با اپ‌بین از میزان امنیت اپلیکیشن‌هایی که نصب می‌کنید مطمئن شوید

5

هر چقدر زمان سپری می‌شود، افراد بیشتری در پیرامون ما مجهز به گوشی‌های هوشمند می‌شوند. می‌شود پیشبینی کرد که اگر کیفیت اینترنتی موبایل بهتر شود و وعده‌های داده شده در مورد اینترنت 3G عملی شوند، در ماه‌های آینده میزان استفاده از گوشی‌های هوشمند بیشتر شود.

اما مشکل ناپیدا در این بین، ناآشنایی کاربران با موارد امنیتی است، یکی از این موارد امنیتی اپلیکیشن‌های نصب‌شده است.

متأسفانه سال‌ها تحریم غیرمنطقی کاربران ایرانی و بسته بودن راه گوگل پلی باعث شده است که کاربران ایرانی به بازارهای جانبی روی بیاورند. بعضی از این کاربران حتی به بازارهای چینی و کمتر شناخته‌شده هم اعتماد می‌کنند.

«کافه بازار» در این سال‌ها با سیاست خوبی که اعمال کرده است، خیال بسیاری از ماها راحت کرده است. اما هنوز یک مشکل عمده وجود دارد:

بعضی از اپلیکیشن‌های ایرانی موجود در بازار، میزان دسترسی‌های بالایی از کاربران طلب می‌کنند، بعضی از این میزان دسترسی‌ها به دیتاها و عملکردهای گوشی، تا حدی غیرمنطقی و در مواردی هم مشکوک به نظر می‌رسند.

گرچه تعداد چنین اپلیکیشن‌های زیاد نیست، اما با توجه به میزان بالای نصب آنها، لازم است کاربران از این نظر هم آگاه شوند.

خوشبختانه به تازگی سایت اپ‌بین با این هدف راه‌اندازی شده است تا اپلکییشن محبوب را از نظر امنیتی مورد بررسی قرار دهد.

8-2-2014 7-19-37 PM

امیدواریم که به زودی اپلیکیشن‌های بیشتری در این سایت مورد بررسی قرار بگیرند و البته برای این سایت که در ابتدای کار است، دو پیشنهاد دارم:

1- در خود سایت در مورد سطح دسترسی‌ها توضیحات کافی داده شود.

2- اپلیکیشن‌ها از نظر میزان خطر امنیتی «احتمالی» درجه‌بندی شوند و اپلیکیشن‌ها را بتوان به تفکیک دید.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

ریز علی خواجوی فرنگی‌ها: چگونه کیت شلی یک قطار را نجات داد؟

در سال 1901، راه آهن شیکاگو و شمال غربی، پل جدیدی را بر روی رودخانه Des Moines در بون، آیووا، در آمریکا افتتاح کرد. این پل رسماً پل راه‌ بون نام گرفت، اما اما مردم محلی به سرعت به آن لقب پل‌های بالای کیت شلی را دادند، به یادبود بانوی قهرمان…

چرا بعضی‌ها وقتی پا به سن می‌گذارند جذاب می‌شوند یا دست‌کم کمتر زشت به نظر می‌رسند؟ عکس‌های قدیمی…

خب، این هم بحثی است که نمی‌دانم شما تا حالا در موردش با کسی صحبت کرده‌اید یا خیر. برخی در جوانی واقعا چهره یا قامت غیرقابل تحملی دارند. مثلا زیاد زمخت هستند، بینی یا فک یا گوش‌های بزرگ دارند. تناسب چهره ندارند. کلا جزو زیباروها به حساب…

چند بار می توانید یک تکه کاغذ را از وسط تا کنید؟

به راحتی می‌توان یک تکه کاغذ را یک، دو بار یا حتی سه یا چهار بار از وسط تا کرد. اما بیشترین تعداد دفعاتی که یک تکه کاغذ را می‌توان از وسط تا کرد چقدر است؟بر اساس یک ادعای رایج، یک ورق کاغذ را نمی‌توان بیش از هفت بار از وسط تا کرد. اما…

روجلدهای خاطره‌انگیز مجموعه کتاب های طلایی که کودکی‌مان را رنگی می‌کردند!

عبدالرحیم جعفری، پایه گذار انتشارات امیرکبیر و کتاب های طلایی، است. او ۱۲ آبان ۱۲۹۸ در تهران زاده شد. عبدالرحیم جعفری در سال ۱۳۲۸ انتشارات امیرکبیر را پایه گذاشت. و در سال ۱۳۴۰ انتشار مجموعه ی کتابهای طلائی را آغاز کرد. کتابهای طلایی مجموعه…

اگر نئاتدرتال‌ها بر انسان‌های به اصطلاح خردمند غلبه می‌کردند، شاید اینها ستاره‌های سینماهای آنها…

سوابق فسیلی نشان می‌دهد که نئاندرتال‌ها در حدود 40000 تا 30000 سال پیش از سوابق باستان‌شناسی ناپدید شدند، اگر در برخی مکان‌ها ممکن است تا حدود 28000 سال پیش  زنده مانده باشند.نئاندرتال‌ها گونه‌ای از انسان‌های باستانی بودند که تا زمان…

شوخی با بناهای معروف و عجائب معماری دنیا یا میدجرنی – گمشده در ترجمه!

کاریکاتور شخصیت‌های مشهور را بسیار کشیده‌اند و دیده‌ایم، اما کشیدن کاریکاتور بناهای معروف زحمت بیشتری دارد. اما میدجرنی می‌تواند این زحمت را بسیار کمتر کند.کاربر شبکه اجتماعی دریت به نام mossymayn به تازگی این کار را کرده است:دروازه…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
5 نظرات
  1. فرشاد می گوید

    احتمالاً سایت فوق اگه بخواد زیاد روی حق دسترسی‌های بی‌مورد و مشکوک اپ‌های ساخت داخل تمرکز کنه واسش دردسر درست میکنن!

  2. محمد می گوید

    به مطلب بسیار خوبی اشاره کردید ولی سه نکته به نظرم رسید در این رابطه.
    اول اینکه در صورت طبقه بندی امنیتی اپ ها توسط سایت ذکر شده مطمئنا برای اون سایت دردسر ساز خواهد بود و به سرعت جلوی سایت گرفته خواهد شد مگر اینکه نهادهای قوی مثل پلیس فتا ازش حمایت کنه.
    دوم اینکه علاوه بر ناآشنا بودن کاربران با این مجوزهای دسترسی اپ ها، متاسفانه به دلیل همون تحریم های غیر منطقی کاربران ایرانی امکان انتخاب زیادی ندارن! در صورتی که به یکی از اپ های مورد علاقشون مشکوک شدن مگه چقدر حق انتخاب دارن که بخوان به جای اون یه اپ مطمئن جایگزینش کنن.
    و اما سوم اینکه خود همین اپ مارکت های ایرانی هم جزو همین اپ هایی قرار میگیرن که مجوزهای عجیب و غریب و زیادی رو طلب می کنن و با کمی تحقیق متوجه میشیم که چه اطلاعاتی رو از روی گوشی ما جمع آوری می کنن و منتقل می کنن! چند وقت قبل با درخواست مدیر یکی از سایتهای مشهور اندروید اپ یکی از مارکتهای ایرانی را بررسی کردیم فقط یکی از کارهای این اپ این بود که کل کانتکتهای شمارو با نام خود شما از روی گوشی به سایت منتقل می کرد. تو سایت جنجالی شد ولی هیچ مرجع معتبری برای جلوگیری از کار اونها پیدا نشد و اون شرکت و اپ کماکان به کار خودشون ادامه میدن. اپ کافه بازار هم از این مسئله مستثنی نیست و مثلا یکی از اطلاعاتی که ذخیره می کنن موقعیت مکانی شماست که با توجه به اون تبلیغات محلی به شما نمایش داده میشه! از اونجایی که پیگیری اینم قبیل موارد هیچ تاثیری نداشت از ادامه تحقیق در این زمینه منصرف شدیم!

    1. داشاکل می گوید

      چرا اسم اون مارکت ایرانی رو نیاوردید؟ این مبهم صحبت کردن به هیچ کس کمکی نمیکنه!
      من فکر میکردم که مجوزهای اندروید از قبل تعریف شدن و یه لیست استاندارد مرجع وجود داره که هر اپلیکیشن بسته به کارهایی که میخواد بکنه موقع نوشته شدن مجبوره از بین موارد این لیست انتخاب کنه اما طبق چیزی که اینجا نوشته گویا خیلی بی در و پیکر تر از این حرفاست هر کسی میتونه برای اپ خودش مجوز تعریف کنه!
      http://goo.gl/bl9HaH

      مثلاً‌ خود اپ بازار که تو لیست مجوزهای عجیب غریبش این یکی عملاً‌ به معنی مجوز انجام هرکاری هست!
      full permissions to all device features and storage
      android.permission.ACCESS_SUPERUSER
      روی سایت بازار خیلی ملیح این مجوز رو توضیح داده جوری که اصلاً‌ به نظر نیاد اما به نظر میرسه که با نصب اپلیکیشن بازار و این مجوز عملاً اجازه هرکاری از جمله کپی و فرستادن تمام اطلاعات روی گوشی شما بهش داده میشه!
      http://cafebazaar.ir/faq/bazaarpermissions/?l=fa

      به نظر من گوشیهای اندرویدی مخصوصاً در کشورهایی مثل ایران خطرناکترین وسیله ها برای حریم خصوصی اشخاص هستن.

  3. میز و صندلی می گوید

    مرسی از شما . مطلب مفیدی بود . خوشحالم واقعا وقتی می بینم چقدر ایده ها و کارهای خوب داره تو وب فارسی انجام می شه . امیدوارم موفق باشید همگی و به امید ورود به بازارهای جهانی در این عرصه

  4. مصطفی ایزدی می گوید

    حالا واستید چند وقت دیگه گندش در میاد که خود این اپلیکیشن برای جاسوسی از اطلاعات شخصی کاربرا بوده 🙂

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5