آمازون هم شما را می‌پاید!

4

فکر می‌کنم، نام کیندل Kindle – وسیله کتابخوان الکترونیکی که سایت آمازون ساخته- به گوش شما خورده باشد. این وسیله برای خواندن آسان کتاب‌های الکترونیک ویژگی پیدا کرده است و در کنار «سونی ریدر» از بهترین وسایل کتابخوان الکترونیک هستند.

دیروز خبری در مورد کیندل منتشر شد که بازتاب بسیار زیادی در سایت‌ها و وبلاگ‌های معتبر فناوری اطلاعات پیدا کرده است و تا امروز در صدر اخبار فناوری ایستاده است:

دارندگان کیندل که کتاب‌های مشهور جورج اورول -1984 و مزرعه حیوانات- را دانلود کرده بودند و در کتابخوان خود داشتند، دیروز بسیار متعجب شدند، چون دیگر این کتاب‌ها را دیگر نمی‌توانستند در کیندل خود پیدا کنند!

به زودی علت این اتفاق مشخص شد: آمازون به خاطر مشکلات کپی‌رایت، کتاب‌ها را بدون آگاهی کاربران، از کیندل‌های آنها برداشته بود. خود آمازون کتاب‌ها را به کاتالوگ الکترونیک سایتش، اضافه نکرده بود و وقتی مسئولان آمازون متوجه نقض کپی‌رایت شدند، بلافاصله تصمیم گرفتند که کپی‌های کتاب را هم از سایت خود بردارند و هم از کیندل‌های مشتریانشان!

اما چرا این خبر اینقدر برجسته شد؟ شاید اگر هر کتاب دیگری از کیندل‌ها حدف می‌شد، اینقدر سر و صدا پیرامون آن بلند نمی‌شد. به علاوه حذف از راه دور کتاب‌ها از کیندل برای نخستین بار انجام نشده بود و سایقه داشت. کسانی که کتاب مشهور اورول یعنی 1984 را خوانده‌اند، می‌دانند که یکی از مهم‌ترین مفهوم‌هایی که در این کتاب عنوان شده است، نظارت دائمی بر زندگی و کار و احوالات درونی و خصوصی مردم، توسط رئیس دولت تخیلی داستان است، رئیسی که از او تعبیر به «برادر بزرگ» می‌شود. کاربران کیندلی هم که از ناپدید شدن کتاب‌ها، متعجب شدند، قضیه را تا حدی شبیه نظارت به سبک برادر بزرگ شرکت آمازون دانستند و وبلاگ‌نویس‌ها و روزنامه‌نگارها هم خبر را دارای جذابیت ژورنالیستی خاص پیدا کردند.

گرچه آمازون پولی که کاربران پرداخته بودند، به آنها برگرداند، اما مشتریانی که هم کتاب‌ها را از دست داده بودند و هم در مواردی حاشیه‌نویسی‌ها و علامت‌گذاری‌هایشان در این کتاب‌ها نابود شده بود، از این اقدام ناراحت شدند. به دنبال ناخرسندی کاربران کیندل از آمازون به خاطر دخالت و نفوذ در حریم خصوصی آنها، مسئولان آمازون مجبور شدند، استراتژی خود را تغییر بدهند و قول دادند که اگر از این به بعد اگر کاربرها به صورت تصادفی، کتاب دارای حق مؤلف را دانلود کردند، کتاب را از وسایل آنها، حذف نکنند.

تصور کنید که در آینده فشار استودیوهای فیلمسازی و کمپانی‌های ضبط و نشر موسیقی باعث شود، سیستم‌عامل‌های کامپیوترهای و گجت‌های‌ ما مجهز به نرم‌افزارهایی شوند که گزارشاتی در مورد فایل‌های هاردهای ما بدهند و هر صبح که از خواب بیدار می‌شویم، با ناپدید شدن تعدادی از فایل‌هایمان مواجه شویم! البته تاریخ نشان داده است که هیچگاه چنین چیزهایی موفق نبوده‌اند، پس آسوده بخوابید!

با اینکه بیش از 50 سال از مرگ اورول می‌گذرد، کتاب‌های او در اروپا و آمریکا، هنوز هم مشمول قانون کپی‌رایت هستند.

منبع: گاردین


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌های تصادفی که از شانس خوب عکاس مانند یک تابلو یا یک عکس خیلی حرفه‌ای شده‌اند

عکاس‌های حرفه‌ای گاهی ماه‌ها وقت صرف می‌کنند تا در زمان و مکان مشخصی حاضر باشند و تجهیزاتشان متناسب با نور و سرعت گذر سوژه و فاصله‌شان مناسب باشد تا یک عکس خوب بگیرند.اما گاهی شانس یا فرصت‌طلبی یا آمادگی ذهنی یک عکاس برای کادربندی مناسب…

تصور کنید اگر این مکان‌های مشهور اصلا ساخته نمی‌شدند، منظره پیرامونی آنها چطور می‌شد؟

ساختمان‌های مشهور و بناهای زیبا یا کاربردی عظیم، شهرتی برای منطقه خود به ارمغان می‌آورند و سیل گردشگران را سرازیر می‌کنند و حتی پایشان به کرات به دنیای ادبیات و سینما هم باز می‌شود و باز بر شهرت مکان می‌افزایند.به همین خاطر است که ساختن…

مرگبارترین روز در تاریخ، چه روزی بود و چطور رخ داد؟

انسان‌های راه‌های زیادی برای کشتن هم در طول تاریخ ابداع کرده‌اند: سلاح‌های هسته‌ای و زیستی ، بمب‌های آتش‌زا، گلوله‌ها، سرنیزه‌ها، ایجاد قحطی عمدی و ...کاملا قطعی نیست، اما طبق بسیاری از روایت‌ها مرگبارترین روز در تاریخ بشر در واقع نتیجه…

منتخبی از تصاویر تاریخی کمتر دیده شده

با اینکه دسترسی به مستندهای خوب این روزها خیلی زیاد شده و به سبب وجود اینترنت (یا شبحی از اینترنت!) ما عکس تاریخی بسیار زیاد می‌بینیم (و می‌توانیم حدس بزنیم که که کئام عکس‌های معاصر روزی تبدیل به عکس تاریخی خواهند شد)، اما باز هم حجم…

تصاویر و لطایفی در مورد زندگی در اروپای شرقی

اروپای شرقی هنوز سنت‌های خاص خود را دارد و هنوز به اندازه بخش غربی مدرن نشده است و فرهنگ خاص خود را داراست.به همین خاطر ممکن است ما برخی از روندهای آنجا احساس نزدیکی کنیم.به تصاویر زیر بنگرید:آکوامن بعد از 2 هفته در بلغارستان…

شوخی با بناهای معروف و عجائب معماری دنیا یا میدجرنی – گمشده در ترجمه!

کاریکاتور شخصیت‌های مشهور را بسیار کشیده‌اند و دیده‌ایم، اما کشیدن کاریکاتور بناهای معروف زحمت بیشتری دارد. اما میدجرنی می‌تواند این زحمت را بسیار کمتر کند.کاربر شبکه اجتماعی دریت به نام mossymayn به تازگی این کار را کرده است:دروازه…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
4 نظرات
  1. محسن می گوید

    می بینی؟ تو بهشت زندگی می کنیم. میدل ایست وحشی!

  2. فانتزي می گوید

    سلام. مطلب جالبی بود فقط یک نکته:
    اگر این جمله آخر را ویرایش کنید خیلی بهتر می‌شوذ:
    “با اینکه بیش از ۵۰ سال از مرگ اورول می‌گذرد، کتاب‌های او در اروپا و آمریکا، هنوز هم مشمول قانون کپی‌رایت هستند.”
    همانطور که مطلع هستید کپی رایت در آمریکا به مرگ قرد ربطی ندارد و پس از آن به ورثه یا ناشر می‌رسد و دلیل این که هنوز کپی رایت دارد 2 چیز است: ورثه اش حق نشر خواسته اند. و دوم اینکه هنوز 100 سال از انتشار آن نگذشته است. پس از 100 سال کتاب به اصطلاح خودشان به “public domain” تعلق می‌گیرد و دیگر کپی و ارائه آن در دیگر وب سایت ها و فرم ها آزاد می‌شود.

    با تشکر از ملاحظه شما
    فانتزی

  3. ْسید امین می گوید

    اگر توی ایران این قابلیت ممکن بشه حتما کاربرا هر روز که از خواب بیدار میشن بایک از اول ویندوز نصب کنند!

  4. وکیل بانو می گوید

    در وبلاگ مالکیت فکری در خصوص مطلب شما نوشته ام بد نیست سری بزنید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5