اختلاف نظر بیل گیتس با مارک زاکربرگ: اینترنت یا واکسن مالاریا، کدام یک، نخست باید برای مردمان کشورهای فقیر فراهم شود؟

24

امروز خبر جالبی در مورد یکی از اظهارات بیل گیتس خواندم، او اشاره کرده بود که فناوری چیز شگفت‌انگیزی است، اما لزوما مطابق نیازهای مردم فقیر و بی‌نوای دنیا، پیشرفت نمی‌کند.

بیل گیتس که مدت‌ها است به صورت مستقیم دخالتی در کارهای شرکت مایکروسافت ندارد و همه نیروی خود را مصروف بنیاد خیریه بیل و ملیندا می‌کند، گفته است که:

وقتی می‌خواهیم زندگی‌ها مردم را ارتقا بدهیم، باید روی چیزهای پایه، مثلا میزان بقای کودکان یا تغذیه اطفال تمرکز کنیم. پی‌سی‌ها در هرم نیازهای انسان، در پنج پله اول جایگاهی ندارند.

این گفته بیل گیتس در تعارض با سمت و سوی کارهای مارک زاکربرگ قرار دارد، او چند ماه پیش،  دسترسی به اینترنت برای همه ساکنان کره زمین را حق اساسی آنها دانسته بود و اینترنت را ابزاری برای پیشرفت دنیا دانسته بود.

اما بیل گیتس عقیده دارد که بسیار مسخره است که قبل از اینکه برای ساکنان جایی واکسن مالاریا فراهم کنیم، در پی رساندن اینترنت به آنها باشیم.

11-04-2013 11-22-53 AM


شما چه فکر می‌کنید؟ کدام دیدگاه درست است؟ دیدگاه گیتس یا دیدگاه زاکربرگ و یا گوگل که می‌خواهد با بالن‌هایی اینترنت را به همه برساند؟

11-04-2013 11-23-35 AM

راستش من فکر می‌کنم، مشکل در بودجه و اولویت‌ها نهفته است.

ایده‌آل این است که بشود همزمان فناوری اینترنت و مراقبت‌های بهداشتی اولیه را به مردمان کشورهای محروم و در حال توسعه رساند.

اما وقتی با جامعه‌ای مواجه هستید که مثلا همه خانه‌ها به برق دسترسی ندارند، قدرت خرید پی‌سی ندارند، با زبان‌های خارجی آشنا نیستند و از نظر فرهنگی با باورهای آنها آشنا نیستید، شاید تمرکز روی رساندن اینترنت به همه، شعارگونه و خارج از دایره منطق باشد.

اما این به معنی این نیست که از ابزار فناوری برای «آموزش» مردم این نواحی هم استفاده نشود.

به طور کلی تا جامعه‌ای به یک ثبات نسبی از نظر اقتصادی و نیازهای اولیه نرسد، تلاش ما برای ارتقای علمی و فرهنگی آن جامعه، بیشتر به صورت غیرفعال یا passive می‌تواند باشد، اما در جامعه‌ای که خود را پیدا کرده است، می‌توان به آموزش فعال active هم فکر کرد، در چنین جامعه‌ای است که مردم می‌توانند بدون محدودیت از اینترنت برای رسیدن به خبر و محتواهای آموزشی استفاده کنند، آنها می‌توانند با هم تعامل کنند، فکر کنند و تصمیم بگیرند.

به صورت خلاصه، سبک رساندن فناوری به مردم این نواحی باید بومی شود، گذاشتن آی‌پد در دستان همه دانش‌آموزان کشورهای توسعه‌نیافته، خوب است، اما وقتی بودجه لازم برای واکسیناسیون آنها وجود ندارد، بهتر است «واکسن + پی‌سی‌های عمومی ارزان» برای آنها تهیه کرد!


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس های هوایی تام هگن از باغ های زیتون اسپانیا – الگوهای زیبای مواج و سنت‌های قدیمی

به مدت هزاران سال، اسپانیا به دلیل آب و هوای مدیترانه‌ای، تابستان‌های طولانی و گرم و دمای معتدل زمستانی، در تولید زیتون پیشرو بوده است. میوه‌های زیتون که در آب نمک نگهداری می‌شوند و یا آسیاب می‌شوند تا روغن‌های طبیعی از آنها استخراج شوند،…

نمونه‌هایی از وندالیسم – البته در شکل نسبتا خفیف آن

وندالیسم به عمل عمدی ایجاد خسارت، تخریب یا اسیب زدن به اموال، اغلب بدون هیچ دلیل یا توجیه قانونی اشاره دارد. این کار شامل اعمالی مانند رسم گرافیتی، برچسب زدن، خراشیدن، شکستن یا نقاشی روی سطوح، از جمله ساختمان‌ها، وسایل نقلیه، فضا‌های عمومی…

این دانشجوی 18 ساله با هوش مصنوعی 19 شخصیت سیمپسون‌ها را به صورت شخصیت‌های واقعی درآورد!

برودی هالبروک دست به کار جالبی زده و جان تازه‌ای به شخصیت‌های محبوب سریال سیمپسون‌ها داده است. او در این مورد نوشته:«من از Midjourney برای تبدیل شخصیت‌های مورد علاقه‌‌ان از انیمیشن‌ها به قالب انسان استفاده کردم. البته برخی از اعضای…

چرا بسیاری از ساختمان‌های تاریخی در بریتانیا دارای پنجره‌های آجرکوبی شده هستند؟

زمانی در بریتانیای کبیر داشتن پنجره در خانه‌ها و ساختمان‌ها بسیار گران از آب درمی‌آمد! چرا؟!چون در سال ۱۶۹۶ با وضع مالیات بر پنجره که بسیار در جامعه منفور بود، وضعیت تغییر کرد. در این زمان مالیات بر صاحبان املاک را بر اساس تعداد…

ربات‌هایی که در دنیای سینما و تخیل دوستشان داشتیم یا در مواردی از آنها می‌ترسیدیم!

انسان‌ها همیشه از تحولات تازه می‌ترسند و از زمانی که تخیل آدم ماشینی ایجاد شد، ترس از این توده‌های آهنی هم ایجاد شد. شخصیت ربات‌ها در ابتدا در داستان‌ها خیلی سطحی و بیشتر هراس‌‌انگیز بود، اما بعدا ربات‌ها دارای شخصیت شدند تا جایی که حتی…

روش‌های بد نشستن روی صندلی و شیوه نشستن سالم روی صندلی در محیط کار

در موقعیت‌های مختلف یا در هنگام خستگی، روش‌های مختلفی برای نشستن روی صندلی از سوی ما استفاده می‌شود که برای بدن مفید نیستند. برخی از این موارد عبارتند از:خم شدن روی صندلی: وقتی روی صندلی خمیده می‌شوید، ستون فقرات شما به درستی حمایت…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
24 نظرات
  1. علیرضا می گوید

    هر کسی از ظن خود شد یار من

  2. بهروزم می گوید

    درود .

    اولویت اول مسکن بعد امنیت و بعد بهداشت هستش . ما نمیتونیم شکم خالی رو با اینترنت پر کنیم و این به این معنی نیست که گسترش اینترنت کار بدی هستش ولی یاد آوری میکنه که توسعه باید متوازن باشه .

    1. mohammad می گوید

      با تسعه متوازن موافقم
      ولی اینترنت میتونه بستری رو فراهم کنه برای آموزش و ارتباط با دنیا، که این کار میتونه در آینده باعث پیشرفت در جوامع فقیر در مسائل مختلف بشه و اونهارو از فقری که امروزه دچارش هستند نجات بده آنهم به صورت دائم
      مطمئنا استعداد های بسیاری در کشور های فقیر هستند که هیچوقت کشف نمیشن

  3. afsoon می گوید

    من طعم فقر رو چشیده ام. میدونم خانه ای از پایبست ویران رو نقش ایوان چاره نیست
    منکر لزوم نیاز به تکنولوژی و پیشرفت و اینترنت و… نیستم ولی جامعه بی بهره از امکانات اولیه بهداشتی و پزشکی و ضروریات زندگی حتی اگر همه پی سی و اینترنت رایگان هم دریافت کنند دردی ازشون دوا نمیشه. من با بیل گیتس موافقم

  4. منصور می گوید

    سلام دکترجان
    اگر درست به خاطر داشته باشم چند وقت پیش هم خود شما شبیه همچین تجربه ای را در یک پست نوشته بودید .
    موضوع آن پست مشکلات مالی مراجعه کنندگان شما در اورژانش و مقایسه آنها با دل نگرانیهای بعضی از خوانندگانتان در مورد آخرین نسخه محصولات اپل بود
    این عدم توازن بین خواسته های ما و واقعیتهای محیط پیرامونی امر عجیبی نیست در خوشبینانه ترین حالت آقای زاکربرگ درک درستی از مشکلات مردم محروم آفریقا یا هر منطقه محروم دیگه ندارد
    چرا راه دور برویم خود بنده و خیلی از خوانندگان این وبلاگ تصوری از اینکه خانواده هایی در همین شهر تهران وجود دارند که با روزی یک وعده غذا خود را سر پا نگه میدارند نداریم و با این حال قیمت آخرین محصوا اپل برایمان یک دغدغه است
    قصد تخطئه کسی را ندارم و وارد بحث های حاشیه مانند مسئولیت های دولتها و غیره نمیخوام بشم
    این واقعیت بشر امروزیه که میخواهد فقط خودش جلو بره و رشد کنه و کاری نداره دیگران بهش میرسند یا نه به همین خاطر هم هست که مسئولیت اجتماعی آقای گیتس برای من ارزشمند و ستودنی است
    با این حرف شما هم اجازه بدید بگم مخالفم چون بودجه امری فیزیکی و محدود است پس عملا بودجه های موجود کفاف حداقل های نیازهای محرومان را نمیکند خود شما به مریض های محرومتان نگاه کنید بودجه شما دریا هم باشد بازهم کفاف ارائه حداقل خدمات به ایشان را نمیکند
    حال چه برسد بخواهید برایشان کنار خدمات درمانی دسترسی به تکنولوژی جدید هم فراهم کنید
    باز هم تاکید میکنم مخالف تکنولوژیهای جدید نیستم و نمیخواهم حل تمامی مشکلات را بر گردن دولت بیندازم
    فقط از تمامی دوستان خواهش میکنم به مفهوم مسئولیت اجتماعی کمی فکر کنند انگاه هرکس میتواند بهترین راه را جهت ارائه خدمت به محیط پیرامونش فارغ از تمامی مرزبندیها و تعصبها پیدا کنه

    1. ثریا می گوید

      کاملا با نظرشون موافقم.
      هر کسی به اندازه توانش به همنوعش کمک کنه عالیه
      بیل گیتس مسیر زندگیشو خیلی وقته پیدا کرده

    2. mohammad می گوید

      به نظر بنده زاکربرگ ماورای مسیر بیل گیتس صحبت میکنه
      مطمئنا کاری که گیتس برای مردم نیازمند کمک انجام میده بسیار ستودنی است و شکی در این نیست ولی بعضی کار ها ریشه ای هستند
      مثل همون ضربالمثل چینی که ماهیگیری یاد دادن رو به ماهی دادن ترجیح میده
      به نظر من اگر فقط به فکر تامین غذا و سرپناه به صورت انسان دوستانه باشیم تا دنیا باقیست فقر نیز باقی خواهد ماند.ولی اگر در کنار آن به فکر ایجاد بستر های کلی برای توسعه باشیم در آینده خود اونها فقر رو از بین میبرن

  5. amir می گوید

    بزرگی این مرد اونقدره که شانس اینکه یکی بتونه بهش برسه یک در میلیار هست.

  6. فرشاد می گوید

    کاملاً موافقم، نیازهای اولیه باید در کنار تکنولوژی با یک تناسب خاص با توجه به فرهنگ مردم منطقه ارایه بشه.
    شاید هم بخاطر تاثیر اینترنت روی از بین بردن مرزها و محدودیت‌ها، نیاز به بازبینی هرم مازلو باشه!

    1. mohammad می گوید

      من هم با بازبینی هرم مازلو موافقم
      به نظر من اینترنت و دانستن زبان انگلیسی باید در ابتدایی ترین نیاز ها قرار بگیرند

  7. آرش می گوید

    به نظر من افزایش سطح اطلاعات و دانش عمومی در جامعه مهمتر و مفیدتره. به جا دادن یه ماهی درسته، باید شرایط برای ماهیگیری رو مهیا کرد.
    بحث مالاریا و فلج اطفال سر سوزنی از مشکلات چنین جوامعی است. حضور اینترنت میتونه تاثیراتی بنیادی تر داشته باشه.

  8. ابوذر می گوید

    به نظر من خیلی از کارهای این چنینی برای کشورهای فقیر باعث مصیبت بیشتره. مثلا توی خیلی از این کشورها واکسن مالاریا تنها کاری که میکنه اینه که طرف رو از مردن چند روزه نجات میده تا مثلا در طول سی چهل سال در گرسنگی و فقر یه مرگ تدریجی رو تجربه کنه.(از طرف دیگه این واکسن باعث افزایش سریع تر جمعیت و کمبود منابع برای کسانی که زنده میمونن میشه. یکی از بزرگترین مشکلات کشورهای آفریقایی همین رشد سریع جمعیته.)
    به نظر من نه اینترنت و نه واکسن دردی رو دوا نمیکنه. خیلی از جاها نیاز به زیرساخت های اولیه مثل جاده، برق و انرژی های سوختی داره. باید این پول ها در ایجاد شغل سرمایه گذاری بشه. این طوری اون عده ای که زنده میمونن زندگی بهتری خواهند داشت و جامعه خودش به ثروتی میرسه که بتونه مالاریا رو کنترل کنه.
    اینها دارن راه رو برعکس میرن.

    1. Javad-ht می گوید

      خیلی جالبه که راحت پشت کامپیوتر نشستی و نظریه میدی که واکسن ندن به آفریقایی ها تا بمیرن و جمعیتشون کم بشه تا بتونن زندگی بهتری داشته باشن!

      1. ابوذر می گوید

        من نمیدونم اگر من از پشت کامپیوتر نظر رو میدم شما از کجا داری این نظر رو میدی ولی هر جا هستی مطمئنم که گرسنگی (به معنای یک احساس دائم و همیشگی، نه صرفا احساس گرسنگی که سریع با غذاخوردن برطرف میشه) رو نچشیدی، که این زندگی رو ترجیح میدی. من خودم گرسنگی به اون معنا رو چشیدم و میدونم چه مصیبتیه.
        خیلی راحت در مورد مردم قضاوت میکنی.

        1. مهدی می گوید

          نمیشه گذاشت بقیه بمیرن که اون چیزی که داریم رو با هم میخوریم نه ۱ بخوره ۲ تا نخورن

    2. مهدی می گوید

      نمیشه گذاشت بقیه بمیرن که اون چیزی که داریم رو با هم میخوریم نه 1 بخوره 2 تا نخورن

  9. eve می گوید

    از هر دو.. بیل گیتس هم افتاده تو یه تله ای که خیلی از نیکوکارها می افتن. تا کی می خواد تو حلق بچه ها دارو بریزه؟؟ باید یه ترکیبی از هر دو باشه.

    1. مهدی می گوید

      ه ه ه تله !!!!!! چه حرفا
      تا وقتی که بتونه توی حلق این بچه های نازنین دارو میریزه

      1. eve می گوید

        هاهاها آره تا آخر بشریت ادامه بده. چون تا وقتی این مردم سواد کار و فرهنگ ندارن این ماجرا ادامه داره.

  10. پرهام می گوید

    نیازهای اولیه در کنار تکنولوژی یک ایدآل است. ایدآل ها همیشه خوب و عالی هستند، اما کمتر دست یافتنی. دست یافتنی اینجا باید برآوردن نیازهای اولیه این مردمان باشه، مثل غذا، بهداشت و امنیت. رفع این نیازها خود به خود اونها رو به سمت تکنولوژی سوق میده.

  11. احمد می گوید

    نیمدونم این خاطره که میخوام بگم چقدر به موضوع مربوطه اما شاید زاویه دید متفاوتی بده:
    پدربزرگم تعریف می کرد که یه زمانی موتور سیکلت هایی به نام ایژ وارد ایران می شدند که شوروی میساخت.موتورهای پرقدرتی بودند و برای بیابان و دشت ایده آل. شکارچی ها دنبال آهوها و گورها می کردند اینقدر زبون بسته ها رو دنبال می کردند تا از نفس بیفتند و بعد هم به راحتی شکار می شدند. نمیخوام بگم که این رو به انقراض رفتن همش تقصیر تکنولوژی هر تکنولوژی جدید اثرات گسترده ای خواهد گذاشت باید به فکر همه جوانب بود. اولویت های فرهنگی رو هم نباید فراموش کرد.
    کی میتونه منکر خدمات گوگل ارث بشه. به خیلیها کمک کرده و برای تحقیقات پزشکی تو دل آفریقا چه چیزی بهتر از یک نقشه و تصویر هوایی به روز از مناطقی که دچار مالاریا هستند.

  12. نیما می گوید

    من با بیل گیتس موافقم
    اونها که میگن اول تکنولوژی و از این حرفها به نظر من یه خورده تازه به دوران رسیده هستن
    از اونها که همه چی رو در زرق و برق زندگی می دونن
    بیل گیتس به هرچی که خواسته رسیده و حالا بعد این همه تجربه
    جایی داره فعالیت می کنه ( کمک به بهداشت و سلامت مردمان فقیر )
    که ربطی به رشته کاری اش نداشته
    بعد سالها ور رفتن با تکنولوژی روز دنیا
    خیر مردم رو در سلامت و بهداشت اونها دیده

  13. امین می گوید

    درود بر بیل، حق با بیل گیتس هستش، انسان بیمار اینترنت میخواد چیکار، امنیت، سلامت، تغذیه درست و سرپناه و … در انتها اینترنت.

    اون زاکربرگ تا حالا درد و مرض نگرفته که میگه اینترنت مهمتره، خدا عقل عنایت کنه.

  14. ساشا می گوید

    بیل گیتس هر چی بگه درسته باو اون سنی ازش گذشته و میدونه تو دنیا چه خبره…

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5