نخستین تحقیق مستقیم در زمینه عوارض اعتیاد اینترنتی

8

یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که زمانی که کاربرانی که وابستگی شدیدی به اینترنت دارند آفلاین می‌شوند، با عوارضی مشابه معتادان معمولی در هنگام عدم دسترسی به مواد مخدر روبرو می‌شوند. این تحقیق که توسط پژوهشگران دانشگاه‌های میلان و سوان‌سی (Swansea) به انجام رسیده است، نخستین تحقیقی است که تاثیرات روانی نامطلوب و آنی استفاده از اینترنت را نشان می‌دهد.

اعتیاد به اینترنت

در مرحله نخست شصت داوطلب با میانگین سنی 25 سال، برای تعیین میزان استفاده‌شان از اینترنت مورد آزمایش قرار گرفتند. در این مرحله توجه ویژه‌ای به این موضوع شد که آیا آن‌ها به صورت وسواسی از اینترنت استفاده می‌کنند و این‌که آیا استفاده از اینترنت ارتباطات اجتماعی و شغل آن‌ها را تحت تاثیر قرار داده است یا خیر.

پس از آن از داوطلبین خواسته شد که به وب‌گردی بپردازند و به هر سایتی که دوست دارند سر بزنند. با گذشت ۱۵ دقیقه وب‌گردی متوقف شده و خلق‌وخو و میزان اضطراب آن‌ها اندازه‌گیری شد. در این مرحله مشخص شد که داوطلبینی که مرحله اول آزمون نشان داده بود که به اینترنت اعتیاد دارند، خلق‌وخوی منفی‌تر و اضطراب بیشتری داشتند. به گفته محققین این تجربه منفی، بی‌شباهت به تاثیرات منفی پس از مصرف محرک‌های اکستازی نبوده است.

در گزارش خبری منتشر شده از این تحقیق، پروفسور فیل رید (Phil Reed) از کالج علوم انسانی و سلامت دانشگاه سوان‌سی نوشته است:

اگرچه ما دقیقا نمی‌دانیم که اعتیاد به اینترنت چیست، اما نتایج تحقیق ما نشان می‌دهد که حدود نیمی از افراد جوانی که مورد مطالعه قرار دادیم، چنان زمان زیادی را صرف فعالیت‌های آنلاین می‌کنند که نتایج منفی آن را تا آخر عمر با خود خواهند داشت.

این نتایج اولیه و تحقیقات مرتبط در مورد فعالیت‌های مغزی نشان می دهند که خطرات ناشناخته‌ای در اینترنت [و استفاده طولانی مدت از آن] وجود دارد که سلامت افراد را تهدید می‌کند.

در این‌جا لازم است به یک نکته اشاره کنیم: اگرچه هم‌اکنون کلینیک‌های ترک و بازتوانی وجود دارند که به صورت خاص اعتیاد به اینترنت را هدف قرار داده‌اند، اما اعتیاد به اینترنت هنوز به صورت رسمی به عنوان یک اختلال روانی شناخته نمی‌شود.

اعتیاد به اینترنت

پروفسور رید در مصاحبه با تایم می‌گوید:«آن‌چه انجمن روانشناسان آمریکا انجام داده است، اعلام اعتیاد به اینترنت به عنوان یک مشکل احتمالی است که احتیاج به تحقیق و بررسی بیشتری دارد. این نخستین قدم در راه تشخیص این مشکل به عنوان یک اختلال روانی مستقل و ذاتی است.» هرچند او هشدار می‌دهد که هر نتیجه‌ای از این تحقیق که به نحوی به اعتیاد به اینترنت مربوط می‌شود، ممکن است از عوارض ناشی از دیگر فعالیت‌های اعتیادآور آنلاین باشد. به عنوان مثال اگر کسی به قمار معتاد باشد، ممکن است به صورت گسترده‌ای از اینترنت برای دستیابی به سایت‌های قمار آنلاین استفاده کند. اما در عین این توضیح او می‌افزاید: «نظر شخصی من این است که ما با نوع جدیدی از اختلال روبرو هستیم

منبع (+)


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

اگر قرار بود ابرقهرمان‌ها، لباس‌های قرن نوزدهمی می‌پوشیدند

ما عادت کرده‌ایم ابرقهرمان‌ها را در لباس‌های امروز ببینیم و فیلم‌های زیادی هم که بر مبنای کامیک‌بوک‌ها ساخته شده، این تصور را در ذهن ما تشدید کرده‌اند.اما اگر قرار بود همین ابرقهرمان‌ها لباس‌های قرن نوزذهمی می‌پوشیدند، چه می‌شد؟…

چرا بعضی‌ها وقتی پا به سن می‌گذارند جذاب می‌شوند یا دست‌کم کمتر زشت به نظر می‌رسند؟ عکس‌های قدیمی…

خب، این هم بحثی است که نمی‌دانم شما تا حالا در موردش با کسی صحبت کرده‌اید یا خیر. برخی در جوانی واقعا چهره یا قامت غیرقابل تحملی دارند. مثلا زیاد زمخت هستند، بینی یا فک یا گوش‌های بزرگ دارند. تناسب چهره ندارند. کلا جزو زیباروها به حساب…

همه چیز در مورد رمان رابینسون کروزوئه، نوشته دانیل دفو + روجلدهای خاطره‌انگیز این کتاب

رابینسون کروزوئه رمانی نوشته دانیل دفو است که اولین بار در سال 1719 منتشر شد. این رمان داستان مرد جوانی به نام رابینسون کروزوئه را روایت می‌کند که بر خلاف میل خانواده‌اش راهی دریا می‌شود و در جزیره‌ای متروک در سواحل آمریکای جنوبی غرق…

چگونه از نشخوار فکری یعنی زیاد فکر کردن به چیزی تنش‌زا، رهایی پیدا کنیم؟

بعضی‌ها درگیر یک نوع نشخوار فکری می‌شوند. مثلا خاطرات بد گذشته، از دوران کودکی یا رابطه بد با شریک زندگی سابقشان را مرتب ناخواسته به هر بهانه‌ای مرور می‌کنند یا در مورد یک کار جزئی که می‌دانند انجام دادنش سخت نیست و از عهده‌اش برمی‌آیند،…

عکس‌هایی که جادوی پرسپکتیو را نشان می‌دهند

عکاسی به نام هوگو سوئیساس، یک عکاس خلاق مستقر در لیسبون پرتغال است. او از دوربین و مغزش برای فریب چشم بینندگان عکس‌هایش استفاده می‌کند. او کاملاً خودآموخته، اشیاء روزمره را در صحنه‌هایی که به نظر نمی‌رسد متعلق به آن‌ها هستند، قرار می‌دهد، و…

عکس‌های جالبی از ساخت و سازها و اقدامات معماری نافرجام

مجموعه زیر به ظاهر مفرح یا حتی خنده‌دار است اما هر یک گویای نبود نقشه، مغز طراح یا ذهنی است که به صورت ساده کار را در ذهن شبیه‌‌سازی کند.مشابه این جمله مشهور را که عیب برنامه، در حین انجام آن بیرون می‌آید را در عمرمان زیاد شنیده‌ایم و…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
8 نظرات
  1. ali می گوید

    تو ایران همیشه اغراق امیز با این مسئله برخورد میشه که باعث شده مردم به اعتیاد به اینترنت به عنوان یه چیز مسخره نگاه کنن ولی واقعا وجود داره نمونش خود من اگه خودمو کنترل نکنم ممکنه بعدا واقعا دچار چیزی شبیه به اعتیاد بشم

  2. یکرو می گوید

    تقریبا در مورد همه وبلاگ نویس ها صدق می کنه!!!

  3. mohammad می گوید

    نمیدونم چرا ایروزا همش در مورد این چیزایی که خانواده هارو از اینترنت میترسونه صحبت میشه؟؟؟؟ این یک واقعیته که افراط و تفریط تو هر چیزی و در هر زمینه ای مخربه و مخصوص اینترنت نیست.

  4. امیرحسین م می گوید

    به نظر من وجود داره …
    من توی دوستام می بینم اشخاصی رو که وقتی یک ساعت از پای اینترنت بلند می شند یه طور استرس شدید می گیرند! و باید دوباره برگردند خونه… (خودم هم اندکی حس می کنم )
    ولی من بیشتر فکر می کنم افرادی که زیاد پای اینترنت هستند و سرعت به روز شدن علم ( توی زمینه کاری خودشون) مثلا متد های برنامه نویسی، رو می بینند ، حس می کنند که دارند از دیگران عقب می افتند
    واین باعث می شه که استرس به وجود بیاد که به نظر من این اعتیاد نیست ، بلکه شاید مشکل شخصیتی دیگه ای باشه

    ممنونم از مطلب خوبتون

  5. babak می گوید

    با نهایت احترامی که به همگی قائلم و ضمن پوزش از بابت جسارت خود، واکنش برخی دوستان دقیقاً در تأیید نتایج این پژوهش است. انکار، یکی از نشانه های اصلی اعتیاد است. البته خوشبختانه این نوع اعتیاد، هرچند به سختی، ولی قابل کنترل است و اولین گام در راه کنترل آن، پذیرش واقعیت است.

  6. میرنجاتی می گوید

    به نظر شما باید صرفا به این نگاه کرد ک یک فرد در طول روز چقدر از اینترنت استفاده می کنه و در صورت بیشتر بودنش از ی مقدار مشخص (مثلا یک یا دو ساعت در روز) اون فرد رو غیرنرمال و اصطلاحا معتاد قلمداد کرد؟
    مثلا کسی که از اینترنت برای مطالعه سایت هایی مشابه یک پزشک استفاده می کنه
    یا اخبار حوزه های مختلف (خصوصا فناوری) رو دریافت می کنه
    و هزاران کارکرد مشابه، هم غیرنرماله؟!! به بیان ساده تر کیفیت استفاده ملاک بهتری نیست؟
    غیر از بحث کیفیت میشه در این زمینه از مزایایی صحبت کرد که اینترنت برای این مدل از افراد به ارمغان میاره
    مثلا اگه شما خودتون رو عادت بدید که از اینترنت برای دریافت اخبار استفاده کنید، معمولا داده ها رو بسیار سریع تر از بقیه می گیرید و به روزترید و…

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      البته افراط در کسب دیتا هم خودش کم اعتیادی نیست. یک دفعه چشم باز می‌کنید می‌بینید که شدین یک ربات وب‌خز که هر روز مهم‌ترین خبرهای فناوری، سینما، سیاست ، ورزش و … را حتما باید چک کنه. بعد با خودتون فکر می‌کنین که بد نیست گاهی آدم به‌روز نباشه ولی مثلا به سلامتی و یا مطالعات ادبی خودش بیشتر توجه کنه یا اصلا گاهی هیچ کاری نکنه. این هم می‌تونه یک زاویه دید باشه.

  7. fatemeh می گوید

    مطالبتون خوب بودولی این موضوع جای کاربیشتری داره البته بایدتوجه بیشتری به این موضوع بشه تاقبل ازاینکه یه معضل براجامعه بشه من یه کارتحقیقی دراین زمینه دارم اگه ممکنه برااین موضوغ کمکم کنیدباتشکر

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.