تاریخچه اولتراسوندهای سه‌بعدی و چهاربعدی جنین

4

اولتراسوندها (سونوگرافی‌های) جنین به مدت سه دهه، دو بعدی بودند و با ارسال و دریافت صدا، تصویری دوبعدی با آنها از جنین ساخته می‌شد. البته همین سونوگرافی‌های دوبعدی برای تشخیص وضعیت سلامت جنین و بیماری‌هایش، اغلب کافی بودند.

اما مشکل این بود که میلیون‌ها پدر و مادر، اصولا هیچ چیزی از سونوگرافی دوبعدی یا اصطلاحا سیاه و سفید درک نمی‌کردند، آنها می‌خواستنند ببینند که جنین‌شان چه شکلی است. سونوگرافی‌های دوبعدی از پوست بدن جنین عبور می‌کردند و نمی‌توانستند از سطح بدن و چهره او تصویری ارائه کنند.

در دهه 1970، کار روی اولتراسوندهای سه‌بعدی جنین شروع شد، امواج از زوایای مختلف سمت جنین فرستاده می‌شدند تا با استفاده از بازتاب‌ها، چهره جنین بازسازی شود.

در سال 1984، کازونوری بابا از انستیتوی الکترونیک پزشک توکیو، موفق شد که نخستین تصویر سه‌بعدی از جنین را بگیرد.

9-8-2014 9-59-22 AM

نخستین اولتراسوند سه‌بعدی

9-8-2014 9-59-01 AM

9-8-2014 9-58-22 AM

کامپیوتری که نخستین سونوگرافی سه‌بعدی جنین با استفاده از آن پردازش شد.

اما کیفیت تصاویر او پایین بود و شیوه او به 10 دقیقه تمام برای گرفتن یک عکس، زمان نیاز داشت.

تا اینکه در سال 1987، اولاف فون رام و استفان اسمیت، نخستین اولتراسوند سه‌بعدی با سرعت بالا را اختراع کردند.

از آن زمان به بعد، دستگاه‌ها پیشرفت بیشتری کرده‌اند و امروزه در اولتراسونوگرافی 4 بعدی هم از جنین شروع می‌شود، به این معنی که ویدئوی حرکات جنین هم به صورت زنده گرفته می‌شود.

9-8-2014 9-57-01 AM

9-8-2014 9-56-43 AM

البته در مورد ضرورت ایجاد و استفاده از سونوگرافی‌های سه و چهار بعدی بحث‌هایی وجود دارد. از نظر پزشکی در بسیاری اوقات نیازی به آنها نیست و شاید فقط در موارد محدودی مثل تشخیص شکاف کام تا حدی ضرورت داشته باشند. از سوی دیگر سونوگرافی سه و چهاربعدی، بیشتر شیوه‌هایی تجاری هستند تا پزشکی و اینکه یک پزشک به جای کار اصلی پزشکی، به کاری شبیه عکاسی بپردازد، جای سؤال دارد، هر چند این روزها چنین بحث‌های اخلاقی به کلی، بیهود به نظر می‌رسد! از سوی دیگر از نظر پزشکی با وجود بی‌خطر بودن سونوگرافی برای جنین، مواجهه بیش از حد با امواج سونوگرافی توصیه نمی‌شود.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

جالب و گاهی خنده‌دار: آدم‌هایی که خیلی شبیه تابلو یک آگهی کنارشان هستند!

گاهی شباهت آدم‌ها به هم عجیب به نظر می‌رسند. حالا در نظر بگیرید که کاملا تصادفی اشخاصی در کنار تابلویی یا آگهی دیواری ایستاده باشند و چهره آنها به یکی از شخصیت‌های تابلو یا آگهی شباعت زیادی داشته باشد یا اصلا فرد افزونه‌ای برای مفهوم تبلیغ…

به نظرتان کدام شغل‌ها بیش از آنچه که لایقشان است، درآمد دارند؟!

بسته به فرهنگ هر کشور و شرایط سیاسی و اقتصادی هر ناحیه پاسخ به این سوال هم متغییر است.اما چرا ما برخی‌ها را از این نظر همیشه در رادار خود داریم و بعضی‌ها را نه.واقعیت این است که برخی اصلا چراغ خاموش حرکت می‌کنند و در رادار ما نیستند…

وقتی به رویدادهای تاریخی مهم و مکان‌های مشهور از زاویه دید متفاوتی بنگریم (گالری عکس)

همیشه زاویه دید خیلی مهم است. ما در مورد برخی از رخدادهای مهم تاریخ، همیشه یک یا چند عکس شاخص در ذهنمان است، در صورتی که همان عکس‌ها پشت صحنه‌های جالبی داشته‌اند که از آنها غافل شده‌ایم.به صورت مشابهی روتین‌ترین عکس‌های از بناهای مشهور،…

قسمت دیگری از عکس‌های تاریخی کمتر دیده شده: یک عکس ارزش هزار کلمه را دارد!

شاید این گفتار مشهور فرنگی‌ها که می‌گویند که یک عکس به اندازه هزار کلمه سخن می‌گوید، غلو باشد. گاهی در یک عکس فقط زیبایی می‌بینیم. گاهی هم داخل آن چیزی نیست. بدتر از همه، گاهی چون یک عکس برش محدودی از زمان و مکان است، به نوعی حاوی دروغ است…

عکس‌های جالبی که مردم را در «گوگل مپ» به راستی شگفت‌زده کرده است!

گوگل مپ راه خوبی است برای آشنایی با شهرهای نام‌آشنا و یا دورافتاده‌ترین نقاط جهان. اما هر از چند گاهی در گوگل مپ، عکس‌هایی پیدا می‌شود که توجیه‌شان دشوار است یا بسیار خنده‌دار و جالب هستند.این پست مجموعه‌ای است از این عکس‌ها:دورهمی…

عکس‌های تصادفی که از شانس خوب عکاس مانند یک تابلو یا یک عکس خیلی حرفه‌ای شده‌اند

عکاس‌های حرفه‌ای گاهی ماه‌ها وقت صرف می‌کنند تا در زمان و مکان مشخصی حاضر باشند و تجهیزاتشان متناسب با نور و سرعت گذر سوژه و فاصله‌شان مناسب باشد تا یک عکس خوب بگیرند.اما گاهی شانس یا فرصت‌طلبی یا آمادگی ذهنی یک عکاس برای کادربندی مناسب…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
4 نظرات
  1. ثبت اختراع و ثبت برند می گوید

    خیلی جالب بود
    یعنی عملکرد سونوگرافی های دوبعدی به این صورت بوده که چهره و بدن جنین رو نمایش نمیداده و فقط اعضای داخلی بدن رو ارائه میداده؟! خیلی جالبه …
    باتشکر

  2. حمید رضا گنجی می گوید

    دکتر 16 شهریور روز وبلاگستان فارسی هست . این روز رو به شما و همه ی وبلاگنویسان تبریک میگم
    http://1admin.ir/about-blogging-day/

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      ممنونم

  3. m.B می گوید

    باسلام.
    بسیارجالب بود.تشکر

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.