چه زمانی «چیز» یا «اوم» گفتن را شروع کردیم؟!

2

یکی از تفاوت‌های دنیای مدرن، مخصوصا از دورانی که اینترنت همه‌گیر شد با پیش از آن، مستند کردن همه چیز است.

تا پیش از دوره اینترنت، اصطلاحات و شیوه‌های گویش و نگارش خودمانی یا محاوره‌ای و اشاره‌ها و کنایات کوچه و خیابان اصلا مجالی برای ثبت نداشتند، اما در عصر یوتیوب، توییتر و سایر شبکه‌های اجتماعی، کاربران بیشتر مواقع از همان زبان محاوره، برای نوشتن منظور خود استفاده می‌کنند. ما مدتهاست که فرهنگ‌نامه‌های واژگان عامیانه داریم، شما اگر عبارت slang dictionary را جستجو کنید، می‌بینید که انبوهی از فرهنگ‌نامه‌های آنلاین داریم.

اما آیا تا حالا شما به «چیز» گفتن‌ها یا «اوم» گفتن‌ها در محاوره‌های روزانه خود و دوستانتان دقت کرده‌اید؟ این «اوم»ها از چه زمانی وارد زبان ما شدند؟ مثلا آیا در زمان قاجار هم هر وقت مردم می‌خواستند درنگی کنند و اندکی روی جمله بعدی فکر کنند، «اوم» می‌گفتند، یا زمانی که اسم چیزی را فراموش می‌کردند «چیز» می‌گفتند؟!

در شرایطی که در مورد بسیاری از مسائل مهم تاریخ و فرهنگمان تحقیقی انجام نداده‌ایم، بعید است که در مورد این مطلب هم تحقیقی کرده باشیم!

اما جالب است که در غرب شخصی به نام «مایکل اراد» Michael Erard در این مورد تحقیق کرده است و کتابی را به تمامی به ریشه‌های اوم، اشتباهات لپی و لکنت‌ها و لغزش‌های زبانی اختصاص داده است.

04-21-2013 10-04-17 AM

فرهنگ آکسفورد هم چیزهای مختصری در مورد تارخچه اوم دارد، بر این اساس در اعصار مختلف صدا و شبه‌واژه‌ای که هنگام فشار و درنگ بر زبان گوینده جاری می‌شد، متفاوت بود، مثلا در قرن پانزده مردم بیشتر «هوم» می‌کفتند، در قرن شانزده «هوم» تبدیل به «هِم» شد، در قرن هفده مردم «هاو» می‌گفتند و در قرن نوزده «اِر»!

البته اینها چیزهایی هستند که محقق به سختی در نوشته‌ها پیدا کرده است و شاید در محاوره عملا چیزهای دیگری گفته می‌شدند.

از سوی دیگر استفاده بیش از حد اوم و نظایر آن، در فرهنگ‌های مختلف نشانه آشفتگی گوینده است و همیشه انتظار می‌رود که یک فرد، مخصوصا اگر جایگاه مهمی در جامعه داشته باشد، با روانی و فصاحت و بلاغت سخن بگوید.

اما جالب است که در زبان‌های مختلف مردم معادل‌هایی برای اوم دارند:
فرانسه: euh
کره‌ای: eum
فنلاندی: öö
روسی: eh

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عمو حاجی -کثیف‌ترین مرد جهان- چند ماه پس از نخستین حمام برای اولین بار در ۶۰ سالگی، سال پیش درگذشت!

عمو حاجی (۱۹۲۸–۲۰۲۲) مردی ایرانی بود که بیش از ۶۰ سال به حمام نکردن شهرت داشت. عمو حاجی نام واقعی او نبود بلکه لقبی بود که به این فرد مسن داده می‌شد. او در روستای دژگاه فارس در آلونک و چاله‌ای در زمین زندگی می‌کرد.از آنجایی که او…

تبدیل شخصیت‌های انیمیشن‌های و کارتون‌ها به نمونه‌های انسانی شبیه به آنها

در انیمیشن‌ها ما حیوانات را دارای شخصیت انسانی می‌کنیم، رخت و لباس به تنشان می‌کنیم، آنها را صاحب جامعه و شهر می‌کنیم و رفتارهای انسانی را به آنها منتسب می‌کنیم.اما تصور کنید که در کاری معکوس، این شخصیت‌های کارتونی را می‌توانستیم به…

تجدید خاطره‌ای با وبلاگستان – اسکرین شات‌هایی از برخی از وبلاگ‌های قدیمی خوب

شبکه‌های اجتماعی وبلاگ‌ها را فرونرخیتند. دلایل فروریختن آنها بسیار بیشتر از محبوب شدن شبکه‌های اجتماعی بود:1- بسته شدن ابزارهای رایگان‌های وبلاگ‌نویسی2- نوع نوشتن وبلاگ‌نویس‌ها که هم بسیار انرژی‌بر و وقت‌گیر بود و هم به خاطر…

عکس‌های جالبی از ساخت و سازها و اقدامات معماری نافرجام

مجموعه زیر به ظاهر مفرح یا حتی خنده‌دار است اما هر یک گویای نبود نقشه، مغز طراح یا ذهنی است که به صورت ساده کار را در ذهن شبیه‌‌سازی کند.مشابه این جمله مشهور را که عیب برنامه، در حین انجام آن بیرون می‌آید را در عمرمان زیاد شنیده‌ایم و…

تراژدی ایگناتس زملوایس: پزشکی که پیشگام شستن دست ها بود

نزدیک به ۱۵۰ سال از اقدامات پیشگامانه لوئی پاستور و رابرت کخ می‌گذرد که به پایه‌گذاری نظریه میکروب بیماری کمک کرده است. با این حال، متقاعد کردن ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی برای جدی گرفتن شستن دست‌ها هنوز یک چالش است. مراکز کنترل و…

وقتی هم عاشق کارت باشی و هم خلاق، نتیجه‌اش می‌شود این عکس‌هایی که می‌بینید

تا حالا عاشق شده‌اید؟ همه چیز دنیا را زیبا می‌بینید، احساس گرما و سرمای زیاد در تابستان یا زمستان نمی‌کنید و مشتقل از زمان، در زمان سیر می‌کنید.حالا اگر این عشق به کارتان باشد و از خلاقیت بهره خوبی برده باشید، نتایج کارتان زیبا می‌شود.…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
2 نظرات
  1. مریم می گوید

    خیلی جالب بود. همیشه موقع خوندن یه سری آثار ادبی غربی برام سوال پیش می اومد که این “اِررر” دیگه چجور وقفه کلامی ایه، هر چند هیچ وقت به فکرم نرسید در موردش تحقیق کنم.

  2. مشایخ می گوید

    پس اکنون می توان با ساخت یک نرم افزار و نصب آن در شبکه های اجتماعی و وبلاگ ها، متوجه شویم این اصطلاحات فیسبوکی و اینترنتی از چه زمانی در این شبکه ها و وبلاگ ها مد شده اند.
    حتی می توان به علل اجتماعی آنها نظیر انتخابات، امتحانات مدارس، عید و … پی برد.
    این مطلب خیلی جالب بود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5