تصورات درون مغز ما، به زودی توسط دانشمندان قابل دستیابی خواهند بود

0

تصور کنید که چیزی را در ذهنتان تصور کنید و بعد کسی با نصب الکترود روی مغزتان متوجه شود که این تخیلی شما چه بوده است!

یا بیماری را در نظر آورید که مبتلا به سندرم قفل‌شدگی یا locked-in است. این بیمار نمی‌تواند از هیچ طریقی، تفکرات خود را با دنیای خارج و آدم‌های دیگر به اشتراک بگذارید. حالا اگر راهی بود که ما می‌توانستیم متوجه تفکرات و خواسته‌های درونی این بیمار بشویم، مسلما شرایط را برای او خیلی بهتر می‌کردیم.

گرچه فعلا تا رسیدن به این دورنما راه زیادی داریم، اما گام‌های اولیه در این جهت برداشته شده‌اند.

به تزاگی در نشریه PLOS Computational Biology مقاله جالبی در این مورد منتشر شده است:

دانشمندان علوم اعصاب از دانشگاه واشنگتن، هفت بیمار مبتلا به صرع را انتخاب کردند و تصمیم گرفتند که تحقیق جدید را روی آنها انجام بدهند.

از آنجا که برای پیدا کردن کانون و منبع اصلی حملات صرع در این بیماران، نصب الکترود درون سر و روی لوب‌های مغز، ضروری است، دانشمندان راحت بودند و می‌توانستند از اطلاعات ارسالی از این الکترودها به منظور دیگری هم استفاده کنند:

آنها به این بیماران مجموعه‌ای از تصاویر شامل عکس‌های خانه‌ها و چهره‌ها را نمایش دادند. هر تصویر کمتر از نیم ثانیه نمایش داده می‌شد.

اما نکته جالب این بود که آنها با کمک یک الگوریتم و تحلیل امواج مغزی، می‌توانستند متوجه بشوند که هر بیمار، در حال نگاه کردن به کدام تصویر است: خانه یا چهره!

خواندن افکار درون مغز

یعنی اینکه صرفا با تحلیل امواج مغزی دانشمندان توانستند، متوجه تصویر درونی شکل‌گرفته در مغز بیماران بشوند.

دقت این برنامه حدود 96 درصد بود.

حالا تصور کنید که ما بتوانیم الکترود روی مغزهایمان بگذاریم و تخیلات خودمان را به دیگران نمایش بدهیم؟ یا یک سناریوی وحشتناک: تصور کنید که الکترود روی سر شهروندان بگذارند و متوجه اسرار درونی آنها بشوند!

البته این پیشبینی‌ها در مورد پیشرفت این شیوه، فعلا در حد داستان‌های علمی- تخیلی هستند و به صورت واقع‌بینامه، فعلا صرفا می‌شود به کاربردهای ساده این شیوه فکر کرد.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

خانه کوچک هم می‌تواند محل زندگی شادی باشد، اگر چیدمان هوشمند و به‌روز در آن استفاده شده باشد

کسانی که در کودکی در خانه‌های بزرگ زندگی کرده‌اند، چندان میانه‌ای با خانه‌های آپارتمانی ۵۰ - ۶۰ متری که این روزها آنها را هم به سختی می‌شود خرید، ندارند. اما تصور کنید که ساخت و سازها متفاوت بودند و کسی به فکر مصرف‌کننده جوان کم‌درآمد بود و…

۱۰ واقعیت جذاب درباره جی رابرت اوپنهایمر -پدر بمب اتمی و سوژه فیلم جدید کریستوفر نولان

جولیوس رابرت اوپنهایمر بیشتر به عنوان فیزیکدانی شناخته می‌شود که به ساخت اولین بمب اتمی کمک کرد. اما سنگ‌ها و کانی‌ها عشق اول او بودند و او همچنین شاعرمسلک بود.اوپنهایمر آزمایشگاهی را رهبری کرد که اولین بمب اتمی را ساخت و با موفقیت…

مجموعه باور نکردنی از عکس‌های تاریخی که توسط عکاسان آنها امضا و حاشیه‌نویسی شده

عکس بالا عکس اتاق موقعیت اضطراری است که توسط جو بایدن امضا شده است . لحظات پرتنش عملیات نپتون نیزه را نشان می‌دهد که نیرو‌های دریایی ایالات متحده به محوطه اسامه بن لادن یورش بردند. امضا کرد: ایمان را حفظ کن!مجموعه‌ای از عکس‌هایی که…

اگر گوشی‌های موبایل، دهه‌ها زودتر اختراع می‌شدند

در دوره‌ای پس از همگانی شدن استفاده از گوشی‌های موبایل، تنوع ظاهری آنها بسیار زیاد بود و هیچ گوشی‌ای شبیه گوشی دیگر نبود. اما الان شکل همه گوشی‌ها تقریبا یکی شده است.ما خیلی منتظر گوشی‌های تاشو یا رول‌شونده ماندیم تا این یکنواختی را به…

کهن‌ترین درختان جهان

" بث مون " عکاسی است که در سانفرانسیسکو زندگی می کند و بیش از 14 سال از عمرش را صرف شناسایی و عکاسی از قدیمی ترین درختان جهان کرده است. او به کشورها و سرزمین های دورافتاده سفر می کند تا از درختان قطور قدیمی تصاویر زیبایی را ثبت کند. او می…

داستان قهرمانانه خواهران میرابال، فعالان دومینیکنی که به سرنگونی یک دیکتاتور کمک کردند

خواهران میرابال: پاتریا، مینروا و ماریا ترزا که در خانواده‌ای کشاورز از طبقه متوسط به دنیا آمدند، در جمهوری دومینیکن زندگی نسبتاً راحتی داشتند.اما با به قدرت رسیدن رافائل تروخیو، دیکتاتور خشن، در سال ۱۹۳۰، زنجیره‌ای از حوادث به راه…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / نهال بادام / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /Hannover messe 2024 /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /جارو استخری /میکروبلیدینگ / اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5