گوگل پزشکی ، سرویس آینده گوگل

شایعات در مورد اینکه گوگل در پی به راه انداختن “گوگل پزشکی” یا google med است ، روز به روز بیشتر رنگ و لعاب واقعیت می‌گیرند ، بیشتر سرویسهای گوگل هم در ابتدا بیشتر از شایعه و تخیلی بی‌اساس ، نبودند ، جی‌میل ، گوگل‌تاک ، گاه‌شمار گوگل و… همه در ابتدا در حد شایعه بودند.

اولین مطلبی که در مورد به راه افتاده چنین سرویسی دیدم در مجله bmj منتشر شده بود ، در اعتبار این مجله پزشکی شکی وجود ندارد ، اینکه مجله‌ای با این جایگاه هم تحت تأثیر گوگل و توانییهای الگوریتمها و عنکبوتهای وب‌خز آن قرار گرفته ، نشانه اهمیت آی‌تی در پزشکی امروز و آینده است. خبر به راه افتادن “گوگل پزشکی” ، این روزها در بیشتر سایتهای آی‌تی دیده می‌شود ، منابعی از گوگل هم این امر را تأیید کرده‌اند .خلاصه‌ای از مقاله bmj را ترجمه کرده‌ام :

چگونه گوگل پزشکی را تغییر می‌دهد

یک پورتال پزشکی ، قدم منطقی بعدی است

برای کسانی که تغییرات دنیای اطلاعات را پایش می‌کنند ، چه سال فوق‌العاده‌ای بود. از کریسمس سال پیش شاهد تغییرات زیادی بوده‌ایم ، دیجیتالی شدن کتابخانه‌های جهان به صورت جدی شروع شد ( با وجود مشکلات مربوط به کپی‌رایت) ، دسترسی آزاد به اسناد پزشکی و علمی ، حمایت جهانی یافت و گوگل ، MSN و یاهو ، ابزارهایی به منظور سفارشی کردن جستجو در رایانه‌های رومیزی ، موبایل ، پادکست ، وبلاگ و ویدئو ، عرضه کردند.

تأثیر و قدرت گوگل در زمینه جستجو یک امر مسلم است ، طوری که مسئولان کتابخانه‌ها از خودشان سؤالهای دشواری می‌پرسند ، نظیر اینکه با همه این فن‌آوریها و اطلاعات دجیتالی شده که دسترسی به آنها بصورت رایگان امکانپذیر است ، چه بر سر کتابخانه‌های دیجیتالی خواهد آمد. مأموریت گوگل ، فراهم آوردن دسترسی به اطلاعات دنیاست ،ولی این چالش کتابدارها هم محسوب می‌شود ، آیا در دنیای جدید اطلاعات نیازی به آنها خواهد بود.

در برابر همه منافعی که فن‌آوری فراهم می‌آورد ،نگرانیهایی را هم برمی‌انگیزاند. در نامه‌ای که اخیرا در مجله پزشکی بریتانیا New England Journal of Medicine منتشر شد ، یک روماتولوژیسست بریتانیایی شرح می‌دهد که در طی یک راند ، هنگامی که از همکاری که یک کیس پزشکی را ارائه می‌کرد ، می‌پرسد ، چگونه به تشخیص رسیده است ، با این جواب مواجه می‌شود:” من خصوصیات برجسته بیماری را وارد گوگل کردم و تشخیص ظاهر شد.” پزشک استاد از این جواب غافلگیر شد ، آیا نیازی دیگر به ما پزشکان نیازی وجود خواهد داشت ؟ [i]همه چیزی که برای تشخیص پزشکی نیاز خواهیم داشت این است که از یک ناظر بخواهیم یافته‌های بیماری را انتخاب کند و وارد جستجوی گوگل کند. در دنیای پس از گوگل ، آموزش مبتنی بر شواهد ، در مرتبه‌ای بالاتر از حدس شخصی قرار می‌گیرد : تشخیص بیماری را بگوگلید[ii] ، درمان بیماری را بگوگلید ، به کجا می‌رویم؟

گوگل جنگ دنیای جستجوها را برده است ، حداقل در زمان حاضر. گوگل اسکالر Google Scholar به سرعت در حال فتح دنیاست ، با گذشت تنها یک سال از عرضه گوگل اسکالر ، این سرویس توانسته بیشتر از PubMed[iii] ، بازدیدکنندگان را به ژورنالهای بیومدیکال راهنمایی کند. خیلی از دانشجویان و پزشکان گوگل اسکالر را به سرویس جستجوی مرسوم گوگل ترجیح می‌دهند ، گرچه هر دوی این ابزارهای جستجو از سادگی گوگل بهره می‌برند ، ولی گوگل اسکالر به صورت باریک‌بینانه‌تری جستجو می‌کند ، مطالب مستند را به سرعت پیدا می‌کند و به یاری آن می‌شود سوزنی را در انبار کاه پیدا کرد ، به این ترتیب پزشکان تشویق می‌شوندکه از گوگل اسکالر برای پیمایش وب و از سرویس جستجوی پیشرفته گوگل برای یافتن واژه‌ها و نامهایی که در اسناد پزشکی واقعند ، استفاده می‌کنند.

الگوریتمهای گوگل که اهمیت مقالات را مشخص می‌کنند ، ممکن است تا اندازه‌ای مقصر باشند ، کمیت نتایج جستجو قابل قبول است ، ولی کیفیت آن نه. از آنجا که مقالات جدید در صدر نتایج جستجو قرار نمی‌گیرد ، نمی‌توان به جز استفاده از روشهای خاص جستجو آنها را پیدا ، دانلود و میل کرد.

ولی مفهوم ” شرور نبودن”[iv] ، از “انجام دادن هر آنچه ممکن است برای بشریت” بسیار متفاوت است ، گوگل هنوز یک تجارت است ، برای اینکه گوگل کاری برای پزشکی انجام دهد ، باید یک پورتال پزشکی ایجاد کند. نامش را باید گوگل پزشکی گذارد ، آن را با یک رابط کاربری پزشکی و الگوریتمهای بهتر مجهز کرد تا به بهترین نتایج منتهی می‌شود . گفته می‌شود ، بنیان‌گذاران گوگل “سرگئی برین” و “لری پیج” ، علاقه دارند که از کامپیوترهای گوگل برای پیشرفت علم پزشکی استفاده کنند. تقاضا شده بود در پروژه ژنوم انسان برای یافتن توالیهای ژنی از تکنیکهای جستجوی اطلاعات گوگل استفاده شود. شاید روزی برای بیماران ممکن شود که ژنهایشان را بگوگلند.

گوگل پزشکی را ایجاد کنید ، فایده‌اش برای سلامت انسانها غیرقایل انکار است.

[i] این موضع واقعیت دارد ، بیماری‌ای که آن پزشک گوگل‌دوست به یاری گوگل تشخیص داد ، تب منقوط کوه‌های راکی یا RMSF بود ، موضوع از این قرا بود که زنی با تب و راش به بیمارستانی مراجعه کرده بود و در شروع بررسیها این بیماری توسط پزشکان ، جزو تشخیصهای اقتراقی قرا نگرفته بود ، یکی از پزشکان علایم بیماری را در گوگل جستجو می‌کند و “تب منقوط کوه‌های راکی” را در صدر نتایج جستجو مشاهده میِ‌کند ، آزمایشان و بررسیهای بیتشر تشخیص را تأیید می‌کند.

[ii] به معنی جستجو در گوگل ، مدتها است که google هم اسم است و هم فعل!

[iii] یکی از معروفترین موتورهای جستجوی پزشکی ، تا چند سال پیش پزشکان صرفا از این موتور برای پیدا کردن مقالات استفاده می‌کردند.

[iv] “do no evil” ، شعار گوگل است به معنی اینکه شرور و اهریمن نباش و به این اشاره دارد که خست نداشته باشد وفقط به فکر تجارت نباشد و در پی راضی کردن کاربر هم باشد.

اما آخرین خبر در مورد سرویسهای جدید گوگل این است که به تازگی شایعاتی در مورد راه افتادن Google Music هم به راه افتاده است.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

مرگبارترین روز در تاریخ، چه روزی بود و چطور رخ داد؟

انسان‌های راه‌های زیادی برای کشتن هم در طول تاریخ ابداع کرده‌اند: سلاح‌های هسته‌ای و زیستی ، بمب‌های آتش‌زا، گلوله‌ها، سرنیزه‌ها، ایجاد قحطی عمدی و ...کاملا قطعی نیست، اما طبق بسیاری از روایت‌ها مرگبارترین روز در تاریخ بشر در واقع نتیجه…

نوستالژی: سیر در لوازم التحریر قدیمی

لوازم التحریر زمان کودکی ما نه کیفیت لازم را داشتند (به جز استثنائاتی) و نه تنوع کافی را. خوبی‌اش این بود که ما اصلا نمی‌دانستیم که لوازم التحریر با کیفیت عالی‌تری هم وجود دارد و فاصله فقیر و غنی در مدارس آنقدرها هم زیاد نبود. یعنی تقریبا…

روجلدهای قدیمی مجله‌های کیهان بچه‌ها

کیهان بچه‌ها مجله‌ای بود که در دوران کودکی می‌خریدیم. برای من کیهان بچه‌ها بوی نان می‌دهد! چون پدرم همیشه بعد از رفتن نانوایی؛ نان‌ها را لای مجله می‌گذاشت و وقتی به خانه می‌آمد من دوان دوان می‌رفتم و مجله را از او می‌گرفتم.منابع…

بازسازی چهره شاعران ایرانی به کمک هوش مصنوعی Midjourney (میدجرنی)

چه کسی می‌داند مولدهای متن به عکس هوش مصنوعی در آینده به کدام سمت خواهند رفت. به نظر من روز به روز پیشرفته‌تر و متنوع‌تر می‌شوند.امروز داشتم فکر می‌کردم گاهی لازم می‌شود که شما باری تصویرسازی بهتر به جای توصیف متنی، ترکیبی از توصیف متنی…

محصولات باورنکردنی که اپل در آینده عرضه خواهد کرد (شوخی با اپل – گالری عکس)

رونمایی از اپل ویژن پرو با قیمت و پیچیدگی‌های خاص خودش باعث شد که دست طنزپردازان در شوخی با اپل بازتر شود.به راستی اگر اپل سال‌های بعد بخواهد در زمینه‌های متفاوت فعالیت کند آنها را چطور رونمایی خواهد کرد. چه توصیف‌هایی برای آنها ردیف…

نقشه واقعی جهان: این نقشه‌های هوشمندانه، اندازه واقعی کشورهای روی کره زمین را نشان می‌دهند

وقتی به نقشه جهان نگاه می کنید، منطقی است که فرض کنید گرینلند و آفریقا از نظر اندازه مشابه هستند. اما در واقعیت، قاره آفریقا 14 برابر وسعت خشکی یخی شمال است.با احتساب تعدادی از جزایر فراساحلی، مساحت کل گرینلند 2.16 میلیون کیلومتر مربع…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
2 نظرات
  1. هادی می گوید

    گوگل موزیک
    http://www.google.com/musicsearch?q

    به نظر میاد همه مشکل پینگ کردن بلاگرولینگ رو دارن
    از طریق این سایت پینگ میشه
    http://pinger.blogflux.com

  2. نيما می گوید

    درباره سرویس موسیقی گوگل:
    http://www.osyan.net/2006/05/post_492.php

نظرات بسته شده است.