نوستالژی‌های تلویزیونی: الگوهای تست یا کارت‌های تست

12

این چندساله محیط اینترنت به تدریج پر شد از نوستالژی‌های تلویزیونی دوران کودکی ما. تقریبا به جز چند استثنا، همه کارتون‌ها و سریال‌ها و فیلم‌هایی که در دهه شصت از تلویزیون پخش می‌شد از سایت‌های مختلف قابل دریافت هستند و فروشگاه‌های آنلاین زیادی هم کارشان فروختن این برنامه‌های قدیمی روی DVD است. حتی در مواردی دوبله‌های قدیمی روی نسخه باکیفیت سریال‌ها میکس شده است و مجموعه‌های زیبایی برای تماشا، در اختیار ما قرار گرفته است.

اما چیزی که باقی مانده است و کمتر قابل دسترسی است، ویدئوی برنامه‌های قدیمی مثل جُنگ‌ها، برنامه‌های خبری، میزگردها، مباحثه‌ها و میان‌برنامه‌ها است.

دو و نیم سال پیش برایتان نوشتم که یکی از نوستالژی‌های شخصی من کنسرتو پیانوی شماره ۲۱ موتسارت است که یک راست من را یاد ساعت‌های 4 عصر دهه شصت می‌اندازد، زمانی که قبل از برنامه کودک، اطلاعیه‌های گوناگونی از تلویزیون پخش می‌شد.

اما چیز دیگری که این سال‌ها کمتر شاهدش هستیم، الگوی تست یا کارت‌های تست پخش برنامه‌ها است:

این تصاویر معمولا زمانی که فرستنده‌های تلویزیونی فعال بودند، اما برنامه‌ای برای پخش وجود نداشت، ارسال می‌شدند.

جالب است بدانید که در دهه‌های قبل این سیگنال‌ها از روی یک کارت‌های فیزیکی پخش می‌شدند، یعنی روی دیوار دقیقا چنین منظره‌ای نقش بسته بود، دوربین تلویزیون به سمت آنها گرفته می‌شد و صحنه پخش می‌شد.

با این کارت‌های تست هم دوربین‌های تلویزیون و هم گیرنده‌ها می‌توانستند تنظیم شوند.

با نوارهای رنگی SMPTE، مهندسین پخش متوجه می‌شدند که چگونه‌های سیگنال‌های NTSC حین ضبط یا پخش، تغییر می‌کنند و می‌توانستند با تنظیماتی، میزان تعییر را کمتر کنند.

با گذشت سال‌ها و دهه‌ها، با 24 ساعته شدن زمان پخش شبکه‌های تلویزیونی و مدرن شدن گیرنده و فرستنده‌ها، دیگر لزونی به پخش این کارت‌های تست رنگی نیست. اما تصور می‌کنم هر یک از آنها، برای شهروندان مناطق مختلف دنیا، خاطراتی را برمی‌انگیزند.

معمولا اگر حواسمان نبود و در آن عصرهای خلوت، تلویزیون را روشن می‌کردیم، این تصاویر با صدای کرکننده ناهنجاری پخش می‌شدند و پدر و مادرها را بیدار می‌کردند! عصرهای جمعه وضعیت بهتر بود، چون برنامه‌ها زودتر شروع می‌شد و بعد از یک برنامه خبری به زبان عربی که در ایام جنگ ایران و عراق پخش می‌شد، برنامه‌های کودک شروع می‌شد.

همان زمان معمولا این سؤال برای من پیش می‌آمد که چرا در آن ساعاتی که تلویزیون برنامه خاصی ندارد، از تصاویر زیبای طبیعت و موسیقی استفاده نمی‌شود.

ساکنان شهرهای نزدیک به مرز ایران هم لابد می‌دانند که گاهی وقت‌ها از این الگوهای تست، برای دشوار کردن دریافت برنامه‌های تلویزیونی کشورهای همسایه استفاده می‌شد!

در اینجا به تصاویر جالب تعدادی از این کارت‌های تست می‌توانید نگاه کنید:

الگوی تستی که در آن سر یک مرد بومی آمریکایی نقش بسته بود:

6-8-2014 6-37-08 PM

نوارهای رنگی SMPTE:

6-8-2014 6-39-37 PM

کارت تست سیستم پخش فیلیپس:

6-8-2014 6-38-45 PM

6-8-2014 6-37-55 PM

استرالیا:

6-8-2014 6-40-22 PM

هلند:

6-8-2014 6-41-10 PM

روسیه:

6-8-2014 6-41-59 PM

شوروی:

6-8-2014 6-42-39 PM

شبکه سوم بی‌بی‌سی:

6-8-2014 6-43-22 PM

و دو کارت تست قدیمی سیاه و سفید:

6-8-2014 6-44-32 PM

6-8-2014 6-44-23 PM

اگر در این زمینه اطلاعاتی برای تکمیل پست دارید یا تصویری از کارت‌های تست قدیمی تلویزیون ایران دارید، لطفا با من و خوانندگان به اشتراک بگذارید.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

شوخی با مجسمه‌ها – وقتی حال مردم خوش است!

شوخی و طنز هم حال و هوای خاص خودش را می‌طلبد. مردم اگر از نظر پیشبینی شرایط اقتصادی آینده و وضعیت رفاه اکنون، آرامش و اطمینان خاطر لازم را داشته باشند و اگر بتوانند خود مقوله فرهنگ و اخلاق و دانش خود را ارتقا بدهند، شرایظ ظاهری و باطنی دیگر…

10 شهید دنیای فناوری!

هر کدام از ابزارها و دستگاه‌هایی که ما در زندگی عادی خود از آنها استفاده می‌کنیم، ثمره تلاش‌های بی‌وقفه دانشمندان و افراد زیادی بوده‌اند. اگر فداکاری، ریسک‌پذیری، شهامت و ماجراجویی این افراد نبود، ما هیچ کدام از این فناوری‌ها و ابزارها را…

عکس‌هایی از حوادث ناگوار که با کمی «احتیاط» و عقل قابل پیشگیری‌اند

گاهی ما در کارهایمان به اصطلاح از خلاقیت استفاده می‌کنیم یا سعی می‌کنیم کاری را بدون اینکه وسایل لازمش را داشته باشیم با چیزهای بی‌ربط، در زمان کم، تمام کنیم. خب راستش گاهی شانس می‌آوریم و پز می‌دهیم که خلاقیت داشته‌ایم، اما خیلی وقت‌ها…

اگر سلبریتی‌های کنونی در دوران ویکتوریایی می‌زیستند …

پس از ویلیام چهارم، که خود جانشین جرج چهارم بود، در ۱۸۳۷، ملکه ویکتوریای ۱۸ساله به تخت نشست. دوران ۶۴سالهٔ سلطنت او در تاریخ انگلستان به «عصر ویکتوریا» شهرت دارد، که همزمان با به‌اوج‌رسیدن گسترهٔ امپراتوری بریتانیا در سطح جهان بود.اما…

چه می‌شد اگر انیمیشن‌های استودیو جیبلی را کسی با آبرنگ می‌کشید – کاری که لوئیز تریر کرده!

در این نقاشی‌های زیبای لوئیز تریر، طرفداران استودیو جیبلی فورا انیمیشن‌های یه یاد ماندنی را که از آنها الهام گرفته شده، تشخیص خواهند داد.لوئیز تریر، نقاش و مجسمه‌ساز فرانسوی با الهام از شخصیت‌های انیمیشن‌های شناخته شده از استودیو جیبلی،…

فهرست فیلم های برتر سال ۲۰۲۲ با استفاده از امتیازبندی جوایز اصلی اهدا شده در جشنواره های مطرح

فهرست فیلم های برتر سال ۲۰۲۲ با استفاده از اطلاعات زیر تدوین شده است:۱-جوایز اصلی اهدا شده در جشنواره های مطرحی چون کن، ونیز، برلین، ساندنس و...۲- جوایز انجمن های منتقدانی چون نیویورک، لس آنجلس، واشنگتن دی.سی و...۳-فهرست فیلم…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
12 نظرات
  1. فرشاد می گوید

    فیلیپس بسیار خاطره‌انگیز بود (:

  2. نبرده می گوید

    ساکنانِ شهرهایِ مرزیِ ایران بهتر از ﺳﺎﮐﻨﺎﻥ ﺷﻬﺮﻫﺎﯼ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﺑﻪ ﻣﺮﺯ ﺍﯾﺮﺍﻥ است.

  3. ds می گوید

    من با خوندن ابتدای متن این سوال برام به وجود اومد که همین محتوایِ دو-سه دهه قبل چه طوری الان در اختیار ماست؟ منظورم اینه که یکم برام دشواره که بپذیرم یه عده معدودی که به دستگاه ضبط ویدیو مجهز بودن این همه محتوا ذخیره کردن!

    1. کوروش می گوید

      این محتوا غالبا توسط خود صدا و سیما یا شرکتهای وابسته به آن مثل سروش، به صورت سی.دی به فروش رسیدن و خوب به تعداد زیاد از اون نسخه ها کپی و آپلود هم شدن.

    2. دختران کوروش می گوید

      دقیقا این همیشه برای من سوال بوده
      میشه جواب بدین?

  4. ngc می گوید

    خیلی جالب بود ممنون
    .
    .
    ..نمیذارید آدم درس بخونه که…

  5. شهاب الدین می گوید

    «اگر حواسمان نبود و در آن عصرهای خلوت، تلویزیون را روشن می‌کردیم، این تصاویر با صدای کرکننده ناهنجاری پخش می‌شدند و پدر و مادرها را بیدار می‌کردند!» :)) :)))

  6. محمد می گوید

    شلدون(بیگ بنگ تئوری) هم یه تیشرت با طرح تصویر چهارم داشت فکر کنم

  7. دختران کوروش می گوید

    از اونجایی که بچه کنجکاوی بودم همیشه این برام سوال بود وسوال میکردم بهترین پاسخی هم که تا حالا شنیده بودم این بود که <>

  8. دختران کوروش می گوید

    فکرکنم یه تصویر دیگه از این کارت تست های ایران رو جا انداختین چون یکیش بود فقط با خط های عمودی

  9. دختران کوروش می گوید

    از اونجایی که بچه کنجکاوی بودم و همیشه این برام سوال بود وسوال میکردم بهترین پاسخی هم که تا حالا شنیده بودم این بود که
    اینا رنگ هایی هستن که ترکیب میشن و تصاویر رو بوجود میارن!!!

  10. mina می گوید

    سلام
    چه جالب …. چند روز پیش با دوستان یاد اون ایام افتاده بودیم و موضوع بحث همین بود ….میان برنامه که بصورت تصویر یک گل و موسیقی بود و …. یادمه جمعه ها یه برنامه قبل از برنامه کودک شروع می شد که تصاویر افراد گمشده رو نشون می داد و تاریخ و محل گم شدنشونو می گفت … خاطره جالبی رو یادآوری کردین که با اطلاعاتی که دادین شیرین تر شد .. بازم ممنون دکتر

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.