یک فونت جدید برای اساس دست‌خط آلبرت اینشتین در حال نهایی شدن است

8

امروز در سایت verge خواندم که دو فرد مشتاق و متخصص در زمینه تایپوگرافی، پروژه‌ای را در کیک استارتر اغاز کرده‌اند.

آننها شش ماهه است که مشغول بررسی دست‌خط‌های به جا مانده از آلبرت اینیشتین هستند تا فونتی بر اساس آن درست کنند، آنها الباه باید شش ماه دیگر روی این فونت کار کنند تا فونت نهایی شود.

آنها در نظر دارند که این فونت را برای مک، پی‌سی، لینوکس و حتی iOS عرضه کنند.

5-6-2015 5-29-08 PM


این خبر را که خواندم به نظرم رسید که بلافاصله پیشنهادی ارائه کنم، شاید به گوش نهادهای فرهنگی که بودجه و امکانات لازم را دارند یا احیانا افراد علاقه‌مند برسد.

اما همیشه  نالانیم که کوششی برای بزرگداشت بزرگانمان انجام نمی‌دهیم، بسیاری از جوانان ما نوشته‌های شاخص‌ترین نویسندگان و مترجمان ما را نمی‌خوانند.

از سوی دیگر در محیط اینترنت هم اوضاع بسیار نابسمان شده است. شبکه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌های پیام‌رسانی هم پر شده‌اند از مطالب بسیار سطحی و وقت‌تلف‌کن.

به علاوه علیرغم تلاش بعضی از افراد، تقریبا کار مستمری روی تکامل فونت فارسی صورت نمی‌گیرد. من شخصا آدم سخت‌گیری نیستم، اما تا به حال حتی یک فونت کاملا آرمانی برای همین سایت خودم پیدا نکرده‌ام، فونت‌های «مناسب» کم نیستند، اما هر یک اشکالاتی دارند.

همه اینها ما را به چه نتیجه‌ای می‌رساند؟!

اینکه باید گام‌های کوچک و عملی برای بهتر کردن وضعیت برداریم.

ایده یکی از همین کارها با خواندن خبر کوتاه بالا به نظرم رسید:

چه می‌شود اگر ما هم دست‌خط بزرگان خودمان را تبدیل به فونت کنیم و هر چند وقت یک بار در یک برنامه فرهنگی باشکوه، یکی از این فونت‌ها را به صورت رایگان به مردم عرضه کنیم؟ در این صورت می‌توانیم نوشته‌هایی را با فونت این بزرگان بنویسیم و در سایت‌ها، وبلاگ‌ها و شبکه‌های اجتماعی هم به تناسب از این فونت‌ها استفاده کنیم.

عرضه یک فونت بر این اساس ساده نیست، اما کاملا در حد امکانات و بودجه‌های فرهنگی ماست.

تصور کنید که مثلا روزی دست‌خط صادق هدایت، سیمین دانشور، شاملو یا غیره عرضه شوند.


البته طبق معمول بعد از این پیشنهاد ایده به نظرم رسید که ماها همیشه به شیطنت کردن عادت داریم!

در شرایطی که همین حالا هم نقل‌قول‌های کاملا جعلی از بزرگان ایرانی و فرنگی در شبکه‌های اجتماعی همه‌گیر می‌شود، تصور کنید که فونت دست‌خط بزرگی را داشته باشیم! از قول آن مرحوم چه قلم‌فرسایی‌ها که نخواهیم کرد!

اوه! در چنان شرایطی شاید روزی بتوانیم نامه صادق هدایت به دکتر مصدق را بخوانیم!! (چنان که افتد و دانی: + و +)


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌های دلپذیر این سلبریتی‌ها با میدجرنی نسخه پنج و این دستور ایجاد شده که شما هم می‌توانید از آن…

تصور کنید که بخواهید عکس‌هایی از شمار قابل توجهی از سلبریتی‌ها داشته باشید که همه در حال انجام یک کار واحد هستند، آن هم در یک شرایط نوری یکسان.در شرایط عادی که نمی‌شود به همه‌شان دیکته کرد که ژست مورد نظر ما را بگیرند. اما هوش مصنوعی…

واکسن گارداسیل چیست؟ چه وقت و چه کسانی باید آن را تزریق کنند؟

گارداسیل واکسنی است که به محافظت در برابر انواع خاصی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) کمک می‌کند، که یک عفونت شایع مقاربتی است که می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی مختلف از جمله زگیل تناسلی و برخی از انواع سرطان شود. این واکسن برای جلوگیری از…

ریز علی خواجوی فرنگی‌ها: چگونه کیت شلی یک قطار را نجات داد؟

در سال 1901، راه آهن شیکاگو و شمال غربی، پل جدیدی را بر روی رودخانه Des Moines در بون، آیووا، در آمریکا افتتاح کرد. این پل رسماً پل راه‌ بون نام گرفت، اما اما مردم محلی به سرعت به آن لقب پل‌های بالای کیت شلی را دادند، به یادبود بانوی قهرمان…

سازه‌ها و چیزهایی که حس مگالوفوبیای ما را به شدت تحریک می‌کنند – گالری عکس

مگالوفوبیا اصطلاحی است که برای توصیف ترس شدید و غیرمنطقی از اشیاء یا چیزهای بزرگ استفاده می‌شود. کلمه "مگالوفوبیا" از ترکیب دو کلمه یونانی "مگالو" به معنای بزرگ  و "فوبیا" که به معنی ترس یا بیزاری قوی است، گرفته شده است.افراد مبتلا به…

وقتی با اشعه ایکس از اشیای عادی عکس بگیرید؛ شگفت‌زده می‌شوید! کاری که آندری دومان کرد

مجموعه عکس‌های اشعه ایکس می‌توانند اشیاء روزمره را به روشی باورنکردنی و منحصر به فرد نشان دهند.آندری دومان، عکاس تجاری، حدود یک سال است که این کار را می‌کند. زمانی که دومان کاری را برای مشتریان انجام نمی‌دهد، دوست دارد پروژه‌های شخصی را…

باز هم نمونه‌هایی از معماری بد که آنقدر جلب توجه کرده‌اند که شهره اینترنت شده‌اند!

طراحی بد داریم تا طراحی بد. شاید پشت برخی از اینها اصلا طراحی‌ای هم در کار نبوده و همه چیز بداهه پیش رفته است یا حاصل اخنتلاف مهندس طراح داخلی و خارجی و کارفرمایی بوده که فکر می‌کرده همه چیز را می‌داند یا شاید هم دستور کارفرمایی بوده که…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
8 نظرات
  1. اششکان می گوید

    دوستان هم وطن بتونن دست خط صادق هدایت رو فونتشو درست کنن عالی میشه

  2. mehdi می گوید

    نه تنها کارهای ساده تر از این کار هم برای بزرگ داشت این افراد صورت نمی گیره،بلکه به کلی در حال فراموش شدن هستند بزرگان ادبی و علمی ما آن هم از نوع معاصرش!
    سپاس جناب دکتر!

  3. منصور می گوید

    پارسال توی یکی از جلسات تهران لاگ صحبت فونت فارسی مطرح شد و پروژه ای استارت خورد و سرمایه اش هم جمع آوری شد و کار طراحی فونت بصورت استاندارد و صحیح در حال پیشرویه.
    اطلاعات بیشتر توی وب سایت رسمی کمپین: http://pfont.ir/

  4. حمید می گوید

    چند سال پیش دستخط امیر کبیر تبدیل به فونت شده بود.
    یکی دو سال پیش هم خط استاد نیریزی تبدیل به فونت شد. البته موافقم که باید بیشتر در این زمینه کار بشه.

  5. karim می گوید

    دکتر مجیدی عزیز
    با سلام و تشکر مطالب زیباتون

    برنامه ای برای انتشار مجله هفتگی ندارید؟ آقای سلماسی دیگه تمایلی به ادامه نگارش ندارن؟

  6. www می گوید

    من هم پیشنهادی دارم که اگر عملی بشه بسیار راهگشاست.
    بنظرم اگر نرم افزار یا افزونه ای برای وُرد طراحی بشه که بصورت خودکار بعضی از اشتباهات ویرایشی و نگارشی رایج را در متن فارسی اصلاح کنه قدم بزرگی خواهد بود.
    مثلا استفاده از کسره در متن یا نیم فاصله بدین صورت که مثلا “بچه ی” را خودکار به “بچه‌ی” تبدیل بکنه یا حتی بجای بعضی از واژگان بیگانه معادل های فارسی پیشنهاد بده و …
    خوب بود فرهنگستان از این حالت منفعلانه خارج می شد و کاری اینچنینی می کرد، چون مردم عادی وقت و حوصله ی یادگیری و توجه به این مسائل را ندارند.

    1. رضا می گوید

      ویراستیار رو دانلود کن

  7. شهاب الدین می گوید

    هاهاها! نامه صادق هدایت به دکتر مصدّق رو خوب اومدید. هاهاها!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.