دوربینی که عکس‌های خیره‌کننده اخیر را از پلوتو گرفت

8

تا همین چند سال پیش، طبق تعاریف ما پلوتو را نهمین سیاره منظومه شمسی می‌دانستیم، اما طبق تعاریف جدید، حالا آن را یک سیاره کوتوله یا جز اجرام فرانپتونی می‌دانیم.

البته طبق آموخته‌های کودکی ما بیشتر عادت داشتیم که مطابق گویش فرانسوی، این سیاره کوتوله را پلوتون بخوانیم و نه پلوتو.

به هر حال بحث بر سر اسم این سیاره، چیزی از غربت آن با فاصله 4.7 میلیارد کیلومتری از زمین کم نمی‌کند.

با وجود اینکه کاوشگرهای ویجر 1 و 2 را تا آن فاصله از زمین دور کرده بودیم، اما هیچ کدام از این دو، در هنگامی که آنقدر از زمین فاصله گرفته بودند و در محدوده مدار سیاره بودند، نزدیک به سیاره نبودند.

اما کاوشگر افق‌های نو یا نیوهورایزنز New Horizons همین هفته وضعیت را تغییر داد و توانست بعد از 9 و نیم سال مسافرت، این هفته اطلاعات و عکس‌های ارزشمندی را برای ما مخابره کند.

7-16-2015 9-40-30 AM

روز سه‌شنبه نیوهورایزنز در نزدیک‌ترین فاصله‌اش از پلوتو قرار گرفت، یعنی چیزی حدود ۱۲۵۰۰ کیلومتر و واضح‌ترین عکس‌های ممکن را مخابره کرد، تا پیش از این واضح‌ترین عکس‌ها را تلسکوپ فضایی هابل برایمان گرفته بود.

7-16-2015 9-42-19 AM 7-16-2015 9-41-53 AM

اما در این پست می‌خواهم اطلاعاتی در مورد دوربین نیوهورایزنز را که «رالف» خوانده می‌شود با شما به اشتراک بگذارم.

رالف هم می‌تواند نور مرئی و هم نور فروسرخ را ثبت کند. لنز این دوربین 75 میلیمتری است. دوربین طوری ساهته شد که در مقابل شرایط سرما، نوسان دما و میزان پرتوهای زیاد فضا، برای نه و نیم سال مقاومت کند.

به خاطر سرمای زیاد امکان داشت که قسمت‌های مختلف دوربین با خاطر جنس متفاوت‌شان به میزان متفاوتی منقبض شوند و همین مطلب، به دوربین صدمه بزند. پس تصمیم گرفته شد که به جز لنز شیشه‌ای، بقیه قسمت‌های مختلف دوربین، از جمله بدنه و آینه‌ها، از یک جنس، یعنی آلومینیوم ساخته شود.

7-16-2015 9-36-31 AM

مشکل تکنیکی دیگر، این بود که پلوتو به خاطر فاصله زیاد از خورشید، بازتاب نور کمی دارد و حسگرها رالف، باید همین نور کم را شکار می‌کردند. به علاوه قسمتی از پلوتو که در هنگام ملاقات با نیوهورایزنز در سمت مخالف خورشید بود، تنها با نور قمر پلوتو یعنی «شارون» روشن می‌شد.

7-16-2015 9-36-58 AM

کلا میزان نور بازتاب‌شده از سطح پلوتو تقریبا معادل نور بازتاب‌شده از ماه، در زمانی است که یک چهارم قرص آن روشن است.

رالف منحصرا برای کار با همین نور کم ساخته شد. یعنی بر خلاف دوربین‌های روتین که می‌توان تنظیمات آنها را در شرایط نور کم تغییر داد، رالف به صورت انحصاری برای عکسبرداری از شرایط نوری پولوتو طراحی و ساخته شد.

همین مسئله حسگرهای رالف را حساس کرده بود و بنابراین دریچه دوربین تا زمانی که کاوشگر به مریخ رسید، اصلا باز نشد، مبادا که دوربین آسیب ببیند.

7-16-2015 9-37-45 AM

در سال 2007، زمانی که 20 ماه از پرتاب نیوهورایزنز گذشته بود، رالف این عکس زیبا را از مشتری و قمرش به نام Io گرفت.

7-16-2015 9-42-48 AM

دشواری دیگر این بود که وزن کل دوربین و میزان انرژی مورد نیاز باید محدود می‌شد. وزن رالف، بیش از ده و نیم کیلوگرم نیست و با برق 7 واتی کار می‌کند.

همه این دشواری‌های طراحی و فنی، باید در زمان کوتاهی حل می‌شد. در واقع تیم، تنها در عرض 22 ماه دوربین را آماده کرد تا روانه سفر 113 ماهه‌اش کند، تا در نهایت دوربین به مدت چند روز به هدف نهایی‌اش که عکسبرداری از نپتون باشد، نائل شود.

البته کاوشگر نیوهورایزنز و دوربین‌اش همچنان فعال خواهند بود و این بار دیگر اجرام کمربند کویپر، شبه‌سیاره‌ها و سیاره‌های کوتوله را مورد بررسی قرار خواهند داد.

با دانلود این فایل PDF می‌توانید اطلاعات کامل فنی در مورد رالف را بخوانید.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس های رنگی مردم «عادی» در دوران استالین که توسط یک دیپلمات آمریکایی که به دلیل جاسوسی اخراج شد،…

زندگی مردم عادی چیزی است که آنچنان که باید و شاید ثبت نمی‌شود. مورخی را تصور کنید که پنج دهه بعد بخواهد در مورد تاریخ الان ایران تحقیق کند. او احتمالا انبوهی از روزنامه‌های و مجلات و کتاب‌ها و مصاحبه‌های شفاهی و آمارها یا اطلاعات سایت‌ها را…

روسای جمهوری آمریکا به صورت تصاویر خیالی شبیه گیم‌های رل پلیینگ ژاپنی!

توجه: تصاویر را میدجرنی ساخته و سازنده ظاهرا فارغ از سمت و سوی سیاسی و فقط یک نوع بیان هنری دست به این کار زده است.جو بایدن:دونالد ترامپ:باراک اوباما:جورج دبلیو بوش:بیل کلینتون:جورج بوش پدر:…

باز هم نمونه‌هایی از معماری بد که آنقدر جلب توجه کرده‌اند که شهره اینترنت شده‌اند!

طراحی بد داریم تا طراحی بد. شاید پشت برخی از اینها اصلا طراحی‌ای هم در کار نبوده و همه چیز بداهه پیش رفته است یا حاصل اخنتلاف مهندس طراح داخلی و خارجی و کارفرمایی بوده که فکر می‌کرده همه چیز را می‌داند یا شاید هم دستور کارفرمایی بوده که…

اگر قرار بود در طراحی بدنه و اجزای داخلی خودروها، فرهنگ و هنر هر کشور در نظر گرفته می‌شد

طراحی خودرو فرآیند پیچیده ای است که شامل عوامل مختلفی است تا اطمینان حاصل شود که محصول نهایی& ایمن، کارآمد , زیباست و نیازها و خواسته های مصرف کنندگان را برآورده می کند. فاکتورهای زیر برای مثال موثرند:ایمنی: ایمنی در طراحی خودرو از…

چگونه با بدشانسی کنار بیاییم + گالری عکس از انواع بدشانسی‌ها!

کنار آمدن با بدشانسی یا شرایط ناگوار می‌تواند چالش برانگیز باشد، اما چندین استراتژی وجود دارد که می‌تواند به ما برای کنار آمدن با این شرایط کمک کند:احساسات بعد رخداد را بپذیرید: طبیعی است که هنگام مواجهه با بدشانسی احساس ناامیدی،…

هلند کشور لاله‌ها – توضیحات + گالری عکس زیبا

هلند به خاطر مزارع خیره‌کننده لاله‌ که گردشگران را از سرتاسر جهان جذب می‌کند، مشهور است. این مزارع به ویژه در فصل بهار، معمولاً از اواخر مارس تا اوایل اردیبهشت، سرزنده و زیبا هستند.مزارع لاله عمدتاً در منطقه‌ای به نام "Bollenstreek"…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
8 نظرات
  1. saeed می گوید

    با تشکر از مطلب خوبتون
    فکر می‌کنم در توضیح تصویر مشتری به جای ۲۰ سال از ۲ سال استفاده می‌شد.

  2. مسعود می گوید

    جالب بود
    جدا از موضوع، تو عکس مشتری و IO بنظرتون چرا سایه مشتری مثل قمرش انحنا نداره؟
    احتمالا علتش جو گازیه مشتری نیست؟

  3. mehdi می گوید

    این کاوشگر تو کدوم لایه از مدار زمین قرار داره؟مدار LTO یا MEO ؟

  4. تاريخانى می گوید

    کلاً ماموریت هاى این کاوشگر یعنى افق هاى جدید واقعاً جذاب بودند ماموریتى طولانى و دقیق که به زیبایى اطلاع رسانى شده و حاصل اش تا اینجا بسیار هیجان انگیز. من فکر مى کنم اسم این کاوشگر خیلى شایسته ماموریتش هستش. افق هاى جدیدى که رو به بشر داره باز مى شه

  5. mupm1 می گوید

    چقدر زیباست.ما کجای این جهانیم!!چقدر شلوغش کردیم!

  6. داود می گوید

    علیرضا لنز ٧۵ میلیمتر نیست و ۶۵٧ و نیم میلیمتر است . ٧۵ دهانه تلسکوپ است و دیافراگم هم با اف ٨/٧ درج شده .مثل همیشه عالی.

    1. مرتضي می گوید

      ۶۵٧ فاصله کانونی لنز است و قطر عدسی آن ٧۵ میلیمتر

  7. مهران عاشق نجوم می گوید

    خیلی ممنون، چند روزه دنبال منبع فارسی می‌ گردم ولی کم بود، نمی‌ دونستم شما مطلب نجوم هم می‌ گذارید. این مطلب هم خوب بود:
    http://www.roshd.ir/Default.aspx?tabid=293&EntryID=4931
    با وجود این همه سایت فارسی نجوم فکر نمی کردم مجبور بشم یک ساعت دنبال مطلب به این مهمی بگردم
    باز هم ممنون از شما

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.