روزنامه همشهری و استفاده از فناوری واقعیت افزوده

9

خیلی دیر رخ داد، ولی بالاخره اتفاق افتاد!

واقعیت افزوده را می‌گویم.

ما در «یک پزشک» پیش از این بارها نوشته بودیم، اما اینجا به صورت خلاصه بار دیگر در مورد واقعیت افزوده توضیح می‌دهیم:

هر گاه از پنجره صفحه نمایش گوشی هوشمند یا تبلت خود به محیط فیزیکی پیرامون خود بنگریم و آنگاه روی صفحه نمایش اطلاعاتی اضافی و سودمند در مورد محیط دور و بر ما به ما نشان داده شود، می‌گوییم که از فناوری واقعیت «افزوده» استفاده کرده‌ایم.

به دو جز این اصطلاح دقت کنید: واقعیت و افزوده. واقعیت که همان چیزی است که به صورت عادی و بدون هیچ وسیله‌ای می‌توانیم ببینیم و «افزوده» آن سری اطلاعاتی است که به صورت کمکی توسط اپلیکیشن‌ها روی «واقعیت» به ما ارائه می‌شود.

مثال: فرض کنید که گوشی را به سمت یک بنای مهم یا تاریخی بگیرید و بعد روی صفحه نمایش اطلاعاتی در مورد تاریخچه بنا به شما داده شود.

مثال دوم: فرض کنید که برای پیدا کردن مسیر، گوشی یا تبلت را به سمت محیط بیرون بگیرید و بعد با فلش‌هایی روی صفحه نمایش آنها، روی همان منظره کوچه و خیابان، مسیر به شما نشان داده شود.

5-9-2014 8-17-30 AM

پیش از این و خیلی وقت پیش در «یک پزشک» آرزو کرده بودیم که نشریات ما از واقعیت افزوده استفاده کنند. مثلا در این پست.

واقعیت افزوده فناوری گران و پیچیده‌ای نیست.

چطور می‌شود از واقیت افزوده در یک نشریه استفاده کرد و اصلا چرا؟

فرض کنید که جزو عوامل و مدیران یک نشریه هستید و می‌خواهید جنبه چندرسانه‌ای به نشریه خود بدهید.

یک راهش این است که همراه نشریه یک DVD هم منتشر کنید که مسلما خیلی گران درمی‌آید.

راه دیگرش همین واقعیت افزوده است، مثلا فرض کنید که متن مصاحبه‌ای را چاپ کرده‌اید و می‌خواهید خوانندگان شما بتوانند صدای مصاحبه را بشوند یا فرض کنید که می‌خواهید آلبوم عکس رنگی یک رویداد را قادر به چاپ کامل آن نبوده‌اید به خوانندگان نشان بدهید.

در این صورت باید لینکی بین نشریه کاغذی و وب‌سایت خود ایجاد کنید.

در ساده‌ترین صورت شما می‌توانید در صفحه مورد نظر یک کد اطلاعاتی قرار بدهید. خواننده شما وقتی برچسب‌خوان گوشی یا تبلت را سمت این کد بگیرد، یک‌راست راهی صفحه مورد نظر سایت شما می‌شود. همین!

اما در سطحی دیگر می‌شود کار را مقداری شیک‌تر انجام داد، به این صورت که بیایید و هزینه کنید و یک اپلیکیشن اختصاصی برای نشریه خود سفارش بدهید، طوری که وقتی خواننده اپلیکیشن را باز کند و گوشی را سمت یک صفحه خاص بگیرد، ضمن دیدن ظاهر عادی آن صفحه، اطلاعات اضافی (شامل اطلاعات متنی اضافه، صدا یا عکس‌های اضافه) در همان محیط به او نشان داده شود.

مسلما این کار دوم مقداری پیچیده‌تر است.

5-9-2014 8-17-50 AM


اتفاق تازه‌ای که در همشهری اتفاق افتاده است، چیست؟

همشهری روزهای پنجشنبه یک ویژه‌نامه دارد به نام ویژه‌نامه 6 و 7. هدف از انتشار این ویژه نامه ارائه پیشنهادهای متنوع و متعدد برای گذراندن آخر هفته است.

دکتر حسن نمکدوست تهرانی روزنامه‌نگار کهنه کار که سردبیر ۶ و ۷ ویژه نامه آخر هفته روزنامه همشهری است به یاری مهدی صارمی‌فر و آرش جهانگیری برای نخستین بار پای واقعیت افزوده را به خانواده بزرگ همشهری کشانده‌اند.

به این ترتیب خوانندگان نشریه بعد از نصب یک اپ می‌توانند ویژه‌نامه همشهری را بشوند و تماشا کنند!

5-9-2014 8-13-30 AM

البته پیش از این روزنامه‌ها و نشریات ایرانی دیگری بودند که  برچسب‌های اطلاعاتی در نشریات خود چاپ می‌کردند، اما این برای اولین بار است که «واقعت افزوده» به چنین صورتی (با یک اپلیکیشن اختصاصی و به صورت مدرن) در نشریه‌ای ایرانی ارائه می‌شود.


ممکن است شما به عنوان صاحب یک نشریه حوصله، امکانات یا اصلا پولی برای انجام کاری مشابه همشهری نداشته باشید.

ولی در مرحله اول می‌توانید به سادگی با درج کدهای اطلاعاتی، نشریه خود را غنی کنید.

کافی است که سایتی برای نشریه خود داشته باشید یا اصلا وبلاگی برای نشریه خود درست کرده باشید!

فردا دیر است، از همین امروز به جمع نشریات مدرنی که از واقعیت افزوده استفاده می‌کنند، بپیوندید!

مطلب دکتر یونس شکرخواه را در مورد این اقدام همشهری را می‌توانید در اینجا بخوانید.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

فهرست فیلم های برتر سال ۲۰۲۲ با استفاده از امتیازبندی جوایز اصلی اهدا شده در جشنواره های مطرح

فهرست فیلم های برتر سال ۲۰۲۲ با استفاده از اطلاعات زیر تدوین شده است:۱-جوایز اصلی اهدا شده در جشنواره های مطرحی چون کن، ونیز، برلین، ساندنس و...۲- جوایز انجمن های منتقدانی چون نیویورک، لس آنجلس، واشنگتن دی.سی و...۳-فهرست فیلم…

قسمت دیگری از عکس‌های تاریخی کمتر دیده شده‌اند و نگرش جدیدی نسبت به تاریخ در ما ایجاد می‌کنند

عکس‌های تاریخی بسیار هستند. برخی از آنها از فرط تکرارِ دیگر روتین می‌شوند و نکته جدیدی به ما نمی‌افزایند. متاسفانه برخی از آنها در بایگانی‌های فراموش می‌شوندو کسی متوجه نکته‌شان نمی‌شود و به تدریج نابود می‌شوند و برخی هم کمتر از بقیه بها…

سرژ ورونوف: پزشکی که بیضه‌های میمون‌ها را به مردها پیوند می‌زد تا آنها را جوان کند!

یکی از پر شورترین ارائه‌ها و سخنرانی‌ها در کنگره بین‌المللی جراحان در لندن در سال 1923 توسط جراح فرانسوی متولد روسیه به نام سرژ ورونوف انجام شد.سه سال پیش‌تر، ورونوف با آزمایش‌های بحث‌برانگیز پیوند غده‌ که به ادعای خودش آدم‌ها را چند…

همه چیز در مورد رمان رابینسون کروزوئه، نوشته دانیل دفو + روجلدهای خاطره‌انگیز این کتاب

رابینسون کروزوئه رمانی نوشته دانیل دفو است که اولین بار در سال 1719 منتشر شد. این رمان داستان مرد جوانی به نام رابینسون کروزوئه را روایت می‌کند که بر خلاف میل خانواده‌اش راهی دریا می‌شود و در جزیره‌ای متروک در سواحل آمریکای جنوبی غرق…

صندلی‌های بامزه طراحی شده با هوش مصنوعی توسط بونی کاره‌را

تصور کنید وارد اتاقی می‌شوید و صندلی‌ای را می‌بینید که شبیه یک قاچ هندوانه غول‌پیکر است، همراه با پوست و دانه‌هایش. یا صندلی‌ای که شبیه آناناس سیخ‌دار است، با لبه های تیز و اندرون نرمش؟این دنیای بونی کاره‌را است، هنرمند با استعداد سه…

گالری عکس: طراحی‌های داخلی و خارجی افتضاح و عجیب که با کمی قدرت شبیه‌سازی مغزی رخ نمی‌دادند!

چیزی که من اسمش را می‌گذارم شبیه‌سازی مغزی واقعا چیز لازمی در زندگی و کار است. یعنی اینکه بتوانید قبل از جابجایی و ساختن اجسام در ذهن تجسمش کنید و بعد حین کاربری‌های مختلف تصورش کنید و پیش‌بینی کنید که کجای کار می‌لنگد.فکر کنم از زمان…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / نهال بادام / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /Hannover messe 2024 /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /جارو استخری /میکروبلیدینگ / اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
9 نظرات
  1. سعید کرمی می گوید

    خیلی جالبه. امیدوارم ادامه داشته باشه و همه‌گیر بشه.
    نکته‌ای که به ذهنم میرسه اینه که از این به بعد مطالب نشریات فقط در اون چیزی که چاپ کردن خلاصه نمیشه و محدودیت و نظارتی که در مورد محتویات چاپی اونها اعمال میشه رو نمیشه براحتی بر واقعیت افزوده اونها اعمال کرد. مخصوصا اگه این واقعیت افزوده بصورت آنلاین قابل تغییر باشه (که به نظرم باید همینطور باشه).
    خلاصه اینکه حضور تکنولوژی در جنبه‌های مختلف زندگی ما اصلا رفتارهای سنتی رو برنمی‌تابه.

  2. کمیل می گوید

    دمشون گرم
    کار باحالی کردن
    با اینکه یکم دیر بود ولی باز هم شروع خوبیه

  3. علی شیری می گوید

    سلام با تشکر
    این اپلیکیشن رو کجا میشه دانلود کرد و اسمش چیه؟
    ایمیل من: iranigoal@live.com

  4. نوید می گوید

    کار جالبیه اما کاش همشهری درکنار این که به فکر این جینگولک بازی ها هست به فکر پرداخت حقوق به پسنلشم باشه. دو تا از دوستای من که تو همشهری گرگان کار می کردن بعد از این که 6 ماه حقوق نگرفتن! اخرش بیخیال کار تو همشهری شدن و از گرفتن طلبشون هم ناامید

  5. شهریار می گوید

    ایکاش ما که روزنامه را نتونستیم بگیریم٫ به صورت آنلاین می‌تونستیم تست کنیم.

  6. یوسف تاریخانی می گوید

    – مسیری که ما باید در اون حرکت کنیم حتمیه اما خوب کند در اون پیش می ریم و این می تونه به ضررمون تموم بشه. بهرحال زندگی دیجیتال به شیوه های مختلف داره از دل زندگی های روزمره مون سر در می آره و چه خوبه که هم سرعتمون رو بیشتر کنیم هم از طریق صحیحش انجام بشه یعنی این زندگی، همراه با فرهنگش، که لازمه اش استفاده صحیح از فناوری وگرنه ظواهر و پوسته های دیجیتالی کاری رو به سرانجام نمی رسونند
    – از همشهری دوتا اپ ios رو نصب و امتحان کردم یکی دانستنیها و یکی خود همشهری این دو ظاهری ابتدایی دارند فقط برای iphone هستند ، مدتها ست که آپدیت نشدند و این اواخر که آپ همشهری اصلاً کار نمی کنه فکر کنم مثل همیشه پروژه ای بوده دهن پر کن و برای دادن آمار چون هیچ گونه پشتیبانی و ارتقایی در کار نیست آیا این کار جدیدشون هم فقط در همین حد و اندازه است؟

  7. Ali می گوید

    ولی فکر کنم اولین بار این کار رو یه مجله ی دیگه کرد (فکر کنم اسمش دی.وان بود ( مثل همشهری یه اپلیکیشن اختصاصی ارائه داده بود )

  8. Rend می گوید

    این اپلیکیشن اختصاصی که میگین منظور همون اپ LAYAR می باشد آیا؟
    تازه اون هم از اکانت رایگان استفاده کردند که روی صفحه تبلیغات هم داره !
    اینکه اینقدر سختکوشانه تلاش کردن و یک اپلیکیشن غیر اختصاصی ( همون عمومی خودمون ) رو اونم با اکانت رایگانش برا خودشون استفاده کردن واقعن جای تقدیر داره !!!!!!

  9. mina می گوید

    مطلب جالبی بود
    متشکرم

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5