مطلب منبع نداشت فرض می کنم نتیجه گیری آخر نظر شخصی شماست. نظر شخصی من هم اینه که درآینده نزدیک رخ نمی ده اما می تونه بخشی از این تولیدات به آمریکا منتقل بشه و مثلن در آینده مثل اون چیزی که در نوکیا یادمونه، iphone ساخت چین داشته باشیم و iphone ساخت آمریکا. درضمن این مسئله در مورد مثلن لپ تاپ های اپل بسیار ساده تره چون به این حجم از تولید نیازی نداره!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5