بارسا: داستان یک تولد

12

فرانک مجیدی: هنوز یک ماه به تولد 22 سالگی خوان مانده‌بود. در سوییس متولد شده‌بود و بهانه‌ی دیدار عمویش، پایش را به بندر بارسلونا باز کرده‌بود. اسم اصلی‌اش «هانس» بود و از طرف مادری، ریشه‌های اسپانیایی داشت. آن روز صبح پالتویش را پوشید، کلاهش را روی سرش گذاشت، سکه‌های داخل جیبش را شمرد و رفت دنبال پیدا کردن آدرسی که چند روز قبل پیدا کرده‌بود. تابلوی دفتر کوچک مجله «لُس دپُرتِس» در خیابان کارمه را نسبتاً راحت پیدا کرد. تصمیمش را گرفته‌بود. آگهی را جاپ خواهد کرد:

آگهی روز 22 اکتبر چاپ شد. خوان می‌خواست متقاضیانی واجد شرایط، به او کمک کنند تا با هم یک باشگاه فوتبال راه بیندازند. یک ماه و یک هفته‌ی بعد، در روز 29 نوامبر، 11 متقاضی خود را به خوان معرفی کردند. قرار گذاشتند هم‌دیگر را ساعت 9 صبح در «سُله ژیمنازیوم» ببینند، در اتاق کوچکی که یک میز ساده داشت که 2 دفتر رویش قرار گرفته‌بود و 4 صندلی دورش چیده‌بودند.. آن 11 مرد جوان، «گوالتری وایلد»، «لوییس دی‌اوسو»، بارتمیو ترادس»، «اوتو کانزل»، «اوتو میِر»، «انریک دوکا»، «پدرو کابوت»، «کارلوس پوخول»، «جوزف یوپت»، «جان پارسنز» و «ویلیام پارسنز» نام داشتند. 6 کاتالان، 6 خارجی. حدود 2 ساعت بحث برای آن مردان جوان کافی بود تا پایه‌گذار یک باشگاه فوتبال تازه شوند. اسمش را گذاشتند «باشگاه فوتبال بارسلونا». قرار شد وایلد بشود رئیس تیم و خوان جوان، کاپیتان. با هیچ‌چیز، هیچ هوادار، هیچ منبع مالی و فقط با ایمان به جوانی‌شان شروع کردند. روز 8 دسامبر، باشگاه تازه‌تأسیس اولین بازی‌اش را انجام داد. 5 روز بعد، 12 مرد جوان دوباره قرار گذاشتند. می‌خواستند رنگ‌ رسمی پیراهن‌ها را تعیین کنند. انتخاب‌شان، همین آبی و اناری آشنا بود. اما نشان رسمی باشگاه، 11 سال بعد به شکل آشنای امروزی در آمد. خوان در باشگاهی که ساخت، 48 بازی کرد و بیش از 100 گل به ثمر رساند. در 31 سالگی خوان ریاست باشگاه را بر عهده گرفت و در سال‌های ریاست‌ش، 3 جام کوپا دل ری نصیب بارسا شد. این هانس جوان، این خوان، همان «خوان گمپر» افسانه‌ای است، پدر باشگاه بارسا که از سال 1966، جامی به افتخار او نام‌گذاری شد.


«اولین نشان باشگاه بارسلونا»

امروز، یک‌صد و سیزده سال از ملاقات آن 12 مرد جوان می‌گذرد، یک‌صد و سیزده سال از تولد باشگاه بارسلونا. در طول این سال‌ها، بارسلونا موفق شده 21 قهرمانی در لالیگا، 26 قهرمانی در کوپا دل ری، 10 قهرمانی در سوپرکاپ، 4 قهرمانی در جام باشگاه‌های اروپا، 4 قهرمانی در جام یوفا، 2 جام باشگاه‌های جهان و چندین جام دیگر را به‌دست آورد. آن‌چه بدون هیچ منبع مالی و هواداری آعاز شد، داستان یک آرزو بود. آرزویی که به تولد باشگاهی منجر شد که زندگی‌ای طولانی یافت و میلیون‌ها هوادار در سرتاسر جهان را، درگیر عشقش نمود.

به بارسا، به بیش از یک باشگاه، به نسل‌هایش، به آن ‌ 12مرد که بی چشم‌داشت از 113 سال قبل شروع کردند، به آن‌ها که جلوی دیکتاتوری فرانکو ایستادند، به آن‌ها که خون عزیزان و دوستان‌شان ریخت، به آن‌ها که برای غرورشان سرشان را بالا گرفتند، به آن‌ها که جنگیدند، به لاماسیا، به پسربچه‌هایش، به توپ‌جمع‌کنی که کاپیتان تیم شد، به کاپیتانی که مربی افسانه‌ایش شد، به پپ، به ستاره‌هایی که از «مزرعه» روییدند، به شما، به آن بچه‌ی فلسطینی، به این نوجوان برزیلی، به شما، برادر ایرانی، خواهر ایرانی، به من، به چشم‌هایی که منتظر شروع بازی‌های بارسا هستند، به دهان‌هایی که Cant Del Barça می‌خواندند، 113 ساله‌شدن تیمی که بیش از یک باشگاه دارد، شادباش!

منابع: + و +


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

اگر قرار بود ابرقهرمان‌ها، لباس‌های قرن نوزدهمی می‌پوشیدند

ما عادت کرده‌ایم ابرقهرمان‌ها را در لباس‌های امروز ببینیم و فیلم‌های زیادی هم که بر مبنای کامیک‌بوک‌ها ساخته شده، این تصور را در ذهن ما تشدید کرده‌اند.اما اگر قرار بود همین ابرقهرمان‌ها لباس‌های قرن نوزذهمی می‌پوشیدند، چه می‌شد؟…

تنهاترین درخت جهان در کجاست؟

در جزیره دورأفتاده کمپبل، واقع در بیش از ۶۰۰ کیلومتری جنوب  نیوزلند، صنوبر منفرد سیتکا روییده که به عنوان تنهاترین درخت روی زمین شناخته شده است.نزدیکترین درخت نزدیک به آن آن بیش از ۲۲۰ کیلومتر دورتر، در جزایر اوکلند است، در حالی که…

تصور کنید که این شخصیت‌های مشهور سینمایی توسط بازیگر مشهور دیگری بازی می‌شدند – پاسخ میدجرنی

در حاشیه فیلم‌های بزرگ همیشه می‌خوانیم که قرار بوده که نقص اصلی یا یک نقش فرعی مهم را کس دیگری بازی کند و آن بازیگر به سبب اینکه فیلم را کم‌اهمیت تلقی کرده یا درگیر پروژه دیگری بوده یا مثلا دست‌آخر ترجیح کارگردان، هرگز به نقش رسیده است.…

شوخی‌های تصویری دانشگاهی – دوران عزیز پرمخاطره و گاه پرمشقت با بازدهی‌های نامعلوم

دوره دانشگاه و سختی تطابق‌های دانشجوهایی از طبقات مختلف اجتماعی و نواحی مختلف کشور و آمیزه جالب کنار هم قرار گرفتن آنها هر فعالیت عادی دیگر اجتماعی می‌شود مانند نگاه کردن به فوتبال و هر امتحان یا حتی کلاسی خاطره‌انگیز می‌شود.در اینجا…

کارخانه متروکی در پرتغال با ماشین‌های کلاسیک قدیمی در آن کشف شد و سوژه عکاسی شد

متروک بودن هم زیبایی خاص خودش را دارد. خانه و هتل و امارت متروک انگار یک تونل زمان است. یک موزه خاک گرفته دست نخورده.اما این بار کارخانه‌ای با ده‌ها ماشین کلاسیک رها شده در پرتغال با کوشش عکاسان سوژه شده.«داخل این ساختمان صنعتی دو…

خرابی چون‌ که از حد بگذرد آباد می‌گردد! – گالری عکس‌های قبل و بعد این مکان‌های زشت یا مخروبه

تماشای مراحل ساخت هنرهای دستی یا دکوراسیون داخلی و خارجی منزل برای بسیاری جالب و لذت‌بخش است. حتی اگر فعلا یارای تجمل باز اقتصادی خرید و بهسازی و نوسازی منزل نداشته باشند یا عملا در کار هنری نباشند.دست‌کم ایده‌ای در ذهنشان می‌ماند که از…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
12 نظرات
  1. امید می گوید

    عجب پستی بود!! دم شما گرم. ای کاش میشد توی فیسبوک این پست رو به اشتراک گذاشت.

  2. حسین می گوید

    Hala Madrid.

  3. م.ك. قرمزي می گوید

    مختصر و مفید بود.،خصوصا پاراگراف آخر که خیلی هم نوستالژیک بود.حق مطلب برای بارسا دوستان همین بود

  4. آرمان می گوید

    ممنون بابت این پست زیبا برای باشگاه محبوبمان.
    فراتر از یک باشگاه

  5. علی احسان می گوید

    ممنون خانوم مجیدی ، پست های شما در باب باشگاه بارسلونا ، همیشه خواندی و دوست داشتنی است .

  6. عقب ماندگی قلبی می گوید

    خیلی جالب بود خانم مجیدی
    اون چند خط آخر هم عالی بود
    فقط قضیه اون بچه فلسطینی رو نفهمیدم، چیه؟

  7. سامان می گوید

    عالی و دیگر هیچ

  8. اميد .ش می گوید

    مدت زیادیست که خواننده وبلاگ شما از طریق گوگل ریدر هستم. اندک تخصصی در امور فنی، سر سوزن ذوقی در نوشتن و علاقه بسیاری به یادگیری دارم برای همین هم تا کنون بارها از خواندن مطالب مختلف وبلاگتان بخصوص در حوزه فضا، نجوم و کلا تکنولوژی لذت برده ام. …
    اما داستان این نوشته چیز دیگری بود… فهمیدن این که یک پزشک عزیز هم بارسایی است مثل یافتن یک واحه آباد و سرسبز در دل بیابان مسرت بخش است و افتخار آمیز برای ما بارسایی ها! 🙂
    ارادتمند شما، امید

    1. فرانک مجیدی می گوید

      سلام. از لطف و محبت شما ممنونم. اما من شخصاً نوشته‌های زیادی درباره‌ی بارسا داشته‌ام، مثل «رؤیاساز»، «متشکریم پپ»، «وقتی از پنج حرف می‌زنم، از بارسا حرف می‌زنم»، «مسی: تولد یک اسطوره»، «دهمین جام» و همین نوشته. هیچوقت علاقه‌ی شدید و عشقم را به باشگاه محبوبم پنهان نکرده‌ام، بیشتر در توییتر و پلاس، و تا فرصت بوده، در همین وبلاگ 🙂

  9. 1of ur followers می گوید

    1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11
    u know i got soooo tired:))))))

  10. محسن می گوید

    ممنون عالی بود. از یوژال !

  11. vahid می گوید

    زنده باد منچستر کبیر
    پر طرفدارترین تیم دنیا
    و سر الکس فرگوسن بزرگ مرد تاریخ باشگاه بعد سر مت

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.