نقض قوانین سه‌گانه روبوتیک

4

ایزاک آسیموف با داستان‌های علمی تخیلی‌اش، ترس و وحشت انسان‌ها را از روبوت‌ها از بین برد و با قوانین سه‌گانه روبوتیک،
روبوت‌های پوزیترونیک را از موجوداتی شبه فرانکشتاین به موجوداتی دوست‌داشتنی تبدیل کرد.

طبق قوانین سه‌گانه روبوتیک:

1- یک‌ روبوت هرگز به‌ افراد بشر صدمه‌ نمی‌رساند و از هر عملی ‌که‌ موجب‌ آسیب‌ رسیدن‌ به‌ انسان‌ها شود، جلوگیری‌ می‌کند.

2- یک‌ روبوت‌ از دستورات‌ انسان‌ها اطاعت‌ می‌کند، مگر دستوراتی‌ که‌ اجرای‌ آنها مغایر قانون‌ اول‌ باشد.

3- یک‌ روبوت‌ از موجودیت‌ خود دفاع‌ می‌کند، البته‌ تاحدی‌ که ‌این‌ دفاع‌ مغایر قانون‌ اول‌ یا دوم‌ نباشد.

بر اساس مندرجات فرهنگ آکسفورد سر و کله قوانین سه‌گانه روبوتیک نخستین بار در سال 1941 و در داستان کوتاه «دروغگو»ی آسیموف پیدا شد. این داستان کوتاه در مورد روبوتی است که می‌تواند ذهن و اندیشه‌های نهان انسان‌ها را بخواند، منتها چون به قانون اول روبوتیک سخت پایبند است و تفسیرهای خود را از این قانون دارد، گاهی اوقات به خود اجازه نمی‌دهد در پاسخ به دیگران حقیقت ذهنی افراد را بگوید و درست به همین خاطر ترجیح می‌دهد خانم سوزان کالوین (یک پیردختر ترشیده!) را امیدوار نگاه دارد و به دروغ بگوید که مردی خاطرخواه اوست تا از صدمه روحی این انسان جلوگیری کند!

اما ظاهرا انسان‌ها به هیچ عنوان مایل نیستند که از روبوت‌ها به سبک داستان‌های علمی تخیلی آسیموف استفاده کنند و این قوانین را در برنامه‌هایشان بگنجانند. بر اساس خبری که فاکس نیوز منتشر کرده است، یک مرد 81 ساله استرالیائی با استفاده از نقشه‌هایی که از اینترنت دانلود کرده بود، روبوتی طراحی کرد و با استفاده از این روبوت خودکشی کرد.

این پیرمرد تنها زندگی می‌کرد و خویشاوندانش به او فشار می‌آوردند که خانه‌اش را ترک کند و مورد پرستاری قرار بگیرد، ولی او نمی‌خواست این کار را بکند. او سرانجام با ساعت‌ها جستجو در اینترنت، ماشین پیچیده‌ای درست کرد که می‌توانست اسلحه‌ای را به کار بگیرد و شلیک کند.

ساعت 7 صبح روز پنجشنبه او این روبوت را روشن کرد و در برابر آن قرار گفت و با شلیک‌های این روبوت که مسلح به یک طپانچه نیمه‌خودکار کالیبر 22 بود، به زندگی‌اش خاتمه داد.

منبع خبر: فاکس نیوز


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

بهترین کتاب های علمی تخیلی برای پرورش تخیل شما |۶۴ اثر خواندنی

تهیه فهرستی از آثار علمی تخیلی که در ایران ترجمه و منتشر شده باشند و محبوب باشند، دشوار است. کلا وقتی فهرست می‌کنیم هدف ما ترغیب خواننده به بیشتر خواندن است و نه اینکه ادعا کنیم چیز کاملی درست کرده‌ایم.پس این شما و شماری از محبوب‌ترین…

سری جدیدی از عکس‌های جذاب مقایسه‌ای زمان قدیم و جدید مکان‌ها و شهرها

عکس‌های «قبل و بعد» یا عکس‌های یک مکان بعد از گذشت زمان مدید، به چند دلیل جالب از آب درمی‌آیند:دگرگونی دیداری: انسان‌ها به طور طبیعی به سمت تغییرات و دگرگونی‌های بصری گرایش دارند. عکس‌های قبل و بعد تصویری واضح و قابل توجه از پیشرفت،…

هوش مصنوعی یکی از تخیل‌های کودکی ما را تصویرسازی کرد: کشتزارهایی از همه چیز: بستنی قیفی –…

شاید سریال کارتونی پینوکیو باعثش شد. شاید هم نه! در آن قسمت دلپذیر و خاطره‌انگیز، روباه مکار و گربه ننه، پینوکیو را فریفتند تا سکه خود را بکارد تا درختی از سکه بروید و بتواند سکه‌های بی‌شمار برداشت کند.سال‌ها از آن زمان گذشته، الان هم…

کسانی که توهم خاص و عجیبی دارند: ما از ستاره‌های دیگر آمده‌ایم و فرازمینی هستیم! پدیده Starseed

ممکن است خیلی احمقانه به نظر برسد. اما افرادی هستند که معتقدند از سایر سیارات به زمین آمده‌اند تا به شفای سیاره زمین کمک کنند و بشریت را به «عصر طلایی» هدایت کنند و به دوره‌ای از خوشبختی، شکوفایی و موفقیت برسانند!جستجوی اینترنتی این…

هنرمندی با این تصاویر جالب پیش چشم ما مجسم کرده که اگر 10 بنای تاریخی و اسطوره‌ای معروف، سالم و…

یکی از جالب‌ترین چیز‌ها در مورد مطالعه تاریخ، یادگیری چیز‌های شگفت‌انگیزی است که نیاکان ما ایجاد کرده‌اند. اما برخی از یادگارهای آنها از بین رفته‌اند و فقط ویرانه‌های آنها باقی هستند و در مواردی همین ویرانه‌ها هم نیستند و فقط توصیف‌های متنی…

اگر نسخه پنجابی سریال بریکینگ بد ساخته می‌شد!

بریکینگ بد یک سریال تلویزیونی درام تلویزیونی بسیار محبوب آمریکایی است که از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ از شبکه AMC پخش می‌شد. این سریال توسط وینس گیلیگان ساخته شد و برایان کرانستون در نقش والتر وایت، معلم شیمی دبیرستانی که به سرطان ریه مبتلا است و…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
4 نظرات
  1. شروین فتحی می گوید

    دکتر
    من از کودکی به آیزاک آسیموف خیلی علاقه داشتم و الان که این داستان دروغگو را به صورت چکیده دیدم خیلی برایم جالب شد. شما که قلم خوبی دارید اگر می شود یک پست درباره آسیموف کار کنید. البته اگر زحمتی نیست!

  2. هوتن می گوید

    از بابت پست مفید شما سپاسگزارم!

  3. پویا می گوید

    درود.
    این «نقض» قوانین روبوتیک نیست.
    حتما روبوتی که این شخص ساخته، ساختاری تعریف شده برای قوانین سه گانه نداشته. مانند بسیاری روبوتها که در صنایع مورد استفاده قرار می گیرند و کارهایی مشخص نظیر جوش دادن دو قطعه به همدیگر و … تا کارهای پیچیده را انجام می دهند.
    قوانین روبوتیک در مورد روبوتهایی است که دارای حافظه، فکر و قدرت تصمیم گیری هستند. و ساخت روبوتی که تنها ماشه را می کشد، و هیچ استفاده ای از هوش مصنوعی در آن نشده، «ناقض» آن فکر بدیع و خلاقیت دکتر آسیموف در نظریه قوانین سه گانه اش نیست. اگر عنوان دیگری برای این پست در نظر گرفته می شد، شاید بار معنایی آن به این حد نادرست به نظر نمی رسید.
    (مانند اینکه بگوییم چون ماهی در مجاورت هوا می میرد، پس ناقض ریه و دستگاه تنفسی در خلقت سایر موجوداتی است که این سیستم را دارند)

  4. جلیل علویان می گوید

    این روبات دقیقا یک ربات آسیموفی بوده و تمام قوانین سه‌گانه رو به دقت رعایت کرده. چرا کشتن یک انسان – اونم انسانی که در 81 ساله‌گی خودش اون‌همه وقت خودش رو صرف چنین پروژه‌ای کرده بوده و نمی‌تونیم بهش بگیم احمق یا افسرده – باید به‌معنای آسیب رسوندن یا صدمه زدن به اون انسان تلقی بشه؟ روبات فرمان صاحبش رو اجرا کرده دقیقا در زمانی که صاحبش داشته بهش دستور می‌داده: “از این زندان آزادم کن”

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5