10 دوره طلایی این تیم‌های فوتبال اروپا

10

در این پست، بهتر دیدم نقبی به گذشته بزنیم و دوره‌های طلایی باشگاه‌های فوتبال اروپا را با هم مرور کنیم و تجدید خاطره‌ای با هم انجام بدهیم.

هر چند سال یک بار، بخت به یکی از باشگاه‌های بزرگ اروپا رو می‌کند و با کنار هم قرار گرفتن چند ستاره شاخص به همراه مربی‌ای که نظم و هماهنگی به آنها می‌دهند، تیم مبدل به تیم شاخص اروپا می‌شود، تیمی که بازی‌هایش همه را شیفته و واله می‌کند.

1- بارسلونا از سال 2009 در دوره پپ گواردیولا:

افتخارات: قهرمانی باشگاه‌های اروپا در سال 2009، فتح سه‌باره لالیگا در سال‌های 2009، 2010 و 2011، قهرمانی جام حذفی اسپانیا در سال 2009، قهرمانی باشگاه‌های جهان در سال 2009، قهرمانی سوپرجام اروپا در سال 2009

بارسلونا با رهبری پپ گواردیولا، این بازی را به سطحی بالاتر ارتقا داده است. آنها فوتبال را دلپسند و زیبا بازی می‌کنند و کمتر کسی است که در این مورد شکی داشته باشد. آنها ترجیح می‌دهند که مالکیت توپ و زمین را کاملا به خود اختصاص دهند. بارسلونا بهترین بازیکن حال حاضر جهان یعنی لیونل مسی را در اختیار دارد. آنها می‌توانند با قهرمانی در سال 2011، جایگاه افسانه‌ای خود را همچنان حفظ کنند.

2- منچستر یونایتد در فصل 98 – 99:

افتخارات: قهرمانی در جام باشگاه‌های اروپا، لیگ برتر انگلیس، جام حذفی انگلیس و جام اینترکانتیننتال -مسابقه بین قهرمان اروپا و آمریکای جنوبی- (همگی در سال 1999)

منچستریونایتد در سال 99، سالی رؤیایی داشت، آنها اولین تیمی بودند که هم جام باشگاه‌های اروپا را بردند و هم همه عناوین داخلی را نصیب خود کردند. آنها در این سال از پس شرایط بحرانی برآمدند و توانستند بر محدودیت‌های خود غلبه کنند. برد دراماتیک آنها مقابل بایر مونیخ هیچگاه از یادها فراموش نمی‌شود.

3- لیورپول در سال‌های 76 تا 81

افتخارات: سه جام باشگاه‌های اروپا (77، 78، 81)، چهار قهرمانی جام باشگاه‌های انگلیس (در آن زمان دسته اول نامیده می‌شد) در سال‌های 76، 77، 79 و 80 – قهرمانی جام یوفا در سال 76؛ قهرمانی سوپرجام اروپا در سال 77، قهرمانی لیگ کاپ در سال 81

با دیدن موفقیت‌ها و اقتداری که بارسلونا در حال حاضر یا منچستریونایتد در یک مقطع در چند سال پیش داشت، ممکن است بعضی‌ از علاقه‌مندان جوان فوتبال، دوران باشکوهی را که لیورپول در یک بازه زمانی با رهبری باب پیسلی داشت، از خاطر برده باشند. ولی واقعا فتح سه جام باشگاه‌های اروپا در عرض چهار سال، کار ساده‌ای نیست. آنها در جریان قهرمانی در سال 79 در انگلیس، در 42 بازی انجالم شده، تنها 16 گل دریافت کردند و تعداد گل‌های دریافتی انها در خانه، تنها 4 گل بود! بعد از بازنشستگی پیسلی در سال 83، قرمزهای آنفیلد، هنوز به هر در می‌زنند بلکه قهرمانی‌ای در جام‌های اروپایی کسب کنند، اما در این راه، کمتر موفق بوده‌اند!

4- رئال مادرید در سال‌های 55 تا 60:

افتخارات: 5 بار قهرمانی باشگاه‌های اروپا در سال‌های 56، 57، 58، 59، 60 – سه بار قهرمانی لالیگا در سال‌های 55، 57، 58 – یک بار قهرمانی در جام اینترکانتیننتال در سال 60

رئال مادرید تا به حال 9 بار قهرمان باشگاه‌های اروپا شده است، پنج تا از این قهرمانی‌ها در همان پنج سال اول آغاز این مسابقات اروپایی برای رئال، حاصل شد. در ان سال‌های رئال، پوشکاش و آلفردو دی استفانو را در اختیار داشت. آنها برای فتح پنجمین جام باشگاه‌های اروپا، آینتراخت فرانکفورت را در فینال و در همپدون پارک با نتیجه 7 بر 3 درهم کوبیدند. سر الکس فرگوسن جوان، تماشاگر این بازی بود.

5- ای سی میلان در سال‌های 88 تا 90

افتخارات: دو جام باشگاه‌های اروپا در سال‌های 89 و 90 – قهرمانی سری آ ایتالیا در سال 88، قهرمانی دو جام اینترکانتیننتال در سال‌های 89 و 80 – قهرمانی دو سوپرجام اروپا در سال‌های 89 و 90

میلان، آخرین باشگاه اروپایی است که توانسته است با موفقیت از عنوان قهرمانی خود دفاع کند. آنها تیم حریف را تحت فشار قرار می‌دادند و مالکیت توپ را در اختیار قرار می‌گرفتند، همین مسئله به ستاره‌های هجومی آنها، یعنی رود گولیت و مارکو فان باستن، اجازه تمام کردن کار حریفان را می‌داد. در سال 89، آنها در نیمه‌نهایی با کل‌های آنجلوتی، ریکارد، گولیت، فان باستن و دونادونی، با نتیجه پنج بر صفر رئال مادرید را تحقیر کردند و سپس در فینال در نیوکمپ در بارسلون، با چهار گل تیم استوا بخارست را نابود کردند. در این بازی گولیت و فان باستن هر یک، دو گل به ثمر رساندند. در سال 90، آنها در فینال با گل ریکارد، یک بر صفر، بنفیکا را شکست دادند.

البته من به شخصه هیچ وقت برد چهار به هیچ میلان در برابر، بارسلونا با گل های ماسارو، دزایی و ماسارو (2 گل) را فراموش نمی‌کنم. هیچ کس در آن زمان، تصور بردی با این نتیجه را نداشت. در آن سال‌های تلویزیون ایران تنها بازی فینال را البته با منت‌گذاری فراون به صورت زنده پخش می‌کرد!

دوران باشکوه میلان را با مثلت هلندی‌اش با عکس‌هایی این بازکنان در پوشش آدامس‌ها، با موهای بافته گولیت، با آن پوستر که او را در حین برخاستن به هوا با بوها آشفته نشان می‌داد و با پخش‌های تلوزیونی نامطلوب، به یاد می‌آورم.

6- ناتینگهام فارست در سال 78 تا 80

افتخارات: دو جام باشگاه‌های اروپا، در سال 79 و 80 – یک قهرمانی انگلیس در سال 78 – دو قهرمانی جام حذفی انگلیس در سال‌های 78 و 79

ناتینگهام فارست، شکوه و اشتهار باشگاه‌هایی مثل بارسلونا، رئال مادرید یا آژاکس را ندارد، اما تیمی در این ابعاد توانست در سال‌های دهه هفتاد خوش بدرخشد و با رهبری برایان کلاف و پیتر تایلور، دو بار قهرمان باشگاه‌های اروپا شود.

7- رئال مادرید در سال‌های 2000 تا 2002

افتخارات: دو قهرمانی باشگاه‌های اروپا در سال‌های 2000 و 2002- یک قهرمانی در لالیگا در سال 2001، یک جام اینترکانتیننتال در سال 2002 و یک سوپرجام اروپا در سال 2002

رئال در 10 سال اول برپایی مسابقات قهرمانی باشگاه‌های اروپا، شش بار قهرمان باشد، اما بعد از کسب ششمین عنوان، 32 سال تمام در حسرت کسب دوباره این آن ماند. در سال‌های 2000 تا 2002، رئال بازیکنان خوبی مثل فیگو، زیدان و استیو مک‌منمن داشت.

8- آژاکس در فصل 94- 95

افتخارات: یک قهرمانی باشگاه‌های اروپا در سال 95، یک قهرمانی هلند در سال 95، یک قهرمانی جام اینترکانتیننتال در سال 95

چیزی که آژاکس را در فصل 94 – 95 برجسته می‌کرد، نه کسب قهرمانی اروپا پس از برد یک به هیچ در باربر میات بود و نه قهرمانی در هلند، آن هم بدون هیچ باختی. جنبه شاخص آژاکس در این فصل، سیستم بازی و پاسکاری درخشان بازیکنان جوانش بود که میانگین سنی انها بیش از 23 سال نبود. در آن فصل ستاره‌های جوانی مثل ادوین ون در سار، کلارنس سیدورف، ادگار داویدز، پاتریک کلایورت، نوانکو کانو و یاری لیتمن در این تیم بازی می‌کردند. اما وقتی قانون بوسمن به ورزشکاران اروپایی احازه داد که پس از تمام شدن مدت قرارداد، بدون پرداخت هیچ مبلغی، باشگاه را ترک کنند، آژاکس تقریبا همه این ستاره‌های جوان را از دست داد.

9- آژاکس سال‌های 70 تا 73

افتخارات: سه جام باشگاه‌های اروپا، در سال‌های 71، 72، 73 – سه قهرمانی هلند در سال‌های 70، 72 و 73 – دو قهرمانی جام حذفی هلند، در سال‌های 71 و 72، یک جام اینترکانتیننتال در سال 72 و یک سوپرجام اپروپا در سال 73

بازی مدرنی که این روزها بارسلونا بازی می‌کند، ریشه در «توتال فوتبال»‌ای دارد که آژاکس در سال‌های ابتدایی دهه 70 بازی می‌کرد. مربی آژاکس در آن سال رینوس میشل بود و کاپیتان تیم هم یوهان کرایف بود. هر دوی آنها بعدا به بارسلونا پیوستند.  آژاکس در آن بازه زمانی فوتبال شناوری ارائه می‌کرد که بازیکنان اجازه تغییر پست خود را می‌داد، به این گونه مدافع می‌توانست هر زمان لازم باشد، بدل به مهاجم شود و برعکس. آنها در سال 72، زمانی که در فینال قهرمانی باشگاه‌های اروپا، تیم بسیار تدافعی اینتر را وادار به شکست کردند، در اوج بودند.

10- بایر مونیخ در سال‌های 74 تا 76

افتخارات: سه جام باشگاه‌های اروپا در سال‌های 74، 75 و 76 – یک قهرمانی آلمان در سال 74 – یک جام اینترکانتیننتال در سال 76

مونیخی‌ها بعد از موفقیت‌های آژاکس در سال‌های ابتدایی دهه هفتاد، در سال‌های بعدی جای آنها را گرفتند و بر تخت شاهی جلوس کردند. کاپیتان آنها در آن سال فرانس بکن‌بائر بود. بکن‌بائر و ستارگان دیگر بایرمونیخ، استخوان‌بندی تیم ملی آلمان غربی را در جام جهانی 74 تشکیل می‌دادند، آنها موفق شدند در آن سال، تیم هلند را با استخوان بندی تیم آژاکس در فینال شکست بدهد.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

گالری عکس: طراحی‌های داخلی و خارجی افتضاح و عجیب که با کمی قدرت شبیه‌سازی مغزی رخ نمی‌دادند!

چیزی که من اسمش را می‌گذارم شبیه‌سازی مغزی واقعا چیز لازمی در زندگی و کار است. یعنی اینکه بتوانید قبل از جابجایی و ساختن اجسام در ذهن تجسمش کنید و بعد حین کاربری‌های مختلف تصورش کنید و پیش‌بینی کنید که کجای کار می‌لنگد.فکر کنم از زمان…

این عکس‌ها راهنما و ایده‌ای برای شما برای تبدیل اشیای کهنه و دورریز به چیزهای جدید هستند

صرفه جویی «واقعا» یک هنر است. خیلی وقت‌ها ما به بهانه تغییر دکوراسیون یا قدیمی شدن چیزی یا نامتناسب شدن چیزی با وسایل تازه به سادگی دورش می‌اندازیم یا باقیمتی بسیاری نازل به سمساری می‌دهیم.البته این سال‌ها به خاطر فشارهای اقتصادی -چنان…

زندگینامه «هرژه» و مروری بر مجموعه کتاب‌های «ماجراهای تن تن»

امروز مصادف است با نخستین بخش از رشته ماجراهای تن‌تن و میلو نوشته هرژه . به همین خاطر این پست را به صورت مشروح اختصاص می‌دهیم به این نوستالژی دوران کودکی‌مان: «نیروهای ویلهلم دوم قیصر آلمان وارد بلژیک شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند.» این را زنانی…

روجلدهای خاطره‌انگیز مجموعه کتاب های طلایی که کودکی‌مان را رنگی می‌کردند!

عبدالرحیم جعفری، پایه گذار انتشارات امیرکبیر و کتاب های طلایی، است. او ۱۲ آبان ۱۲۹۸ در تهران زاده شد. عبدالرحیم جعفری در سال ۱۳۲۸ انتشارات امیرکبیر را پایه گذاشت. و در سال ۱۳۴۰ انتشار مجموعه ی کتابهای طلائی را آغاز کرد. کتابهای طلایی مجموعه…

عکس‌هایی از طراحی‌های داخلی و خارجی بسیار زیبا و بی‌نظیر

طراحی‌های داخلی و خارجی هم این روزها بسیار تکراری شده‌اند و فاکتورهایی مانند هزینه مواد، هزینه طراح و تخیل او و انتظارات سطح پایین کارفرماها از نظر کاربرد یا زیبایی‌شناسی آنها باعث می‌شوند که شاهد طراحی‌های تقریبا همسان در مجموع باشیم.…

هوش مصنوعی میدجرنی Midjourney تصور می‌کند که اساتید رشته‌های مختلف باید چه ظاهری داشته باشند؟ گالری…

کودک و نوجوان که بودم برای خودم یک پا Midjourney  بودم. کتاب‌ها را که می‌خواندم از روی توصیف چهره‌ها و مکان‌ها و اشیا تصور می‌کردم که مثلا کاپیتان نمو یا ربات آر دانیل الیواو باید چطوری باشد، فضاها را تصور می‌کردم و آب و رنگ به آنها در ذهن…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
10 نظرات
  1. وحید می گوید

    سلام
    دکتر ای کاش امسالم می نوشتی ، چون از الان معلومه شیاطین سرخ قهرمان اروپا میشن …
    امشب لباس قرمز ها را می پوشیم و بدون استرس قهرمانیِ مردان فرگوسن را میبینیم …
    فقط منچستر !

  2. اشکان افشار می گوید

    به بازی «بارسا» علاقه دارم و به این تیم احترام می گذارم اما هیچ چیز نمی تواند باعث کاهش علاقه ام به تیم «منچستر یونایتد» شود.
    امشب به عشق این تیم به تماشای این مسابقه خواهم نشست. امیدوارم یونایتد برنده این دیدار باشد و به جایگاه اصلی اش برگردد.

  3. محمد می گوید

    باشگاه فوتبال ناپولی در سالهای دهه ی هشتاد که مارادونا توش بازی میکرد و در میان شگفتی همگان این تیم کارگری رو به قهرمانی در ایتالیا و جام یوفا نائل کرد فراموش کردی.

  4. محمد می گوید

    باشگاه ناپل در سالهایی که مارادونا توش بازی میکرد یادت رفت دکتر

  5. حسین می گوید

    خیلی ببخشید ولی بایرن مونیخ

  6. حامد می گوید

    خیلی جالب بود
    راستی بر چه حسبی شماره گذاری شده بود؟
    یعنی شماره‌های چه حسابی درش بود؟

  7. مينا می گوید

    زنده باد بارسا!

  8. محمد می گوید

    سلام. پستتون خیلی عالی و خاطره انگیز بود .
    فقط یه جا برای گلزن های میلان عزیز جلوی بارسا، به جای ساویسویچ، ماسارو رو دوبار نوشتید.
    ممنون.

  9. احسان می گوید

    بارسلونایعنی فوتبال بارسلونایعنی تیکی تاکابارسلونایعنی قهرمان بارسلونا یعنی…

  10. مرورگر می گوید

    ممنون بسیار پست خوب و زیبایی بود.
    شاید انتخاب ده تیم سخت بود. فکر می کنم تیم رویایی بارسا با مربی گری کرویف در اوایل دهه 90 هم می تونست تو این لیست باشه. تیمی که 4 بار پیاپی قهرمان لالیگا شد و در سال 92 قهرمان اروپا شد. با بازیکنان افسانه ایی که داشت! کومان، استوئیچکوف، لادروب، روماریو، گواردیولا و … .

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5