الگوریتم هوشمندانه‌ای که می‌تواند حتی در عکس‌های تگ نشده هم شخصی را پیدا کند

6

کاربران اینترنت و به خصوص شبکه‌های اجتماعی ممکن است بارها سعی کرده باشند، عکس یک شخص را پیدا کنند، اما موفق نشده باشند و این به خاطر این است که الگوریتم‌های جستجو، بیشتر مواقع، تنها وقتی یک عکس برچسب (تگ) خورده باشد، قادر به پیدا کردن عکس هستند.

اما الگوریتم جدیدی که توسط پرهام اعرابی و دانشجوی او -ران اپل- ابداع شده است، ممکن است این وضعیت را تغییر بدهد پرهام اعرابی، استاد دپارتمان مهندسی کامپیوتر و الکترونیک دانشگاه تورنتو است.

12-7-2013 7-45-43 PM

بگذارید مثالی بزنم: فرض کنید که عکس با پدر و مادر خود گرفته‌اید و در شبکه‌های اجتماعی در این عکس، نام پدر شما برچسب‌ نخورده باشد. به طور معمول اگر به دنبال عکس‌های پدر خود بگردید، الگوریتم‌های عادی، این عکس را فهرست نمی‌کنند.

اما الگوریتم پرهام اعرابی، کار جستجو را به شیوه معول انجام نمی‌دهد.

کارکرد الگوریتم را می‌شود در دو مرحله خلاصه کرد:

1- الگوریتم ابتدا از طریق ظاهر شدن افراد در مکان‌هایی مانند ساحل، رستوران، اماکن سیاحتی و … متوجه می‌شود که یک سری اشخاص به هم نزدیک هستند، با هم دوستند یا عضو یک خانواده هستند.

2- در هنگام جستجو، در عکس‌های برچسب‌نخورده هم جستجو می‌کند و الویت را به جستجو در عکس‌هایی می‌دهد که در آنها اشخاص خیلی نزدیک به یک فرد حضور داشته باشند.

12-7-2013 7-41-00 PM

به عبارت دیگر الگوریتم یک گراف از برچسب‌ها بر اساس میزان نزدیکی آنها با هم می‌سازد. حالا در هنگام جستجو، الگوریتم علاوه بر ارائه نتایج بر اساس عکس‌های برچسب‌خورده، دنبال عکس‌های برچسب‌نخورده هم می‌گردد.

از آنجا که الگوریتم می‌داند هر شخص با چه کسانی بیشتر نزدیک است  نشست و برخاست می‌کند، می‌داند در کدام عکس‌های برچسب‌نخورده، بیشتر متمرکز شود.

اگر کار اول، یعنی تعیین میزان نزدیکی اشخاص به هم انجام نشود، جستجو به شیوه معمول، حتی با فناوری پردازش و شناسایی چهره، خیلی دشوار و زمان‌بر است و مستلزم صرف نیروی پردازشی زیاد است. اما این الگوریتم، کار را ساده‌تر می‌کند و جستجو را محدود به عکس‌هایی می‌کند که در آن شانس حاضر بودن یک فرد بیشتر است.

به این ترتیب جستجو در میلیاردها عکس شبکه‌های اجتماعی بسیار ساده‌تر می‌شود، در حال حاضر رابط کاربری برنامه پرهام اعرابی، ساده است و برنامه در مرحله پژوهشی خود است، اما می‌شود انتظار داشت که این الگوریتم در آینده نزدیک در بدنه شبکه اجتماعی عظیم فیس‌بوک هم بتواند قرار بگیرد.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

باز هم نمونه‌هایی از معماری بد که آنقدر جلب توجه کرده‌اند که شهره اینترنت شده‌اند!

طراحی بد داریم تا طراحی بد. شاید پشت برخی از اینها اصلا طراحی‌ای هم در کار نبوده و همه چیز بداهه پیش رفته است یا حاصل اخنتلاف مهندس طراح داخلی و خارجی و کارفرمایی بوده که فکر می‌کرده همه چیز را می‌داند یا شاید هم دستور کارفرمایی بوده که…

مجموعه‌ای از تصاویر عجیب و غریبی که در گوگل مپ و گوگل استریت دیده شده‌اند!

گوگل مپ بسیار کار راه‌انداز است و گوگل استریت اصلا اگر سرعت اینترنت اجازه بدهد، اجازه جهانگردی مجازی به ما می‌دهد.اما برخی اوقات اشخاص به صورت تصادفی و یا حین وب‌گردی‌های طولانی تصاویری در این سرویس‌های گوگل شکار کرده‌اند که بسیار بامزه…

آیا ماری آنتوانت واقعاً گفته بود مردمی که در قطحی نان هستند، کیک بخورند؟! حقیقت درباره یکی از…

این یکی از بدنام‌کننده‌ترین داستان‌های تاریخ است: روایت این است که ملکه ماری آنتوانت وقتی شنید که دهقانان فرانسوی آنقدر فقیر شده‌اند که توانایی خرید نان ندارند، پاسخ داد: "بگذارید کیک بخورند." این افسانه برای قرن‌ها نقل شده است و به این…

چرا غذاها در کتاب‌های مصور و انیمیشن‌ها اینقدر اشتها برانگیزند؟!

دوران کودکی خودم را که به یاد می‌آورم، یاد کتاب‌های داستان مصور می‌افتم که در بعضی از صفحات آن عکس میزهای پر از غذا درج شده بود. نقاشی‌های آنقد آنقدر خوب بودند که تصور می‌کردم میوه‌ها و مرغ و بوقلمون و سوسیس فرنگی‌ها مسلما باید کیفیت…

ژاک شارل: کسی که اولین بالون هیدروژنی تاریخ را به پرواز درآورد

در 4 ژوئن 1783، برادران مون‌گلفیه اولین بار یک بالون هوای گرم را در جنوب فرانسه به نمایش گذاشتند. این بالون که از گونی محکمی پوشیده شده با کاغذ ساخته شده بود و تا نزدیک به 2 کیلومتر بالا رفت و به مدت 10 دقیقه در هوا باقی ماند.خبر موفقیت…

تصور دهشت نبرد «واترلو» با هوش مصنوعی میدجرنی

نبرد واترلو، که در ۱۸ ژوئن ۱۸۱۵ رخ داد، یک درگیری نظامی مهم در طول جنگ‌های ناپلئون بود. این جنگ بین ارتش فرانسه به رهبری امپراتور ناپلئون بناپارت و اتحادی از نیرو‌های بریتانیایی، هلندی و پروس به فرماندهی دوک ولینگتون و فیلد مارشال گبهارد…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
6 نظرات
  1. فرشاد می گوید

    البته این الگوریتم به شرطی این کار رو انجام میده که در پروفایل کاربر مربوطه تعدادی از عکسها تگ خورده باشند. اگر با پروفایلی پر از عکس هایی مواجه باشیم که هیچکدوم تگ نخورده باشند به ناچار مجبور به استفاده از الگوریتم‌های پردازش چهره میشیم.

    1. سميه اعرابي می گوید

      آقا فرشاد شما چرا کلا همه ی پست ها کامنت می نویسید؟
      هر جا میریم کامنت شما هست.
      بهتر نیست بیشتر به وبلاگ و سایت خودتان برسید؟ 🙂

      1. فرشاد می گوید

        راستش مدت زیادیه یک پزشک یکی از اصلی ترین ایستگاه‌های من توی وبگردی هست. باور دارم کاربری که از سایتی خوشش میاد و از مطالبش چیز یاد میگیره برای قوت قلب وبلاگ‌نویس هم که شده باید در بحث شرکت کنه. من خیلی دوس دارم با همفکرهام در این کامنت‌ها تبادل نظر داشته باشم ولی نمیدونم چرا کسی پا نیست!
        در مورد فرمایش دومتون باید عرض کنم من در حدی نیستم که بخوام برای خودم وبلاگ داشته باشم، اون هم در این سطح. شاید هم خیلی سخت‌گیرم ولی عاشق این وبلاگ و نویسندگانش و حتی خوانندگانش هستم.

        1. علیرضا مجیدی می گوید

          نظر لطفتون هست.

  2. safa می گوید

    الگوریتم جالبیه
    هر چند خیلی وقت پیش به ذهنم اومده بود اما خودم ردش کردم چون نمیتونه الگوی خوبی باشه
    مثلا من خودم معمولا با کسی عکس میندازم صمیمیم و کنار هم هستیم و با خیلیا اینطورم در همه اماکن حالا با توضیح شما بعید میدونم بتونه مفید باشه
    البته برا کسانی که دایره افراد درون عکساشون خیلی پایینه میتونه کمک باشه

  3. پرویز می گوید

    خوب نتیجه بیشتر بر پایه شانس هستش

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.