استفاده از فیس‌بوک، باعث اخراج یک پزشک آمریکایی شد!

4

فیس‌بوک جای خوبی برای سرگرمی و استراحت بعد از یک روز خسته‌کننده کاری است، ولی اگر شما پزشک یک بخش اورژانس باشید و دوست داشته باشید در مورد بیمارانی که دیده‌اید، مطالب کوتاهی بنویسید و به اشتراک بگذارید و مثلا در مورد مصدومان یک حادثه ترافیکی یا خرابکاری همکارتان یا در مورد یک بیمار جالب بنویسید، آیا این کار به صلاح است و نقض حریم شخصی محسوب نمی‌شود؟!

بوستون در مقاله‌ای، خبر جالبی در این مورد منتشر کرده است:

پزشکی که در بیمارستان وسترلی واقع در راد آیلند کار می‌کرد، درگیر همین قضیه شده است. این پزشک که الکساندار تران نام دارد و 48 ساله است، سال پیش با حکم کمیته پزشکی ایالتی اخراج شد، او که دیگر اجازه ندارد در بخش اورژانس کار کند به صورت آنلاین اطلاعاتی در مورد یک بیمار صدمه دیده (دچار تروما) منتشر کرده بود. با اینکه نوشته آنلاین او، حاوی نام بیمار نبود، اما انقدر جزئیات داشت که دیگران بتوانند پی به هویت بیمار برند.

این خبر، باید پزشکان و پرستاران را متوجه این قصیه کند که در هنگام استفاده از شبکه‌های اجتماعی بسیار دقیق و حساب‌شده اطلاعاتشان را به اشتراک بگذارند.

دکتر کروتی و دکتر آرش مستقیمی به تازگی در نشریه Annals of Internal Medicine مقاله‌ای در همین زمینه منتشر کرده‌اند که پزشکان را به محافظه‌کاری فرامی‌خواند. آنها پیشنهاد می‌کنند که همواره باید از زاویه دید بیماران به چیزهایی که می‌نویسیم، نگاه کنیم، تا احیانا مشکلی پیش نیاید. آنها در این نوشته توصیه کرده‌اند که پزشکان حساب‌های کاربری حرفه‌ای و شخصی جداگانه در شبکه‌های اجتماعی داشته باشند و به علاوه با بیماران به صورت مستقیم در شبکه‌های اجتماعی ارتباط برقرار نکنند و تنها با ایمیل و پورتال‌های ایمن با بیماران در تماس باشند.

بر اساس قوانین فدرال محافظت از بیماران که تحت عنوان HIPAA شناخته می‌شود، پزشکان در صورت افشای آنلاین یا آفلاین اطلاعات بیماران با جرایم جنایی و مدنی روبرو خواهند شد.

بیمارستان‌های مختلف قوانین داخلی متفاوتی در این زمینه دارند، در حالی که بعضی از بیمارستان‌های قانون مدونی در این مورد ندارند، بعضی‌ها مثل بیمارستان اطفال بوستون دستورالعمل شش صفحه‌ای متشکل از باید و نیایدهای آنلاین دارد.


پزشکان ایرانی گرچه بیشتر علاقه کمی به وبلاگ‌نویسی مستمر و کاربری پیشرفته آنلاین دارند، اما حضور نسبتا قابل توجهی در فیس‌بوک دارند، تا آنجایی که می‌دانم سطح کاربری آنها، بیشتر در حد تماس با دوستان و هم‌دانشگاهی‌های قدیمی و نه اشتراک تجارب و خاطرات و مرور موارد جالب بیماری است، اما شاید گوشزد کردن این مورد به همه آنها کاربردی باشد.

در بیشتر وبلاگ‌های پزشکی فارسی که من در این چند ساله دیده‌ام، کمتر پیش آمده است که موردی از نقض حریم شخصی بیماران یا همکاران را شاهد باشم، شاید زندگی در جامعه ایران به صورت پیش‌فرض محافظه‌کار بودن ما را به ما آموزش داده باشد.

بعضی از پزشکان ما، قلم توانایی در بازگویی اتفاقات روزانه در بیمارستان‌ها و محل کار دارند، معمولا نوشته‌های آنها در عین زیبایی و شیوایی با ایهام کافی همراه است. اما من مواردی از بروز مشکل را هم شاهد بوده‌ام: مثلا در چند مورد حرف‌های آنها در مورد تلقی آنها از بیماران با سوء تعبیر روبرو شده است یا خوانندگان تصور کرده‌اند که کمکاری و اهمالی از جانب آنها صورت گرفته است.

شخصا حدس می‌زنم که در صورت روزانه‌نویسی حساب‌شده در مورد بیماران و محل کار، نوشته‌هایم با استقبال خوبی روبرو شود. اما بیشتر ترجیح می‌دهم در ساعاتی که در حال ویزیت بیماران نیستم، به کلی از محیط پزشکی فاصله بگیرم.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

کشف خانه‌ای متروکه در فرانسه که پر از عروسک‌های به ظاهر شیطانی است!

برایان سانسیرو می‌نویسد که خانه‌ای متروک در فرانسه کشف کرده که به‌طور کامل توسط درختان انگور پوشانده شده  بود و گویی از دنیا پنهان بود. خود خانه عادی است، اما برخی آن را می‌توانند بدترین کابوس خود بدانند. اتاق‌ها مملو از چیزهای غیرعادی…

این عکس پرنده واقعا فتوشاپی نیست و ترکیبی هم نیست و در یک جلسه گرفته شده است!

این عکس شگفت‌انگیز از یک پرنده در حال شگفت‌زده کردن کاربران در اینترنت است و مغز مردم از پردازش آنچه در عکس می‌بینند، ناتوان شده است!اگرچه این یک عکس ویرایش نشده و ترکیبی هم نیست و به صورت روتین با یک بار شات و نوردهی گرفته شده است.…

ربات‌هایی که در دنیای سینما و تخیل دوستشان داشتیم یا در مواردی از آنها می‌ترسیدیم!

انسان‌ها همیشه از تحولات تازه می‌ترسند و از زمانی که تخیل آدم ماشینی ایجاد شد، ترس از این توده‌های آهنی هم ایجاد شد. شخصیت ربات‌ها در ابتدا در داستان‌ها خیلی سطحی و بیشتر هراس‌‌انگیز بود، اما بعدا ربات‌ها دارای شخصیت شدند تا جایی که حتی…

اگر قرار بود ابرقهرمان‌ها، لباس‌های قرن نوزدهمی می‌پوشیدند

ما عادت کرده‌ایم ابرقهرمان‌ها را در لباس‌های امروز ببینیم و فیلم‌های زیادی هم که بر مبنای کامیک‌بوک‌ها ساخته شده، این تصور را در ذهن ما تشدید کرده‌اند.اما اگر قرار بود همین ابرقهرمان‌ها لباس‌های قرن نوزذهمی می‌پوشیدند، چه می‌شد؟…

خرابی چون‌ که از حد بگذرد آباد می‌گردد! – گالری عکس‌های قبل و بعد این مکان‌های زشت یا مخروبه

تماشای مراحل ساخت هنرهای دستی یا دکوراسیون داخلی و خارجی منزل برای بسیاری جالب و لذت‌بخش است. حتی اگر فعلا یارای تجمل باز اقتصادی خرید و بهسازی و نوسازی منزل نداشته باشند یا عملا در کار هنری نباشند.دست‌کم ایده‌ای در ذهنشان می‌ماند که از…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
4 نظرات
  1. دوست می گوید

    سلام.
    چرا من این وبلاگ / وب سایتو اینقدر دوست دارم؟

    خوش و موفق باشی

  2. سیب پزشکی می گوید

    موردی هم در ایران داشتیم که یکی از مجلات با تفسیر نادرست از برخی خاطرات منعکس شده در وبلاگهای پزشکی و با اضافه کردن آب و تاب خاص، گزارش بد بین کننده ای منتشر کرده بود (فکر کنم 3-4 سال پیش بود)

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      من هم یادم نیست. فکر کنم روزنامه شرق بود، همون مقاله‌ای که نوشته بود پزشکها چنین و چنانن و رانیتدین را آی ام هم اردرد می‌کنن؟!

  3. بازاريابي اينترنتي می گوید

    بدون شک استفاده از شبکه های اجتماعی یک امر ضروریه اما مثل فرهنگ آپارتمان نشینی باید جا بیوفته ! قاطعانه میشه گفت که حتی در پیشرفته ترین کشور ها هم استفاده (صحیح) از شبکه های اجتماعی جا نیوفتاده و باز هم به زمان احتیاج داره ! نحوه استفاده از هر تکنولوژی جدیدی بعد از گذشت یک مدت کاملا جا میوفته و باعث بهبود کیفیت زندگی انسان ها میشه. تا جرم شناسایی نشه قانون معنی نداره. بعد از رشد شبکه های اجتماعی جرایم مربوط به این نوع محیط ها هم کم کم نمایان و شناسایی شد !

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.