دکتر گوگل و مطالب پراکنده دیگر

قبلا داستان والدینی را که با جستجو در گوگل از یک انتقال خون بیمورد به فرزندشان جلوگیری کرده بودند را در وبلاگم نوشته بودم.

امروز یک مقاله جالب دیگر در نیویورک تایمز منتشر شده بود، که به طور خلاصه درباره خانم 58 ساله‌ای بود که با تب و راش صورت به پزشک مراجعه کرده بود و بررسی چند روزه ابتدایی پزشکان نتوانسته بود، بیماری ایشان را مشخص کند تا اینکه این خانم در گوگل ، علایم بیماری خودش را جستجو کرد، اولین نتیجه‌ای که گوگل داد، بیماریی نبود جز تب منقوط کوههای راکی یا Rocky Mountain Spotted Fever.

روز بعد این خانم در مورد جستجویش با پزشکان صحبت کرد و اتفاقا با بررسیهای بیشتر همین بیماری در بیمار تشخیص گذاشته شد. این موضوع را چند وبلاگر پزشک امریکایی در وبلاگهایشان هم مورد بررسی قرار داده‌اند و یکی از آنها به گوگل لقب google MD یا دکتر گوگل داده است.

گرچه دقت جستجوی گوگل قابل تحسین است ، ولی باید توجه داشته باشد که جستجوهای موتورهای جستجو دست‌کم در حال حاضر هوشمند انجام نمی‌شود به این معنی که شما نمی‌توانید یک سوال محاوره‌ای از گوگل بپرسید و منتظر جواب یک کلمه‌ای به سوالتان باشید، گاهی بر حسب تصادف اولین نتیجه جستجو جواب سوالتان را می‌دهد، گاهی هم مجبور می‌شوید که تعداد زیادی از لینکها را باز کنید و مطالب آن صفحه‌ها را بخوانید.

بحث در مورد نحوه استفاده بیماران از اینترنت بسیار است  و سوالات زیادی در این باره می‌توان مطرح کرد:

الف- متاسفانه باید بگویم در وب هیچ سایت به زبان فارسی که با سادگی و دقت بیماریها را  توضیح داده باشد ، وجود ندارد. در مقابل تعداد سایتهایی انگلیسی زبانی که به این مهم می‌پردازند بسیار زیاد است.

ب- دشواری دیگر عدم آشنایی بیماران ایرانی با اصطلاحات پایه پزشکی و ندانستن معادل آنها به انگلیسی است.

ج- معتقدم که سرچ کردن یک هنر است. بسیاری از آن بی‌بهره‌اند.

د- به هر سایتی نمی‌توان اطمینان کرد.

ه- از مطالب پزشکی سایتها تنها به منظور افزایش آگاهیهای خود استفاده کنید .سایتها هیچگاه جای یک پزشک را نمی‌گیرند. بسیاری از سایتها تنها اهداف تجاری دارند و بس.

 فکر کنم بد نباشد گاهی بعضی عکسهای پزشکی جالب را در وبلاگم بگذارم. عکس امروز را از وبلاگ یک پزشک رادیولوژیست هندی انتخاب کرده‌ام. تصویر MR Angiography یک خانم 28 ساله هندی است که با فشار خون به پزشک مراجعه کرده است و تشخیص آرتریت آئورت برایش گذاشته شده است.توضیحات بیشتر

تجلیل وال استریت ژرنال از وبلاگهای پزشکی: در ابتدای این مقاله می‌خوانیم:” پزشکان و پرستاران در حال پیوستن به انقلاب وبلاگی هستند، آنها در مورد موضوعات پزشکی اندیشه می‌کنند و دریچه‌ای را به جهانشان باز می‌کنند. آنها در وبلاگهایشان زاویه دید خود را درباره طیفی از مسائل مهم و غالبا بحث‌برانگیز مطرح می‌کنند، از آخرین مطالعات تحقیقاتی گرفته تا کیفیت مراقبتهای بهداشتی.”

 مقاله نیویورک تایمر درباره جایزه نوبل پزشکی امسال

شستشوی مغزی: راه جدیدی برای درمان اعتیاد

چگونه مطالب خود را ارائه کنیم؟

دکتر عرفان نور از زلزله اخیر می‌گوید.

 این مطلب غیر پزشکی هم برای این پست: امروز به یک اصطلاح جدید در حوزه IT برخوردم: blooker: به کسی گفته می‌شود که وبلاگش را کتاب کرده باشد.  Blookهم به کتابی که از روی وبلاگ تهیه شده باشد گفته می‌شود. گویا هر ساله مسابقه‌ای برگزار می‌شود که در طی آن blookerهای برتر انتخاب می‌شوند. توضیحات کامل در اینجا.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

10 شهید دنیای فناوری!

هر کدام از ابزارها و دستگاه‌هایی که ما در زندگی عادی خود از آنها استفاده می‌کنیم، ثمره تلاش‌های بی‌وقفه دانشمندان و افراد زیادی بوده‌اند. اگر فداکاری، ریسک‌پذیری، شهامت و ماجراجویی این افراد نبود، ما هیچ کدام از این فناوری‌ها و ابزارها را…

خوشمزه‌ترین غذاها در کشورهای مختلف دنیا از دید میدجرنی

ذائقه مردم کشورهای مخالف متناسب با فرهنگ و مواد غذایی اولیه در دسترس به میزان زیادی با هم متفاوت است تا آن حد که گاه باعث شگفتی ما می‌شود که چطور به خوردن این غذاها می‌شود فکر کرد. اما به صورت متناسب ممکن است برخی غذاهای ما هم برای شهروندان…

چیزهای کوچکی که مایه دلخوشی، سرگرمی یا تعجب یا تفریح می‌شوند – گالری عکس

دلخوشی‌ها در زندگی بسیارند. دلخوشی می‌تواند خانه بزرگ، ماشین لوکس، شغلی دلخواه، تماشای فیلم در آخر روز خسته‌کنندهt یک کتاب تازه، معاشرتی روح‌افزا باشد یا حتی چیزهایی کوچک‌تر مانند دیدن زمین یخ‌زده در اول صبح زمستان و شکسته شدن لایه نازک یخ…

نمونه‌های جالبی از اختراعاتی که فراموش شدند، یا تکامل یافتند یا به کلی به صورت دیگری تغییر پیدا…

در طی دهه‌ها و قرن‌های انسان‌های اختراعات گوناگونی کرده‌اند. از برخی از آنها در ابتدای امر تصور می‌شد که استقبال خوبی شود، اما در نهایت فراموش شدند، برخی با تغییرات نه چندان بنیادین همچنان به همان صورت تولید می‌شوند، برخی با تغییرات جدی و…

کاریکاتورهای و تصاویر ساده، مفرح و تفکربرانگیز لوکاس لویتان

لوکاس لویتان هنرمند برزیلی، ساکن مادرید است. او بیشتر برای پروژه‌اش به نام «هجوم عکس» مشهور شده، در این پروژه او نقاشی‌هایی را به عکس‌های اینستاگرام افراد اضافه می‌کند و داستان‌های پنهان را به روشی خلاقانه آشکار می‌کند.کارهای او جذاب و…

اگر سلبریتی‌های کنونی در دوران ویکتوریایی می‌زیستند …

پس از ویلیام چهارم، که خود جانشین جرج چهارم بود، در ۱۸۳۷، ملکه ویکتوریای ۱۸ساله به تخت نشست. دوران ۶۴سالهٔ سلطنت او در تاریخ انگلستان به «عصر ویکتوریا» شهرت دارد، که همزمان با به‌اوج‌رسیدن گسترهٔ امپراتوری بریتانیا در سطح جهان بود.اما…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
5 نظرات
  1. هاله می گوید

    سلام آقای دکتر. این رو دیدی؟

    http://urlsdb.com/gv

    غوغا‌ست براستی.

  2. هاله می گوید

    استرالیائی غوغا کرده‌اند نه؟ هم از این جایزه نوبل پزشکی و هم کشف واکسن سرطان رحم. کلی به‌ام احساس غرور داده. 🙂

  3. narges می گوید

    آقای دکتر مجیدی شما همیشه لینکای خوبی میذارین.این لینکهای به زبان انگلیسی رو با توجه به اینکه عضو بلاگ نیوز هستین اونجا هم بذارین خوبه.
    من با اجازتون یکیشو گذاشتم.
    موفق باشین.

  4. Amir می گوید

    سلام دوست عزیز وبلاگ بسیار جالبی دارید می خواستم بگم اگر مایلید با وبلاگ من تبادل لینک کنید لطفا من رو با خبر کنید وبلاگ من شخصی اما با مطالب مفید کامپیوتری هست
    منتظرم
    بای
    امیر
    http://www.nazerhazrat.mihanblog.com

  5. سرزمین رویایی می گوید

    هر وقت می یام اینجا کلی لینکای خوب پیدا می کنم
    مرسی. راستی شما در کدوم کشور هستید ؟

نظرات بسته شده است.